اولین بارش شهابی سال 2013 آغازگر رویدادهای آسمان شب در هفته جاری خواهد بود که به دوستداران نجوم، نمایشی دیدنی را ارائه خواهد کرد. بارش شهابی ربعی، بارش شهابی سالانه است که در ماه ژانویه رخ میدهد.در حالیکه نمایش شهابی امسال در روز پنج شنبه هفته جاری، چشمگیرتر از بارشهای دیدنی سال 2012 نخواهد بود، اما صحنه واضح و بدون ابری از آسمان شب را در ابتدای سال جدید در معرض نمایش خواهد گذاشت.
به گفته مقامات تلسکوپ هابل، احتمالا در هر ساعت 40 شهابسنگ قابل مشاهده باشد، اگرچه نور ماه مشاهده برخی از نمونههای کمنورتر را مشکل خواهد کرد.دانشمندان بر این گمان هستند که شهابهای ربعی در حقیقت باقیماندههای سیارک 2003 EH1 باشند که بارش شهابی جوزایی را نیز در ماه دسامبر تغذیه میکند.مقامات ناسا در بیانیهای اعلام کردند، خود این سیارک احتمالا تکهای از یک دنبالهدار بوده که چند صد سال پیش به چندین بخش تجزیه شده است.
بارش شهابی ربعی زمانی رخ میدهد که زمین از میان جریانی از بقایای دنبالهدارها عبور میکند. این قطعات با سرعت 144 هزار و 841 کیلومتر در ساعت با جو زمین برخورد کرده و در ارتفاع 80 کیلومتری زمین در یک نمایش چشمگیر میدرخشند.این بارش شهابی نام خود را از یک صورت فلکی منسوخ موسوم به Quadrans گرفته که دیگر برای ستاره شناسان به رسمیت شناخته نمیشود.به گفته مقامات ناسا، این صورت فلکی که در میان صورت فلکیهای گاوران و اژدها قرار داشته، نشانگر یک ابزار ابتدایی نجوم برای مشاهده و نقشهبرداری از ستارگان بوده است.