شواهد حیات مریخی در یکی از خلیج‌های بریتانیا کشف شد!

شواهد حیات مریخی در یکی از خلیج‌های بریتانیا کشف شد!

شواهد حیات مریخی موضوع تحقیق جدید دانشمندان امپریال کالج لندن است که با بررسی منطقه‌ای جالب‌توجه در انگلستان، احتمال وجود مقادیر فوق‌العاده زیادی ماده ارگانیکی در سیاره سرخ را مطرح کرده‌اند!

شواهد حیات مریخی بر روی زمین یافت شد؛ در ابتدای خواندن این جمله اولین سوالی که در ذهن بسیاری از علاقه‌مندان پیش می‌آید این است که چگونه می‌شود که مدارک وجود شکلی از زندگی در سیاره سرخ بر روی سیاره ما وجود داشته باشد؟!

دانشمندان امپریال کالج لندن در قالب تحقیقی جدید، علاوه بر روشن کردن این ابهام صحبت‌های جالب‌توجهی در مورد وجود مقادیر زیادی ماده ارگانیک در سیاره چهارم منظومه شمسی مطرح کرده‌اند و باعث جنجالی شدن بحث وجود حیات بر روی مریخ شده‌اند.

شواهد حیات مریخی در انگلستان

در ساحل ژوراسیک منطقه دورست (Dorset) انگلستان، جریان‌های اسیدی عجیبی در خلیج کوچک سنت اوزوالد (St. Oswald)‌ وجود دارند که به واسطه شباهتشان به بقایای آبراهه‌های چند میلیارد ساله مریخ، مدتی است که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته‌اند.

گفته شده وضعیت این جریان‌ها به شرایط باستانی سیاره سرخ شباهت زیادی دارد و بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده در جدیدترین پژوهش در خلیج سنت اوزوالد، محققان اعلام کرده‌اند که ممکن است در مریخ مقداری معادل مجموع ابعاد 12 هزار استخر استاندارد المپیک، ماده ارگانیک وجود داشته باشد!

شواهد حیات مریخی در یکی از خلیج‌های بریتانیا کشف شد!

این کشف باعث شده تا بحث در مورد شکلی باستانی از شواهد حیات مریخی داغ شود و از آنجایی که بررسی جریان‌های اسیدی از وجود مقادیر قابل‌توجهی اسیدهای چرب (موادی حیاتی برای شکل‌گیری زندگی) خبر داده و نوعی باکتری جان‌سخت در این جریان‌های اسید سولفوریک پیدا شده، احتمال وجود حیات در گذشته دور مریخ بالا رفته است.

دانشمندان معتقدند که نوعی مواد معدنی خاص حاوی آهن به نام گوئتیت (Goethite) باعث می‌شوند که سیاره مریخ سرخ رنگ باشد و همانطور که پروفسور مارک سفتون (Mark Sephton)، از متخصصان صاحب‌نظر این موضوع گفته است،‌ در تحقیق اخیر با بررسی توانایی گوئتیت در حفظ نشانه‌هایی از حیات می‌توان اطلاعات ارزشمندی را در مورد گذشته مریخ و وجود حیات میکروبی بر روی این جرم آسمانی به دست آورد.

شواهد حیات مریخی در یکی از خلیج‌های بریتانیا کشف شد!

سمت راست تصویر نمایی خیالی از وضعیت احتمالی مریخ در چند میلیارد سال پیش است.

جاناتان تن (Jonathan Tan)، یکی از نویسندگان تحقیق امپریال کالج می‌گوید که خلیج سنت اوزوالد نمونه کوچکی از یکی از دوره‌های تاریخی مریخ است که در آن با خشک شدن جریان‌های اسیدی، مواد معدنی گوئتیتی که توانایی حفظ اسیدهای چرب را دارند، به جا می‌مانند و همانطور که اشاره شد، این اسیدهای چرب می‌توانند نشانه‌هایی از وجود حیات باشند.

پروفسور سفتون جزو دانشمندانی است که باور دارند مریخ در میلیاردهای سال پیش بر روی خود آب داشته و از آنجایی که این ماده برای شکل‌گیری حیات نقشی بسیار مهم دارد، احتمال وجود نوعی از زندگی بر روی سیاره سرخ کم نیست.

البته تمامی این موضوعات در حد حدس و گمان هستند، اما همانطور که تیم امپریال کالج اعلام کرده‌اند با توجه به نتایج تحقیق اخیر، دانشمندانی که مسئولیت ارسال فضاپیما به مریخ و کاوش سطح سیاره سرخ را برعده ‌دارند از این به بعد نوع خاصی از مواد معدنی را به عنوان کاندیدای مناسبی برای اثبات وجود حیات باستانی در مریخ، مدنظر خواهند گرفت.

جدیدترین کاوشگر مریخی ناسا در سال 2020 به سیاره همسایه می‌رود و محققان پژوهش جدید امپریال کالج، در کنار دانشمندان سراسر جهان بی‌صبرانه منتظر رسیدن این فضاپیما به سیاره سرخ و شروع مرحله‌ی جدیدی از کاوش‌های مریخی هستند.