فضاپیمای ژاپنی هایابوسا ۲ با نمونه‌برداری از یک سیارک تاریخ‌ساز شد

فضاپیمای ژاپنی هایابوسا ۲ با نمونه‌برداری از یک سیارک تاریخ‌ساز شد

هایابوسا ۲ (Hayabusa 2) نام کاوشگری ژاپنی است که به تازگی خبر دستاورد شگفت‌انگیز آن در نمونه‌برداری از یک سیارک منتشر شده است. با گجت نیوز در بررسی این اتفاق تاریخ‌ساز همراه باشید.

کاوشگر هایابوسا ۲ (Hayabusa 2) متعلق به آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن، به تازگی دستاوردی را در علم ستاره شناسی به نام خود ثبت کرد؛ تا پیش از این سابقه نداشته است که انسان‌ها از سطح زیرین جرمی آسمانی که دورتر از ماه قرار دارد، نمونه‌برداری کنند و دستاورد فضاپیمای ژاپنی هم به همین موضوع مربوط می‌شود.

هایابوسا 2 بخشی از تاریخ منظومه شمسی را جمع‌آوری کرده است

در چند روز گذشته یوئیچی سودا (Yuichi Tsuda)، یکی از مدیران آژانس فضایی ژاپن، اعلام کرد که فضاپیمای هایابوسا 2 با موفقیت بر روی سطح یک سیارک فرود آمده و اقدام به نمونه‌برداری از زیر سطح این جرم آسمانی دوردست کرده است. این کار در قالب تحقیقات دانشمندان در مورد گذشته منظومه شمسی انجام شد و سودا در کنفرانس خبری مربوط به این اتفاق اعلام کرد که کاوشگر کشورش تکه‌ای از تاریخ منظومه ما را جمع‌آوری کرده است.

ربات هایابوسا2 به بزرگی یک یخچال بوده و گفته شده که نمونه‌برداری موردنظر در دومین باری که فضاپیما بر روی سیارک فرود آمده، اتفاق افتاده است. هایابوسا 2 با رساندن لوله مخصوص خود به سطح این جرم آسمانی و شلیک یک گلوله فلزی، گردوغبار بلند شده از برخورد پرتابه با سطح سیارک را جمع‌آوری کرد و به محض بلند شدن این کاوشگر از سطح سیارک، متخصصان آژانس فضایی ژاپن موفق شدند که با آن ارتباط برقرار کنند.

در مقایسه با مسافت 400 هزار کیلومتری تقریبی بین زمین و ماه، فاصله سیارک موردنظر از زمین حدودا 300 میلیون کیلومتر اعلام شده و به همین دلیل است که جمع‌آوری نمونه از سطح زیرین آن دستاورد بزرگی در علم ستاره شناسی به حساب می‌آید. دانشمندان اعلام کرده‌اند که هایابوسا 2 در پایان سال جاری میلادی در مسیر بازگشت به زمین قرار می‌گیرد.