میزان روشنایی و دید در فضای باز

کیفیت و خوانایی نمایشگر کدام گوشی پرچمدار در روشنایی روز و زیر نور آفتاب بهتر است؟

در ادامه خوانایی نمایشگر گلکسی اس 8 پلاس، آیفون 7 پلاس، ال جی جی 6، گوگل پیکسل، اکسپریا ایکس زد اس و وان پلاس 5 را از نظر میزان روشنایی ، دید در فضای باز و زیر نور آفتاب مقایسه می‌کنیم.

اگرچه در تابستان امسال، دمای هوا در سراسر دنیا به میزان بسیار زیادی در مقایسه با سال‌های قبل افزایش یافته است، اما این گرما هم نمیتواند مردو را در خانه نگه دارد. فصل تابستان فارغ از گرمای آن، بهترین فرصت برای تفریح و گشت و گذار است و هیچکس دوست ندارد چنین فرصتی را از دست بدهد.اما برای افرادی که گوشی موبایل بخش قابل توجهی از زندگی‌شان را تشکیل می‌دهد علاوه بر گرما یک مشکل دیگر نیز وجود دارد؛ آن‌ها مجبورند حین کار کردن با دستگاه، آن را در یک دست نگه داشته و با دستی دیگر یک سایه‌بان برایش درست کنند، چرا که تابش نور خورشید به حدی است که محتواها بر روی نمایشگر به راحتی دیده نمی‌شوند.

خوانایی نمایشگر

کاربران دوست دارند از کم، زیاد و یا متعادل بودن خوانایی نمایشگر گوشی موبایل خود مطلع شوند. اگر آن‌ها بدانند دید در فضای باز صفحه نمایش گوشی موبایل آن‌ها با دیگر محصولات در یک رده است، این مشکل قابل تحمل خواهد شد، اما اگر متوجه شوند محصولاتی در بازار دارای نمایشگرهایی بسیار خوانا زیر نور مستقیم آفتاب هستند، قضیه کمی برایشان دردآور می‌شود!

در ادامه به مقایسه میزان روشنایی و دید در فضای باز شش مورد از برترین پرچمداران بازار امروز می‌پردازیم. بهتر است ابتدا مشخصات فنی نمایشگرهای آن‌ها را بررسی کنیم.

گوشی موبایلاندازهنسبت ابعاد تصویرنوع پنلرزولوشنسقف میزان روشنایی
اپل آیفون 7 پلاس5.5 اینچ16:9LCDفول اچ‌دی672 نیتس
سامسونگ گلکسی اس 8 پلاس6.2 اینچ18.5:9AMOLEDکیو اچ‌دی565 نیتس
گوگل پیکسل5.0 اینچ16:9AMOLEDفول اچ‌دی398 نیتس
سونی اکسپریا ایکس زد اس5.2 اینچ16:9LCDفول اچ‌دی511 نیتس
ال جی جی 65.7 اینچ18:9LCDکیو اچ‌دی506 نیتس
وان پلاس 55.5 اینچ16:9AMOLEDفول اچ‌دی435 نیتس

با توجه به چارت بالا، روشنایی صفحه نمایش آیفون 7 پلاس و گلکسی اس 8 پلاس از چهار گوشی موبایل دیگر بیشتر است، به طوری که این میزان در هر دوی آن‌ها بالای 550 نیتس است. هر چه این عدد بیشتر باشد، مشاهده محتوا بر روی یک نمایشگر راحت‌تر خواهد بود.

خوانایی نمایشگر

بعد از آن‌ها اکسپریا ایکس زد اس و با فاصله کمی از آن ال جی جی 6 قرار دارند که روشنایی آن‌ها نیز بالاتر از 500 نیتس است. اگرچه برای افزایش خوانایی در فضای باز فاکتورهای تاثیرگذار دیگری نیز وجود دارند، اما از نظر نخستین فاکتور مهم، وان پلاس 5 و گوگل پیکسل عملکرد به مراتب ضعیف‌تری دارند. سقف روشنایی نمایشگر گوشی موبایل سال 2016 گوگل حتی از 400 نیتس نیز کمی کمتر است.

در عمل، به جز حداکثر میزان روشنایی، بازتاب‌پذیری نیز در خوانایی نمایشگر اهمیت زیادی دارد. بهترین کار برای مقایسه واقعی میزان روشنایی و دید در فضای باز این دستگاه‌ها، قرار دادن آن‌ها زیر نور مستقیم آفتاب و مشاهده عملکرد است.

خوانایی نمایشگر

تصاویر زیر همگی در زیر نور مستقیم و البته شدید آفتاب گرفته شده‌اند که شرایطی چالش برانگیز برای هر دوربین محسوب می‌شود. در چنین حالتی، به خاطر پویایی بالای منظره نمی‌توان صحنه را به صورت واقعی ثبت کرد. به همین دلیل، به منظور ایجاد تصاویری واقع‌بینانه به منظور بررسی میزان خوانایی نمایشگر زیر نور آفتاب، ویرایش‌هایی بر روی آن‌ها انجام شده است. از آنجایی که تمامی عکس‌ها به یک میزان ویرایش شده‌اند، این مقایسه میزان روشنایی و دید در فضای باز عادلانه خواهد بود.

در پایین دو منظره نخست، ابتدا تصویر اورجینال که توسط دوربین ثبت شده را مشاهده می‌کنید. در ادامه می‌توانید نحوه نمایش همان صحنه در زیر نور مستقیم آفتاب در نمایشگر هر شش گوشی موبایل یاد شده را ببینید.

منظره اول

تصویر اورجینال

خوانایی نمایشگر

محتوای روی نمایشگر

خوانایی نمایشگر

تصویر این صحنه، بر روی برخی نمایشگرها به راحتی و بدون هیچ زحمتی دیده می‌شود. اگرچه هدف ابتدایی ما مقایسه کیفیت و خوانایی نمایشگر این صفحه‌ نمایش‌ها بود، اما با آغاز آزمایش توجه‌مان به یک تفاوت آشکار دیگر نیز جلب شد. رنگ‌ها در هر نمایشگر به شیوه‌ای متفاوت به تصویر کشیده می‌شوند.

متاسفانه در برخی موارد، با یک مقایسه ساده با تصویر اورجینال متوجه می‌شویم رنگ‌های واقعی حفظ نشده است. در هر صورت، تمرکز خود را بر روی هدف اصلی تست نگه می‌داریم. امتیازدهی در این بخش و مشخص کردن بهترین گوشی موبایل را بر عهده شما می‌گذاریم. پرواضح است که گوگل پیکسل، عملکرد بسیار ناامیدکننده‌ای در صحنه نخست دارد.

منظره دوم

تصویر اورجینال

خوانایی نمایشگر

محتوای روی نمایشگر

خوانایی نمایشگر

در این منظره نیز همانند مورد بالا، عملکرد وان پلاس 5 و مخصوصا گوگل پیکسل از چهار گوشی موبایل دیگر ضعیف‌تر است. به نظر می‌رسد اهمیت میزان روشنایی نمایشگر بر حسب نیتس بیشتر از آن چیزی است که تصور می‌کردیم، چرا که مجددا گلکسی اس 8 پلاس، اکسپریا ایکس زد اس و آیفون 7 پلاس خوانایی نمایشگر بیشتری دارند.

منظره سوم

محتوای روی نمایشگر

خوانایی نمایشگر

از آنجایی که زیر نور مستقیم آفتاب، خواندن متن اصلی‌ترین چالشی است که در برابر کاربر قرار می‌گیرد، صحنه سوم در بر دارنده نوشته‌هایی ریز و درشت است. در اینجا نیز فقط آیفون 7 پلاس، گلکسی اس 8 پلاس و اکسپریا ایکس زد اس عملکرد قابل قبولی دارند. برخلاف دو صحنه بالا، در اینجا عملکرد اکسپریا ایکس زد اس از گوشی های موبایل دیگر بهتر است.

نتیجه‌گیری از مقایسه خوانایی نمایشگر گوشی‌‎های پرچمدار

در مقایسه با چند سال قبل، نمایشگر گوشی های موبایل از نظر حفظ تعادل رنگ‌ها و همچنین میزان روشنایی وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند. در سال گذشته نیز چنین بررسی بر روی برترین پرچمداران انجام گرفت. اکنون می‌بینیم به صورت متوسط، شش گوشی موبایل منتخب سال جاری وضعیت بهتری در مقایسه با سال 2016 دارند. حتی بر روی نمایشگر بدترین دستگاه در بین این شش مورد نیز محتواها با کمی زحمت قابل مشاهده‌ هستند، در حالی که تا چند سال قبل، حین استفاده از اکثر گوشی های موبایل زیر نور آفتاب، ابدا هیچ چیزی مشخص نبود.

با وجود عملکرد بسیار خوب هر دو گوشی موبایل آیفون 7 پلاس و گلکسی اس 8 پلاس، پرچمدار سامسونگ عملکرد بهتری را به نمایش گذاشت. همچنین اگرچه بر اساس اعداد و ارقام پیرامون مشخصات نمایشگرها، رتبه اول و دوم را مختص پرچمداران اپل و سامسونگ می‌دانستیم، اما اکسپریا ایکس زد اس بعد از گلکسی اس 8 می‌ایستد. برترین گوشی موبایل سال گذشته اپل در مقایسه پیشین در جایگاه نخست قرار داشت، اما امسال به رتبه سوم سقوط کرده است.

ال جی جی 6 و وان پلاس 5 اگرچه عملکرد آن‌چنان قابل قبولی نداشتند، اما در مقایسه با گوگل پیکسل خیلی بهتر ظاهر شدند. گوشی موبایل سال گذشته شرکت گوگل با وجود داشتن قیمتی سرسام‌آور، از نظر میزان روشنایی و دید در فضای باز بسیار ناامیدکننده است.

رتبهگوشی موبایلامتیاز
1#سامسونگ گلکسی اس 8 پلاس7.0
2#سونی اکسپریا ایکس زد اس6.5
3#اپل آیفون 7 پلاس6.2
4#ال جی جی 65.0
5#وان پلاس 54.5
6#گوگل پیکسل2.0