وقتی به گوشیهای هوشمند امروزی نگاه میکنیم بهغیراز نمایشگر و حاشیههای باریک چیزی نمیبینیم. نمایشگر زیباترین بخش یک گوشی است که هرچه حاشیهاش کمتر باشد، گوشی نمای زیباتری دارد. در رسانهها از حذف تدریجی حاشیهٔ صفحهٔ نمایش درگوشیهای جدید سخن میگویند. هماکنون حاشیهٔ گوشیها خیلی باریک شده است ولی اگر از دیدن حاشیههای بسیار باریک LG G3 شگفتزده نشدید احتمالاً با دیدن گوشی Sharp Aquos Crystal شگفتزده خواهید شد!
در حاشیهٔ صفحههای نمایش مدارهایی قرار دارند که باعث ایجاد محدودیت در طراحی شکل نمایشگر میشوند. شارپ چندی پیش اعلام کرد که توانسته با ادغام این مدارها درون نمایشگر نوع جدیدی از نمایشگرها را تولید کند. شارپ با رفع این محدودیت، نمایشگرهایی به شکلهای منحنی و غیر مستطیلی ساخت و به نمایش گذاشت.
حال شارپ توانسته یکقدم بزرگ در ساخت گوشیهای هوشمند بردارد و حاشیهٔ نمایشگر را تا حدودی حذف کند.
البته حذف حاشیه بهخودیخود ممکن است نکات منفی برای گوشی دربر داشته باشد. برای مثال وقتی گوشی را در دست میگیریم، انگشتانمان را بر روی حاشیهٔ آن قرار میدهیم. اگر این حاشیه وجود نداشته باشد ممکن است لبه را لمس کنیم و گزینههایی را ناخواسته انتخاب کنیم.
حذف حاشیه، صفحهٔ نمایش را بیشتر در معرض ترک خوردن و شکستن قرار میدهد. لذا اگر گوشی از دستتان بیفتد بهجای ترک خوردن حاشیه، ممکن است خود نمایشگر ترک بخورد و آسیب ببیند.
البته زیبایی که حذف حاشیه برای گوشی به ارمغان میآورد ارزش این ایرادات را دارد. در دیگر گوشیها دوربین در بالای صفحه قرار میگیرد ولی در Aquos Crystal دوربین دوم در پایین گوشی است و سه طرف صفحهٔ نمایش تقریباً بدون حاشیه است.
در ادامه نگاهی داریم به اسمارت فون Sharp Aquos Crystal ، با گجت نیوز همراه باشید
طراحی
با توجه به اینکه شارپ تا کنون حضوری در بازارهای موبایل آمریکا نداشته است این گوشی توجه افراد را از روی کنجکاوی به خود جلب خواهد کرد. ظاهری متمایز که در گوشی های دیگر دیده نشده است از ویژگی های این گوشی است. AQUOS Crystal با داشتن طراحی به ظاهر سخت، ظاهری شیک ولی به دور از مد، به خصوص وقتی از جلو به آن نگاه می کنیم را تداعی می کند. اما باید توجه داشت که داشتن نمایشگری بدون گوشه یکی از دلایل چنین طرز فکری در مورد این گوشی است.
اگر منصفانه قضاوت کنیم باید بگوییم که این گوشی شارپ در بالا و اطراف نمایشگر بدون گوشه و در پایین مثل گوشی های امروزی کمی انعطاف دارد. به هر حال نمی توان انکار کرد که این گوشی نسبت مناسبی بین صفحه نمایش و بدنه خود ایجاد کرده است و حدود 78.21 درصد از فضای بالای گوشی را به نمایشگر اختصاص داده است. پیدا کردن رقیبی هم قیمت و هم اندازه برای این گوشی کاری نسبتا دشوار است.
نمایشگر
اصلا انکار نمی کنیم که نمایشگر بدون گوشه آن آزاردهنده است اما دیگر بخش های این نمایشگر نسبتا خوب و سازگار با آن ساخته شده است. آنچه که در این نمایشگر دیده می شود رزولوشن متداول 1080p و یا رزولوشن بالاترQuad-HD نیست. چیزی که با آن مواجه خواهید شد نمایشگری 5 اینچی با رزولوشن 720 در 1280(720p) است. با وجود اینچنین رزولوشنی تراکم پیکسل 294 پیکسل در هر اینچ باعث می شود تصویر بسیار خوب و واضح به نظر برسد. دیگر ویژگی های نمایشگر همچون زاویه دید گسترده و تولید رنگ طبیعی بسیار مناسب است. کاملا رک باید گفت که این با توجه به تلوزیون های فوق العاده این شرکت، در مورد نمایشگر این گوشی آن قدرها هم که باید غافلگیر نمی شوید.
رابط کاربری
رابط کاربری نرم افزاری این گوشی تقریبا همان چیزی است که در بسیاری از گوشی های معمول بازار می توان دید. اندورید 4.4.2 کیت کت بر روی این گوشی اجرا می شود و آنچه که این رابط کاربری را متفاوت می کند ویجت هایی برای صفحه نمایش خانگی است که بر روی این گوشی نصب شده است و در دیگر گوشی ها نمونه آن دیده نمی شود. البته رویکرد روبه جلو در نظر گرفته شده در این گوشی قابل تقدیر است اما برخی کاربران شاید این ویژگی ها را محدود کننده بدانند.
اما از طرفی نداشتن ویژگی های خاص باعث می شود که نیازی با یادگیری چیزهای جدید نباشد که البته نداشتن پیچیدگی و سادگی آن جای تقدیر دارد.
پردازنده و حافظه
این گوشی از پردازنده ای اسنپدراگون 400 با 1.5 گیگابایت حافظه داخلی بهره می برد. پردازش های ساده بر روی این گوشی به راحتی و بدون هیچ مشکلی انجام می شوند ولی انتظار نداشته باشید که بازی هایی سه بعدی را نیز به راحتی اجرا کنید. برای افرادی که عادت به بازی به خصوص بازی های سنگین دارند باید گفت که نمی توانند روی این گوشی حسابی باز کنند.
گوشی AQUOS شارپ همچنین از 8 گیگابایت حافظه داخلی نیز بهره می برد که می توان گفت با مقایسه با گوشی های امروزی حافظه ای زیر حد متوسط به شما می رود. برای کسانی که استفاده چندانی از محتویات چندرسانی مثل ویدئو و موسیقی بر روی گوشی ندارند حافظه ای مناسب است اما اگر از آن دسته از کاربران هستید که همیشه باید فایل های موسیقی بسیار و یا فیلم بر روی گوشی خود داشته باشید باید بدانید که این گوشی چندان برای شما مناسب نیست.
دوربین
این گوشی به دوربینی 8 مگاپیکسلی با فلش LED مجهز شده است. سرعت عکس گرفتن این دوربین خوب و سریع است اما قضاوت در مورد کیفیت عکس های آن بر روی صفحه نمایش خوب گوشی کمی سخت و دشوار است. در مجموع کیفیت عکس های گرفته شده با دوربین آن را می توان از گوشی های هم رده بهتر دانست.
جمع بندی
همانطور که قبلا هم گفته بودیم نمی توان شارپ AQUOS را به عنوان یک گوشی با ویژگی های بسیار عالی که توجه علاقه مندان را به خود جلب می کند در نظر گرفت. یکی از نکات مثبت در خرید این گوشی صفحه نمایش خوب 5 اینچی و بدون گوشه آن است که در مقابل دیگر ویژگی های آن بیشتر به چشم می خورد و از طرفی نیز در مقایسه با گوشی های همتراز خود کیفیت نمایشگر آن قابل توجه است. رابط کاربری ساده ای دارد که ویژگی های اضافه چندانی به آن اضافه نشده است. دوربین آن نیز در میان گوشی های هم رده بهتر به نظر می رسد و البته به عنوان یکی از مشکلات به حافظه داخلی 8 گیگابایتی و کم آن باید توجه داشت.
منبع : phonearena