شکایت از اپل

شکایت از اپل توسط دو شرکت به خاطر زیر پا گذاشتن 6 حق اختراع

شکایت از اپل برای این شرکت دردسرساز شد. این در حالی است که دو شرکت به صورت همزمان نسبت به سو استفاده اپل از پتنت‌های خود واکنش نشان داده‌اند.

شکایت از اپل به خاطر دوربین دوگانه به کار رفته در چند گوشی این شرکت همچون آیفون ایکس و همچنین پیاده‌سازی Do Not Disturb While Driving Mode (حالت بدون مزاحم در زمان رانندگی) اتفاق افتاده است. ویژگی حالت بدون مزاحم حین رانندگی، سبب می‌شود پیامک‌ها، نوتیفیکیشن‌ها و دیگر پیام‌ها وقتی که کاربر پشت فرمان قرار دارد، نمایش داده نشوند.

اولین ماجرای شکایت از اپل

اولین شکایت از اپل در دیوان عالی کالیفرنیا توسط Corephotonics ثبت شد. این شرکت مدعی است اپل از دو پتنت مربوط به Miniature Telephoto Lens Assembly آن سو استفاده کرده است. به گفته آن‌ها، این تخلف  در پیاده‌سازی دوربین‌های دوگانه آیفون 7 پلاس، آیفون 8 پلاس و آیفون ایکس رخ داده است که هر سه گوشی دارای دوربین دوگانه اپل از ابتدا تا امروز را شامل می‌شود.

Corephotonics

طبق متن شکایت، تکنولوژی دوربین دوگانه Corephotonics، یک لنز تله فوتو کوچک ایجاد کرده است که درون ماژول دوربین موبایل جای گرفته و کیفیت و حساسیت در برابر نور مورد نیاز برای کاربران گوشی های هوشمند را فراهم می‌کند. درون آن به جای استفاده از زوم دیجیتال که سبب کاهش شدید کیفیت می‌شود، با استفاده از هر دو سنسور، ترکیب زوم دیجیتالی و اپتیکال و همچنین بهره بردن از برخی الگوریتم‌ها، بزرگنمایی بدون کاهش کیفیت امکان‌پذیر شده است.

اپل اولین مرتبه علاقه خود به این پتنت‌ها را در سال 2012 نشان داد، اما در سال 2014، با شرکت ملاقات کرد تا درباره استفاده از آن‌ها گفتگوهایی انجام بدهد. اپل از آن‌ها درخواست کرد یک نمونه اولیه را به منظور بررسی برای شرکت ارسال کنند. این گفتگوها برای دو سال دیگر ادامه پیدا کرد، اما دو شرکت در نهایت به تفاهم نرسیده و قراردادی بین آن‌ها عقد نشد.

Corephotonics

شکایت از اپل توسط Corephotonics زمان رخ داد که این شرکت، اهالی کوپرتینو را به سو استفاده آگاهانه از حق اختراع‌های خود متهم کرد. آن‌ها درباره ادعای خود مصمم بوده و درخواست غرامت سنگینی از دادگاه کرده‌اند.

دومین شکایت از اپل

اما دومین شکایت از اپل در دادگاه منطقه‌ای تگزاس و توسط شرکتی با نام Allied Signal صورت گرفت. این مرتبه اپل به سو استفاده از چهار پتنت متهم شده است. این شرکت با سیستمی سر و کار دارد که در زمان یکسان شدن سرعت گوشی با اتومبیل در حال حرکت، فعال می‌شود.

بعد از فعال‌سازی، از نمایش نوتیفیکیشن پیام‌ها به کاربر جلوگیری می‌شود. با این حال پیام‌هایی که دارای برچسب ضروری هستند، نمایش داده خواهند شد. با استفاده از همین سیستم می‌توان تمامی تماس‌ها را بلاک کرد و تنها به کاربرانی که در لیست مخاطبان گوشی قرار دارند اجازه برقراری تماس داد. اگر یک شماره طی یک فاصله زمانی کوتاه، پیشتر نیز تماس برقرار کرده باشد، اجازه تماس به وی داده شده و از فیلتر بلاک عبور خواهد کرد.

Do Not Disturb While Driving

به ادعای Allied Signal، اپل با استفاده از حالت Do Not Disturb While Driving از چهار پتنت آن‌ها سو استفاده کرده است. این ویژگی سبب می‌شود در صورت تشخیص حرکت (درون خودرو)، از نمایش نوتیفیکیشن‌ها و پیامک‌ها به کاربر جلوگیری شود. در حالت بدون مزاحم اپل، تمامی تماس‌ها بلاک خواهند شد، مگر این که شماره تماس‌گیرنده درون لیستی با عنوان مورد علاقه قرار داشته باشد و یا این که چند دقیقه قبل‌تر تماس گرفته باشد. این ویژگی همراه با انتشار آی او اس 11 در سپتامبر (مهر) سال گذشته به دستگاه‌های موبایل اپل اضافه شد.

شرکت Allied Signal نیز دریافت تمامی هزینه‌های ناشی از سو استفاده از حق اختراع‌های خود و همچنین هزینه‌های شکایت از اپل به دادگاه را درخواست کرده است. جالب است بدانید این شرکت، در سال 2015 اپراتور AT&T را به سو استفاده از سه پتنت خود متهم کرده بود، اما دو ماه بعد، شکایتش را پس گرفت.