چند روزی است که از اجرای قانون ضد مهاجرتی عجیب دونالد ترامپ در زمینهی منع ورود مسافران از هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا میگذرد و علاوه بر افرادی که دیگر از این کشورها توانایی سفر به آمریکا (و بالعکس) را ندارند، خانوادههای آنها نیز با مشکلات روحی متعددی مواجه شدهاند و وضعیت مناسبی ندارند. مسئولان شبکه اجتماعی وایبر (Viber) تصمیم گرفتهاند برای بهتر شدن شرایط این دسته از افراد، قابلیت جدیدی را در اختیار کاربران خود قرار دهند.
با امضای ترامپ و اجرای این قانون، صدها نفر از مردمان ایران و سایر کشورهای جهان در فرودگاههای ایالات متحدهی آمریکا حبس شدهاند و خانوادههایشان از وضعیت آنها اطلاع دقیقی ندارند. به همین دلیل وایبر به تازگی اعلام کرده است که کاربران این شبکهی اجتماعی که در آمریکا قرار دارند، میتوانند به طور رایگان با آشنایان و خانوادههای خود در این هفت کشور تحریم شده تماس برقرار کنند و برعکس این موضوع (تماس رایگان از این هفت کشور به آمریکا) نیز عملی خواهد بود.
بنابراین تا ایجاد تغییرات جدید در روند اجرای این قانون ظالمانه و برطرف شدن حبس اتباع این کشورها در فرودگاههای آمریکا که باعث برگزاری تظاهرات گسترده شده است، حداقل آنها و خانوادههایشان میتوانند به طور رایگان با یکدیگر مکالمه کنند تا کمی از لحاظ روحی آرام شده و خیالشان از وضعیت و سلامت یکدیگر راحت شود.
البته با توجه به جو مثبتی که برای کمک به این دسته از افراد هم در کشورهایشان و هم در خاک آمریکا وجود دارد، احتمالا وایبر تنها برنامهای نخواهد بود که چنین فرصت مناسبی را در اختیار آنها قرار میدهد، اما در حال حاضر امکان برقراری تماس رایگان برای مسافران کشورهای ایران، عراق، سوریه، لیبی، سومالی، یمن و سودان که در فرودگاههای آمریکا گیر افتادهاند، تنها از طریق وایبر وجود دارد.
تا اعلام بعدی امکان تماس رایگان وایبر برقرار خواهد بود
گفتنی است که شبکهی اجتماعی وایبر دارای بیش از هشتصد میلیون کاربر در سراسر جهان است که اتفاقا بخش عظیمی از آنها در کشورهای حوزهی خاور میانه و کشورهای داخل این لیست تحریمی قرار دارند. بنابراین امکان برقراری تماس از طریق این شبکهی اجتماعی میتواند گزینهی بسیار مناسبی برای آنها باشد و یک ارتباط باکیفیت بدون صرف هزینههای سنگین را در اختیارشان قرار خواهد داد.
البته علاوه بر وایبر، دیگر کمپانیهای حوزهی تکنولوژی نیز واکنش یکسانی نسبت به این قانون جدید نشان دادهاند و برندهایی نظیر اپل، گوگل، مایکروسافت، تسلا، ایر بی ان بی و اوبر به مخالفت صریح با این سیاست خشن پرداختهاند؛ حتی سرگی برین (Sergey Brin)، موسس الفابت، آخر هفتهی گذشته در فرودگاه سان فرانسیسکو حاضر شد و از منظر شخصی (نه به عنوان نمایندهی حقوقی الفابت و گوگل) به همراهی با مخالفان این قانون پرداخت.
گفتنی است که تا اعلام بعدی وایبر ، امکان برقراری این تماس صوتی برای کاربران این هفت کشور به سمت آمریکا و برعکس به طور رایگان وجود خواهد داشت و از همین حالا همهی کاربران این شبکهی اجتماعی از داخل این هفت کشور میتوانند از آن استفاده کنند.