سونی اکسپریا ایکس ای کوچکترین عضو خانواده ایکس سونی است که تا چندی دیگر شاهد عرضه رسمی آن در ایران هستیم. گجت نیوز در این مقاله با نگاه نزدیک به این محصول و همچنین بررسی کامل آن سعی دارد تا شما را با این گوشی بیشتر آشنا کند.
مقدمه
سونی اکسپریا ایکس ای (Sony Xperia XA) یکی از سه محصول جدید خانواده ایکس گوشیهای هوشمند سونی است. این سری برای نخستین بار در کنگره جهانی موبایل بارسلونا معرفی شدند. با نزدیک شدن به عرضه این محصول در بازار ایران، گجت نیوز قصد دارد تا بررسی کاملی را از این محصول در اختیار علاقهمندان قرار دهد. بهطور کلی این محصول را میتوان نسخهی ارزان قیمت اکسپریا ایکس دانست. محصولی که در عین زیبایی امکانات نسبتاً قابل قبولی را ارائه میکند.
اگر قصد دارید تا یک گوشی میانرده با کیفیت ساخت بالا طراحی بسیار زیبا را خریداری کنید، سونی اکسپریا ایکس ای میتواند یکی از بهترین گزینهها برای تابستان پیش رو باشد. به نظر میرسد که تابستان 95 شاهد رقابت سرسختی بین محصولات میانرده بازار باشیم.
مشخصات سونی اکسپریا ایکس ای (Sony Xperia XA)
ابعاد | 143.6 در 66.8 در 7.9 میلیمتر |
باتری | 2,300 میلیآمپری |
صفحه نمایش | 5.0 اینچی |
رزولوشن | 720 در 1280 پیکسل – تراکم پیکسلی 294ppi |
تراشه | MT6755 هلیو پی 10 مدیاتک |
پردازنده گرافیکی | Mali-T860MP2 |
سیستمعامل | اندروید 6.0.1 مارشمالو |
ظرفیت رم | 2 گیگابایت |
حافظه | 16 گیگابایت |
امکانات ارتباطی | وای-فای، وای-فای دایرکت، DLNA، هات اسپات، بلوتوث، NFC، درگاه میکرو USB نسخه 2.0 |
دوربین اصلی | 13 مگاپیکسلی، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز، فلش LED |
دوربین فرعی | 8 مگاپیکسلی، فوکوس خودکار، فول اچدی، HDR |
رنگبندی | سفید، سیاه گرافیتی، رز طلایی، طلایی |
اضافی | اسکنر اثر انگشت. دو سیم کارت همزمان، شارژ سریع |
طراحی و کیفیت ساخت
سونی اکسپریا ایکس ای نیز از نظر طراحی تقریباً مشابه سایر محصولات این کمپانی است؛ اما وجه تمایز آن درست مانند اکسپریا ایکس، جنس بدنه و کیفیت بالای ساخت آن است. سونی برای ساخت این محصول، طراحی اومنی بالانس را در دستور کار خود قرار داده و مطابق ایکس، بدنه آلومینیومی صیقلی شده به سمت پنل شیشهای جلو حرکت کرده است.
گوشی هوشمند شما همیشه و همهجا در کنار شماست. در جیب کتتان، بر روی میز محل کار و در هر جایی که هستید آنهم خواهد بود. این بهترین دلیل برای تلاش کمپانیهای سازنده جهت طراحی محصولاتی زیبا و راحت است. کمپانی سونی به نظر میرسد که تمامی تلاش خودش را کرده تا خانواده ایکس محصولات خودش را با بهترین شکل ممکن ارائه کند و میتوان گفت که از نظر طراحی شما با یک محصول کاملاً زیبا طرف هستید.
لبههای این محصول کاملاً نرم و صیقلی هستند تا شما هیچ مشکلی در دست گیری گوشی هوشمندتان نداشته باشید. وزن این محصول 137 گرم بوده که حدود 16 گرم آن را نسبت به اکسپریا ایکس سنگینتر کرده است. ضخامت این دستگاه هم 7.9 میلیمتر خواهد بود.
مطابق مدل ایکس تمامی کلیدهای فیزیکی در سمت راست اکسپریا ایکس ای (Sony Xperia XA) قرار گرفتهاند. بالاتر از همه کلید پاور که دارای رنگ نقرهای بوده قرار دارد و در زیر آن نیز کلید تنظیم ولوم به چشم میخورد. در زیر همه اینها نیز کلید معروف دوربین خانواده ایکس تعبیه شده است.
و اما در سمت چپ زیر یک محافظ اسلات هیبریدی کارت میکرو SD/سیم کارت 2 قرار دارد و در زیر آن نیز سیم کارت نخست جای خواهد گرفت. قسمت بالایی جک 3.5 میلیمتری هدفون و قسمت زیری نیز یک بلندگو، میکروفون و درگاه میکرو USB به چشم میخورد؛ و در انتها قسمت پشتی نیز یک سنسور دوربین، زیر آن فلش LED، لوگو NFC و وسط قاب آلومینیومی آن نیز لوگو اکسپریا هک شده است.
یکی از جذابترین بخشهای مربوط به طراحی این محصول لبههایی خواهد بود که بهصورت منحنیوار به پنل پشتی متصل شده است. این طراحی لبه به لبه منجر شده تا اکسپریا ایکس ای فوق العاده زیبا و خوش دست باشد.
سونی در واقع برای متعادل کردن قیمت این محصول ویژگی ضد آب بودن را در آن حذف کرده و بهجای آن بخشهای دیگر نظیر دوربین، باتری و نرم افزار را تقویت کرده است. هرچند که برخی از تحلیلگران معتقدند سری ایکس سونی تا حدودی قابلیتهای ضد آب را در خود حفظ کرده است. با در نظر گرفتن میانرده بودن این محصول میتوان امتیاز مثبتی را به طراحی اکسپریا ایکس ای داد؛ اما شاید هنوز هم بسیاری از کاربران تنها به دلیل ضد آب بودن محصولات سونی در کنار قیمت مناسب آنها است که این محصولات را خریداری میکنند؛ بنابراین بهتر بود این غول ژاپنی محصولات سری ایکس خودش را از این ویژگی محروم نمیساخت.
صفحه نمایش
صفحه نمایش اکسپریا ایکس ای علیرغم طراحی لبه به لبه و بسیار زیبایی که دارد، از کیفیت بالایی برخوردار نیست. این محصول از یک صفحه نمایش 5.0 اینچی با رزولوشن اچدی و تراکم پیکسلی 294ppi برخوردار است. پنل استفاده شده نیز IPS LCD بوده تا نسبتاً کیفیت کم آن را با زاویه دید خود پوشش دهد. روشنایی این صفحه نمایش قابل تعریف نیست؛ اما رنگها نسبت به صفحه نمایش سایر گوشیهای هوشمند هم رده آن زندهتر و با کیفیتتر به نظر میرسد. نسبت این صفحه نمایش به بدنه نیز 71.8 درصد است.
صفحه نمایش این محصول بر خلاف مدل ایکس از تکنولوژی تریلومینوس و موتور X-Reality برخوردار نیست؛ بنابراین باید این موضوع را نیز در نظر داشت که شما با یک گوشی میانرده طرف هستید بنابراین نمیتوان انتظار کیفیت و شفافیت صفحه نمایش یک پرچمدار را از سونی اکسپریا ایکس ای (Sony Xperia XA) داشت.
صفحه نمایش اکسپریا ایکس ای علیرغم طراحی لبه به لبه و بسیار زیبایی که دارد، از کیفیت بالایی برخوردار نیست. این محصول از یک صفحه نمایش 5.0 اینچی با رزولوشن اچدی و تراکم پیکسلی 294ppi برخوردار است. پنل استفاده شده نیز IPS LCD بوده تا نسبتاً کیفیت کم آن را با زاویه دید خود پوشش دهد. روشنایی این صفحه نمایش قابل تعریف نیست؛ اما رنگها نسبت به صفحه نمایش سایر گوشیهای هوشمند هم رده آن زندهتر و با کیفیتتر به نظر میرسد. نسبت این صفحه نمایش به بدنه نیز 71.8 درصد است.
صفحه نمایش این محصول بر خلاف مدل ایکس از تکنولوژی تریلومینوس و موتور X-Reality برخوردار نیست؛ بنابراین باید این موضوع را نیز در نظر داشت که شما با یک گوشی میانرده طرف هستید بنابراین نمیتوان انتظار کیفیت و شفافیت صفحه نمایش یک پرچمدار را از سونی اکسپریا ایکس ای (Sony Xperia XA) داشت.
نرم افزار
سونی اکسپریا ایکس ای نیز به سیستمعامل اندروید 6.0.1 مارشمالو مجهز خواهد بود. از نظر رابط کاربری نیز این محصول مشابه با سایر گوشیهای هوشمند کمپانی سونی است. شاید یکی از مهمترین قسمتهای این رابط کاربری ساعت بزرگ و زیبایی است که در لاک اسکرین خانواده اکسپریا ایکس شما میتوانید آن را مشاهده کنید. البته این ساعت بر روی صفحه اصلی محصول نیز قرار گرفته است. نکته جالب توجه نصب صفحه کلید SwiftKey بهصورت پیشفرض بر روی این محصول است. سونی از صفحه کلید گوگل برای خانواده ایکس خود استفاده نکرده است. البته در صورتی که قصد استفاده از آن را داشته باشید میتوانید از بخش تنظیمات صفحه کلید گوگل را انتخاب کنید.
از نظر رابط کاربری سه محصول سری ایکس شرایط یکسانی دارند و هیچ تفاوتی بین آنها نیست. این رابط کاربری کاملاً نزدیک به اندروید خام بوده تا کاربران لذت استفاده از سیستم عامل اندروید را بهخوبی تجربه کنند. با روشن کردن این گوشی هوشمند نخستین چیزی که حواس شما را به خودش جلب میکند آیکونهای گردی است که بسیار زیبا طراحی شدهاند. بهعنوان مثال میتوان به آیکون دوربین اشاره کرد که لنز آن بزرگتر از بدنه دستگاه است که در واقع مفهوم دوربین را خیلی زیباتر از گذشته به کاربر میرساند؛ و یا میتوان به آیکون دفترچه تلفن اشاره کرد. این آیکون همانند یک کتابچه تلفن است که از وسط تا شده است. بدون شک باید از سونی بابت طراحی بسیار زیبای آیکونهای این رابط کاربری تقدیر کرد.
یکی دیگر از وجوه مثبت رابط کاربری خانواده ایکس، قابلیت جستجوی آسان بین اپلیکیشنها است. شما با ورود به صفحه موسوم به Apps میتوانید بهراحتی توسط مستطیل تعبیه شده در قسمت بالایی صفحه، بین اپلیکیشنها به جستجو بپردازید تا اگر از کاربران پرمصرف اندروید هستید زمان خود را برای پیدا کردن یک برنامه خاص در بین صدها اپلیکیشن مختلف از دست ندهید.
یکی از پرکاربردترین بخشهای هر گوشی هوشمند، گالری تصاویر آن است که بدون شک روزانه هر از چند گاهی یک بار نگاهی به آن میاندازیم. به همین جهت تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند دقت نظر بیشتری را بر روی طراحی اپلیکیشن گالری محصولات خود دارند. گالری سونی نسبت به سالهای گذشته تغییرات بیشماری را به خود دیده است و اینک میتوانیم کاملترین تغییرات را در خانواده تازه وارد سونی اکسپریا ایکس مشاهده کنیم. کاربران قادر خواهند بود تا بر روی تصاویر مختلف موجود در گالری دستگاه خود از تگهای مختلفی استفاده کنند تا دسترسی به آنها راحتتر باشد. در کنار آن شما میتوانید از طریق فولدرسازی، زمان و همچنین تصاویر محبوب نیز اقدام به مرتب سازی تصاویر خود کنید.
دفترچه تلفن سونی نیز طی 2 سال اخیر دستخوش تغییراتی شده است. شما در این دفترچه شاهد سه تب مخاطبین (Contacts)، علاقهمندیها (Favorites) و گروهها (Groups) خواهید بود. با این تقسیم بندی شما میتوانید خیلی راحتتر از گذشته به مخاطبین خود دسترسی داشته باشید. اگر شما هم جزو افرادی هستید که استفاده زیادی از دفترچه تلفن گوشی خود دارند، سونی میتواند بهخوبی نیازهای شما را برای استفاده هرچه بهتر از این بخش برآورده کند.
در استفاده از اپلیکیشنها و وبگردی نیز این محصول انعطاف خوبی را از خود نشان میدهد. بهنحویکه شما هیچ لگ و یا هنگی در حین کار کردن با آن تجربه نخواهید کرد. این میتواند یک مزیت بزرگ برای میانرده جدید سونی بهحساب آید. در مجموع باید امتیاز خوبی به رابط کاربری سونی اکسپریا ایکس ای (Sony Xperia XA) داد.
قدرت، عمر باتری و بنچمارک
سونی اکسپریا ایکس ای از نظر قدرت، ضعیفترین عضو خانواده اکسپریا ایکس سونی است. این گوشی هوشمند بر خلاف دو محصول دیگر این خانواده که از یک تراشه اسنپدراگون استفاده میکنند، از یک تراشه هلیو پی 10 ساخت کمپانی مدیاتک همراه با پردازنده 8 هستهای (Cortex-A53) با فرکانس 2 گیگاهرتز بهره میبرد. هلیو پی 10 یک تراشه کاملاً میان رده است که در حال حاضر بر روی گوشیهای هوشمندی نظیر Oppo R9، Elephone P9000، UMI Super و غیره شاهد حضور آن هستیم.
از دیگر مشخصات محصول میان رده خانواده اکسپریا ایکس باید به 2 گیگابایت ظرفیت رم، 16 گیگابایت حافظه داخلی (قابل ارتقاء تا 256 گیگابایت بهوسیله کارت حافظه میکرو SD) اشاره کرد. این گوشی هوشمند ژاپنی دارای یک باتری با ظرفیت 2,300 میلیآمپر است. سونی ادعا میکند که این محصول به لطف تراشه هلیو پی 10 مصرف انرژی بسیار کمی داشته و باتری این محصول میتواند عملکرد خوبی را از خود ارائه کند. به هر حال حداقل بر روی کاغذ، ظرفیت باتری اکسپریا ایکس ای کمی برای کاربران نگران کننده است. با بررسیهای انجام شده توسط گجت نیوز میتوان گفت که باتری این محصول قادر است تا با استفادههای معمول روزانه مانند وبگردی، بازی، عکاسی و غیره کمتر از یک روز و نیم عمر کند. علاوه بر آن، به لطف قابلیت شارژ سریع این محصول شما با شارژ 10 دقیقهای میتوانید تلفن هوشمند خود را تا 5 ساعت در حالت استندبای نگه دارید.
عضو کوچک خانواده اکسپریا ایکس به بلندگوی مونو مجهز شده است. در تستهای انجام شده از این بلندگو شما نمیتوانید انتظار یک کیفیت عالی را داشته باشید. علاوه بر آن گوش دادن به موسیقی با این محصول قابل تعریف نبوده و در محیطهای پر سر و صدا به هیچ عنوان واضح نیست. این هندست قادر است تا فرمتهای MP3/eAAC+/WAV/Flac/Xvid/Mp4/H.265 را پخش کند. البته نباید توقع یک بلندگوی حرفهای را از این دستگاه داشته باشید. هرچند که شما با دسترسی به تنظیمات پیشرفتهتر صوتی نظیر ClearAudio+، Dynamic Normalizer و همچنین اعلام اکولایزرهای مختلف قادر به بالابردن حدودی کیفیت پخش همراه با کاهش نویزهای موجود خواهید بود.
در زیر میتوانید امتیازات به دست آمده توسط گوشی هوشمند اکسپریا ایکس ای در تستهای مختلف به دست آمده را مشاهده کنید.
دوربین
یکی از مهمترین بخشهای هر گوشی هوشمندی، دوربین آن است. در حال حاضر اکثر پرچمداران حاوی دوربینهای قدرتمندی هستند که میتوانند از نظر کیفیت با دوربینهای حرفهای DSLR رقابت کنند. یکی از مهمترین اهداف سونی در عرضه این میانرده نیز جذب مخاطبین بازار گوشیهای در این سطح با قدرت بالای دوربین خود است.
دوربین پشتی این محصول از یک سنسور 13 مگاپیکسلی با اندازه 1.3 اینچ بهره میبرد. این دوربین مجهز به تکنولوژی فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز بوده و قادر به تولید عکسهای HDR و پانوراما نیز خواهد بود. تصاویر گرفته شده که در زیر نیز میتوانید آنها را مشاهده کنید در چند حالت نوری مختلف گرفته شدهاند. شاید جذابترین قسمت این دوربین مربوط به کلید شاتر آن باشد که در سمت راست این محصول و در زیر کلید پاور تعبیه شده است. این کلید برای نخستین بار از طریق سونی اکسپریا ایکس توسط گوشیهای این کمپانی عرضه شده است و میتواند برای هر شخصی کاربردی باشد.
یک دوربین 8 مگاپیکسلی با اندازه 1.4 اینچ نیز در قسمت جلویی برای عاشقان سلفی تعبیه شده است که علاوه بر فوکوس خودکار، قادر به خلق تصاویر HDR است.
اپلیکیشن دوربین اکسپریا ایکس ای نسبتاً محدود است و نمیتوانید انتظار یک منو کاملاً حرفهای را داشته باشید… شما با دو مد اصلی اتوماتیک و دستی سر و کار خواهید داشت. در حال خودکار همهچیز در شرایط ایده آل تنظیم میشود. میشود. در بخش دستی نیز تنظیماتی نظیر ایزو، حالت HDR و رزولوشن در اختیار شما قرار خواهد گرفت تا بتوانید باب میل خود عکاسی کنید. البته شما امکان آن را خواهید داشت تا محیط مورد نظر برای عکاسی خود را در بین گزینههای موجود انتخاب کنید تا این سیستم بتواند تنظیمات بهتری را بر روی تصاویر شما اعمال کند.
عکاسی در روز
عکاسی در شب
جمع بندی
سونی اکسپریا ایکس ای (Sony Xperia XA) یک محصول کاملاً میان رده است. کمپانی سونی در طراحی این محصل سعی کرده با در نظر گرفتن تمامی جوانب، یک گوشی هوشمند خوش دست و زیبا را روانه بازار کند که با نخستین نگاه ظرافت خاص طراحی آن چشم شما را خواهد گرفت. اگر به دنبال یک گوشی هوشمند میان رده هستید، سونی اکسپریا ایکس و اکسپریا ایکس ای دو محصول کاملاً مناسب برای شما خواهند بود. این دو محصول علاوه بر زیبایی از نظر دوربین نیز دارای قدرت مناسبی در بین رقبای میان رده خود هستند.
مزایا ← دوربین 13 مگاپیکسلی اصلی ← دوربین 8 مگاپیکسلی سلفی ← بدنه با کیفیت ← صفحه نمایش بدون حاشیه | معایب ← فاقد اسکنر اثر انگشت ← صفحه نمایش HD |
loading…!
سلام اگه کسی این گوشیو داره میتونه بگه باطریش چطوره ودر حالت stand by چقدر دوام داره؟؟؟
ممنون میشم اگه جواب بدید
قبل از اپدیت باتریش جالب نبود ولی بعد اپدیت سیستمی بهتر شده یک روز جواب میده
سلام دوستان من چند روزی هست که می خواستم این گوشی رو تهیه کنم ولی نمی دونم کدوم رنگشو بخرم.
لطفا راهنمایی کنبد.
سلام. من رنگه سفیده این گوشیو دارم. خیلی شیک و قشنگه.
باسلام از نقدوبررسی خوبتون خواستم به اونایی که میخوان این گوشیوبخرن یه پیشنهادی بکنم اینکه گوشی هواویp9لایت یکم قینتش ازاین گوشی کمتره تازه اسکنراثرانگشت هم داره وطراحی شیکی هم داره باتری3000میلی آمپرساعتی ازهرنظرازاین گوشی برتره حالاخودتون برید مشخصات شو چک کنید
من حاضرم گوشی ضعیف سامسونگ یا سونی بگیرم ولی آشغال های هواوی رو نگیرم :/
اول از همه ممنون از نقد و بررسی کاملتون. در جواب دوستمون شما کدوم گوشی سونی رو داشتی که ناامیدت کرده؟
شما برو چن دقیقه باهاشون کار کن بعد نظر مغرضانه در مورد سونی بده
با سلام.
یکی از کارای خوبتون که واقعا جای تقدیر داره همین بررسی تخصصیه.
کمتر سایتی اینکار روانجام میده. شاید مطلب طولانی باشه اما خوندنیه. چون یه دید کلی به خواننده میده. ممنون
هیچ وقت این اشتباه رو تکرار نمیکنم و سلفون سونی نمیگیرم. حتی اگه بی سلفون بمونم.
مبارک طرفدارا و کسایی که میخرنش باشه.
منم همینطور