پیام رسان داخلی

حمایت از 5 پیام رسان داخلی متوقف خواهد شد

پس از فیلترینگ تلگرام 7 پیام رسان داخلی برای جایگزینی آن در نظر گرفته شدند، اما برخی از آن‌ها علاوه بر حمایت‌های دولتی نتوانستند انتظارات را برآورده کنند و به همین دلیل از پوشش حمایتی دولت خارج می‌شوند. معاون وزیر ارتباطات در این باره توضیح داده است.

حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد شورای عالی فضای مجازی جهت حمایت از پیام رسان های داخلی، مصوبه‌ای تصویب کرده که برای چند ارگان، تعدادی وظایف مشخص شد و وزارت ارتباطات، قوه قضاییه، صدا و سیما، بانک مرکزی و وزارت ارشاد هر کدام به اندازه سهم خود می‌بایست از 7 پیام رسان داخلی حمایت کنند. همچنین مصوبه شورای عالی فضای مجازی تکلیف قانونی دارد و وزارت ارتباطات نیز با جلسه‌ با کارشناسان خود سازوکار لازم جهت حمایت از پیام رسان های بومی را فراهم کرده است.

پیام رسان داخلی

دلایل توقف حمایت از تعدادی پیام رسان داخلی

عدم استقبال از پیام رسان داخلی

حمید فتاحی در ادامه عنوان کرد وزارت ارتباطات با اقدام خود همواره سعی دارد مشکلاتی که مانع دسترسی مردم به پیام رسان های بومی می‌شود را برطرف سازد و اقدامات خوبی در این خصوص صورت گرفته است. وزارت ارتباطات بر این باور است که پیام رسان های داخلی نتوانستند مردم را قانع کنند و به همین دلیل با استقبال کمی مواجه‌اند و این موضوع به موارد فنی ارتباطی ندارد.

این مقام مسئول ادامه داد اگر این پیام رسان‌ها بتوانند با ویژگی‌های خود مردم را راضی نگه دارند و با استقبال خوبی رو به رو باشند، با وجود موضوعات فنی نیز مردم همچنان از آن‌ها حمایت می‌کردند؛ چرا که تلگرام نیز در ابتدا با مشکلات فنی بسیاری مواجه بود و در شبکه آن باگ‌های فنی وجود داشت که موجب تاخیر مبادله پیام‌ها می‌شد.

پیام رسان داخلی

مشکلات حریم خصوصی کاربران

فتاحی عنوان کرد در ابتدا این برنامه‌ها با باگ‌های امنیتی روبرو بوده‌اند که وزارت ارتباطات مکاتبات لازم را جهت رفع چنین مشکلاتی انجام داده است. حتی وزیر ارتباطات شخصا با مقام معظم رهبری مکاتباتی را داشته‌اند که ایشان در جواب نامه وزیر ارتباطات عنوان کردند حریم خصوصی مردم باید حفظ شود و در این خصوص سازوکار اجرایی آن باید فراهم گردد.

فتاحی در ادامه افزود ما جهت حفظ حریم خصوصی مردم به تهیه لوایح صیانت از کاربران در فضای مجازی پرداخته‌ایم و نظر وزارت ارتباطات این است که ابتدا باید فضای مناسبی مهیا شود و مردم نسبت به چنین برنامه‌هایی به اقناع برسند، اما عده‌ای به ما می‌گویند چرا عنوان می‌کنید که پیام رسان های داخلی مورد اعتماد مردم نیستند.

پیام رسان داخلی

عدم اعتماد مردم به پیام رسان داخلی

فتاحی در ادامه تاکید کرد ما باید سازوکار مناسب برای اقناع مردم از این پیام رسان‌ها را فراهم کنیم. البته اقناع با موضوعات جاسوسی که در خصوص این برنامه‌ها مطرح می‌شود متفاوت است. اقناع به معنای این است که در ذهن کاربران دیدگاهی سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به شکل یک تفکر حمایت‌گونه ایجاد شود که بخواهند از این برنامه‌ها استفاده کنند.

این مقام مسئول در ادامه گفت در شرایط فعلی اقدام فرهنگی خوبی صورت گرفته است و مردم همراه با چنین اقداماتی پیش می‌روند، اما باید شرایط به گونه‌ای پیش برود که مردم پس از سال‌ها استفاده از برنامه‌ای که غیر بومی بوده و اطلاعات آن‌ها مدتی است در آن قرار دارد، خارج شده و به سمت برنامه‌های داخلی بروند.

پیام رسان داخلی

اعطای وام 5 میلیارد تومانی به پیام رسان‌ها

فتاحی همچنین بیان کرد بر اساس وظایفی که به وزارت ارتباطات محول شده بود به هر یک از پیام رسان‌های داخلی وام 5 میلیارد تومانی اعطا شد. البته ما شرایط سختی برای دریافت این تسهیلات قرار ندادیم، چرا که از 7 پیام رسان داخلی تنها 2 پیام رسان دولتی بوده و سایر آنها شرکت‌های کوچک و دانش بنیان هستند.

فتاحی افزود از دیگر اقدامات حمایتی وزارت ارتباطات واگذاری کولوکیشن (هم مکانی) به پیام رسان داخلی بوده است. در واقع برای پیام رسان های بومی، فضایی اختصاص داده‌ایم تا بتوانند سرورهایشان را در آنجا قرار دهند و پاور و کولینگ آن‌ها را وزارت ارتباطات تامین می‌کند.

اختصاص رایگان 5 گیگ اینترنت و 50 گیگ اینترانت

فتاحی عنوان کرد یکی دیگر از اقدامات حمایتی وزارت ارتباطات واگذاری پهنای باند اینترنت به صورت رایگان به پیام رسان داخلی بوده است. در واقع به هر یک از پیام رسان های بومی 5 گیگابایت پهنای باند رایگان اختصاص یافت و پهنای باند داخلی اینترانت برای اتصال به IXP نیز به هر کدام به مقدار 50 گیگابیت اعطا شد. البته همه این ظرفیت‌ها قابل افزایش است. در همین رابطه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تعرفه استفاده از پیام رسان های بومی را به یک سوم اینترنت، کاهش داد.

پیام رسان داخلی

هدف ما پیشرفت پیام رسان بومی است

معاون وزیر ارتباطات در ادامه بیان کرد یکی از اهداف ما شکل‌گیری پیام رسان های داخلی است، اما این وزارتخانه از هر دو سمت مورد فشار قرار می‌گیرد. از طرفی عده‌ای می‌گویند چرا برای این پیام رسان‌ها که به جایی نمی‌رسند، آنقدر هزینه می‌کنید و از طرف دیگر اعلام می‌کنند با 5 میلیارد تومان مگر می‌شود پیام رسانی مانند تلگرام ساخت.

فتاحی تاکید کرد رفتار این عده از افراد جهت پیشرفت پیام رسان داخلی نبوده و با اهداف سیاسی چنین حرف‌هایی را عنوان می‌کنند. عده‌ای هم با شکل‌گیری پیام رسان داخلی از اهداف خود دور می‌شوند و برای حفظ منابع خود چنین ادعاهایی را منتشر می‌کنند. هرچند وزارت ارتباطات بدون توجه به ماهیت سرویس شبکه اجتماعی، پیام رسان، هرمدل استارتاپ و اپلیکیشنی را که توجیه داشته باشد، حمایت فنی و اقتصادی می‌کنیم.

پیام رسان داخلی

15 میلیون کاربر در پیام رسان داخلی

فتاحی عنوان کرد تا الان در حدود 15 میلیون کاربر پیام رسان های داخلی عضویت داشته‌اند و از 1.5 میلیون کاربر در دی‌ماه 96 به 15 میلیون کاربر در مهرماه 97 رسیده است که رشد 10 برابری این پیام رسان‌ها را نشان می‌دهد. البته اگر بسته‌های حمایتی انجام نمی‌شد، این پیام رسان‌ها نهایتا 3 برابر رشد می‌کردند.

پیام رسان داخلی

حمایت از 5 پیام رسان داخلی متوقف می‌شود

فتاحی در ادامه عنوان کرد از همان ابتدا قصد داشتیم از بین 7 پیام رسان بومی، 2 پیام رسان که با استقبال و کیفیت خوبی برخوردارند، انتخاب شوند و حمایت‌های ویژه‌ای به آن‌ها اختصاص یابد. سایر پیام‌ رسان‌ها که از بسته‌های حمایتی یکسانی برخوردار بوده‌اند، باید خود را در این مدت به خوبی نشان می‌داند؛ چرا که بعضی از آنها پس از 10 ماه فعالیت تنها 200 هزار کاربر دارند.

فتاحی تاکید کرد مشکل پیام رسان‌ داخلی مسائل فنی نیست و موضوعات فنی به آسانی برطرف می‌شود. اگر کاربران واکنش مثبت به یک پیام رسان نشان بدهند، مشکلات فنی قابل برطرف شدن است. از طرفی کاربران اطمینان داشته باشند که با وجود قوانین سختگیرانه، هیچ پیام رسانی حق تعدی به حریم خصوص آنها را ندارد.

پیام رسان داخلی

امنیت تلگرام های فارسی پایین‌تر از خود تلگرام است

فتاحی در پایان خاطرنشان کرد متاسفانه عده‌ای تصور می‌کنند وزارت ارتباطات از تلگرام های فارسی حمایت می‌کند که این تصور اشتباه است. وزارت ارتباطات به صورت بسیار شفاف اعلام کرده این وزارتخانه در پیدایش تلگرام فارسی نقشی نداشته و هیچ حمایتی از آن‌ها انجام نداده است. حتی در همان دی‌ماه 96 معاونت امنیت سازمان فناوری اطلاعات ایران در خبری اعلام کرد که امنیت اتصال از طریق کلاینت‌های تلگرام از خود تلگرام پایین‌تر است. از طرفی فعالیت نسخه های فارسی تلگرام به صورت مقطعی بوده و جزو بسته‌های برنامه رفع انحصار از پیام رسان خارجی بوده است و اینکه درباره ادامه فعالیت آنها چه تصمیم‌هایی اتخاذ شده است به نظر مرکز ملی فضای مجازی ایران بستگی دارد.

پیام رسان داخلی

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

23 دیدگاه

  1. حداقل تلگرامو از فیلتر دربیارید

    • توی روی مردم بگید اشتباه کردیم و خلاص

    • جالبه که همه ادعای حمایت از جوانان نخبه ایرانی رو داریم و از فرار مغزها گله می‌کنیم اما در عین حال مردمی هستیم که قدردان زحمات جوانان متخصص خودمون نیستیم.
      حاضر نیستیم مثلا برای یک سال با مشکلات جزئی امثال سروش و گپ و … کنار بیاییم اما جوانان نخبه کشور حمایت شوند، با همین حمایت‌ها نخبه ها در کشور بمونن.
      یک مشت مردم مدعی و متناقض گو!

  2. اون همه هم خرج کردن

  3. پوفففففففففف
    روشون کم شد

  4. این مشخصه که دولت حمایت نکرد.
    از طرفی تلگرام فیلتر شد و از طرفی هاتگرام و طلاگرام رو حمایت کردند/

    یک بام و دو هوا

  5. پیام رسان گپ از همه بهتره نباید روی بیسفون و ایتا و … انرژی میزاشتید گپ بیشترین امتیاز رو داره توی گوگل پلی بازار و مایکن و ایران اپس و چهار خونه و سیب اپ و دیگر مارکت ها حق گپ هست و پتانسیل جایگزینی رو داره

  6. این همه حمایتهایی که دولت میگه از 7 پیام رسان داخلی انجام داده تازه به 10 درصد حمایتها از تلگرام رسیده و این خودش معلومه که نمی خواهند پیام رسانهای داخلی رونق و پا بگیره و چه لزومی داشت با رئیس یا مدیر تلگرام تو ایران جلسه مخفیانه بگذارند و بعد هم فاش نکنند که چی گفتند و چی خواستند…

  7. سلام
    آمار غلطه اجباری یا غیر اجباری تعداد کاربران بیش از این حرفاست.

    این خبر رو از خود گجت نیوز ببینید:

    http://gadgetnews.net/306356/%d8%ad%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%aa-%d8%a7%d8%b2-5-%d9%be%db%8c%d8%a7%d9%85-%d8%b1%d8%b3%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%a7%d8%ae%d9%84%db%8c/

  8. خخخخخ….خوب حالشون جا اومد،ب این میگن مقاومت مدنی