تسلکوپ فضایی کپلر

ناسا تسلکوپ فضایی کپلر را به منظور کاهش مصرف سوخت به حالت خواب فرستاد

ناسا امروز اعلام کرد تسلکوپ فضایی کپلر را به منظور صرفه جویی در کاهش مصرف سوخت به حال خواب خواهد فرستاد. این فضاپیما برای یافتن سیاره‌هایی مشابه زمین با قابلیت میزبانی از حیات به فضا ارسال شده بود.

ناسا در مارس سال 2009 میلادی فضاپیمای کپلر یا در اصل تسلکوپ فضایی کپلر را به منظور جستجو برای یافتن سیاره‌ای مشابه زمین در نزدیکی ستاره‌ای مشابه خورشید در دور دست‌ها با امکان میزبانی از حیات به فضا فرستاد. سرانجام پس از 9 سال ناسا اعلام کرد که سوخت این فضاپیما به شدت کاهش یافته و به منظور صرفه‌جویی در مصرف سوخت، تا چند هفته دیگر تلسکوپ فضایی کپلر به حالت خواب خواهد رفت.

البته این تصمیم ناگهانی نیست و در ماه مارس 2018 که دقیقا 9 سال از پرتاب کپلر گذشته بود، ناسا کاهش ذخیره سوخت کپلر و رفتن آن به خواب در آینده نزدیک را گوشزد کرده بود. تا اینکه دوشنبه پیش، تیم کپلر شاهد کاهش فشار مخزن سوخت تسلکوپ فضایی کپلر بود که نشانگر پایین بودن شدید ذخیره سوخت است. با این شرایط کپلر دیگر مشاهده علمی و کاوش فضای بی‌کران را متوقف کرده و تا روز بیست و دوم آگوست، یعنی تا زمانی که موقع مخابره اطلاعاتی که طی 51 روز اخیر جمع کرده است، در حالت استراحت خواهد بود.

از تاریخ دوازدهم می 2018، کپلر چشمان تیزبین خود را به سمت مسیری در راستای صورت فلکی خرچنگ متمرکز کرده بود؛ این تلسکوپ فضایی در سال 2015 نیز یکبار دیگر این راستای فعلی را مورد مشاهده قرار داده بود. با دستیابی به اخرین اطلاعات به دست آمده از مشاهدات کپلر، می‌توان درباره سیاره‌های کاندید دارا بودن شرایط حیات که در مشاهده اول در این راستا یافت شدند، تصمیم گیری قطعی کرد. همچنین می‌تواند به دانشمندان در یافتن سیاره‌های جدید در این راستا نیز کمک کند.

تسلکوپ فضایی کپلر

همانطور که گفته شد کپلر چند هفته دیگر به خواب خواهد رفت و بیست و دوم آگوست اقدام به مخابره اطلاعات جمع آوری شده به زمین می‌کند. البته این تسلکوپ فضایی در اوایل آگوست بیدار خواهد شد و جهت آنتن‌هایش را به منظور ارسال اطلاعات به سمت زمین تنظیم می‌کند. اگر همه چیز خوب پیش رود، ماموریت مربوط به مشاهدات این فضاپیما در تاریخ ششم آگوست برپا خواهد شد و پس از آغاز مخابره، دانلود آنان تا زمان اتمام سوخت فضاپیما ادامه خواهد داشت.

روز گذشته گیرت برنتسن، دانشمند فیزیک نجومی و از حاضران در پروژه کپلر، در حساب کاربری تویتر خود نوشت:

این کار ابدا به معنی پایان کپلر نیست. ما اطلاعات شگفت انگیز بسیاری داریم و برای مدتی طولانی به کشفیات خود (که ناشی از اطلاعات مخابره شده توسط کپلر هستند) ادامه خواهیم داد. تنها در سال پیش ما اطلاعات مربوط به 150 هزار هدف جدید را به آرشیو خود اضافه کردیم. علاوه بر این قرار است نوزدهمین عملیات دانلود اطلاعات کپلر را نیز انجام دهیم. (که سبب افزایش بیش از پیش اطلاعات در دست ناسا می‌شود)

همانگونه که در ابتدا نیز عنوان شد کپلر در سال 2009 به فضا پرتاب و سه سال نیز بیشتر از عمر خدمتی در نظر گرفته شده برای آن به فعالیت و جمع آوری اطلاعات ادامه داد. این فضاپیما تاکنون موفق به یافتن 2650 سیاره شده است! حتی اگر ماموریت کپلر به زودی تمام شود، با این حال حجم بسیاری از اطلاعات جمع آوری شده توسط این فضاپیما وجود دارد که میبایست بررسی و تحلیل شوند. ناسا تایید کرد که از این تحلیل‌ها پشتیبانی و همچنین حمایت مالی خواهد کرد و انتظار می‌رود حاصل آن بیش از هزار مقاله علمی در سال‌های آتی باشد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

5 دیدگاه

  1. آقای احمد رضا، فکر میکنم در حدود پانزده شانزده سالت باشه حداکثر.
    نظرات چرا و پرت خیلی میدی که نتیجه دید کاملا بسته و عدم مطالعه ست و در عین حال تکیه بر تلویزیون داخلی برای دریافت اخبار.
    پرنده ای که توی قفس به دنیا اومده بعد از چند سال وقتی در قفس و باز کنی نمیره بیرون.
    به حال کسی فرق نمیکنه چی میگی، اما چون نسخه بسیار پیشرفته!!! خودمی تقریبا در حدود بیست سال پیش، توصیه میکنم از عقلی که خدا در وجود همه گذاشته استفاده کنی همون‌طور که خدا میگه نه اینکه فقط تقلید کنی.
    در نهایت هر اسمی هم که بذاری برای پروفایلت همه میفهمن خودتی. خیلی کم سن و سالی

  2. اینا خودشونم خابن دیگه چ برسه ب این

  3. حتی اونا هم توی سوخت صرفه جویی میکنن