نسخه دسکتاپ و وب واتساپ ارسال و دریافت پیام تحت این پیام رسان، حین کار کردن با کامپیوتر، را راحت میکند. اکنون بیشتر با این دو نسخه WhatsApp آشنا میشویم.
اواخر بهمن ماه سال گذشته، تعداد کاربران واتس اپ به ۲ میلیارد نفر رسید! به همین دلیل در مقایسه با دیگر پیامرسانها، طبیعی است تعداد بیشتری از مخاطبانتان در آن عضو باشند. به منظور تعامل سریع با آنها، میتوانید از نسخه وب یا دسکتاپ این پیام رسان استفاده کنید.
خوشبختانه نحوه کار با این دو ورژن برنامه WhatsApp در مک او اس و ویندوز، شبیه به زمان استفاده از اپلیکیشن اندروید و آی او اس آن است. در صورت ترجیح به نصب یک برنامه روی سیستم عامل، به مسیر whatsapp.com/download رفته و بعد از کلیک روی گزینه Download منتظر دریافت فایل نصبی بمانید. برای کاربران دوستدار خلوت نگه داشتن سیستم عامل، نسخه وب واتساپ به آدرس web.whatsapp.com گزینه بهتری است.
کمی درباره ورژن دسکتاپ و وب واتساپ
در آنها، همه گفتگوهای شما با دیگران در قالب پیامهای خصوصی یا گروهها، شامل پیامهای متنی و فایلهای چند رسانهای، روی کامپیوتر آینه میشوند. برخلاف تلگرام، واتس اپ با هدف افزایش امنیت، اطلاعاتتان را در فضای ابری ذخیره نمیکند، به همین دلیل محتویات چتهای شما به جای همگام شدن در این دو نسخه واتساپ، روی آنها آینه میشوند.
مزیت استفاده از این دو ورژن عدم نیاز به دست گرفتن گوشی برای ارسال یا مشاهده پیام حین کار کردن پشت میز کامپیوتر است. از طرفی نوشتن پیغام با کیبورد فیزیکی بزرگ، سرعت به مراتب بیشتری در مقایسه با صفحه کلید لمسی گوشی دارد.
نحوه عملکرد WhatsApp روی کامپیوتر
بعد از نصب نسخه دسکتاپ و ورود به آن یا وارد کردن آدرس وب واتساپ از شما درخواست میشود با دوربین گوشی یک QR کد را اسکن کنید. بعد از آن میتوانید با خیال راحت گوشی را کنار گذاشته و از طریق کامپیوتر، وب یا اپلیکیشن ویندوزی و مک او اس، داخل پیام رسان گفتگو کنید.
به تنظیمات مهم پیام رسان دسترسی داشته و علاوه بر امکان جستجو میان گفتگوها و پیامها، قادر به مشاهده پروفایل مخاطبانتان هستید. از نظر قابلیت پیکربندی و گزینههای تنظیمات در دسترس، در اینجا محدودیتهایی وجود دارد. با این حال میتوانید دستکاری آنها را به زمان برداشتن گوشی سپرده و از واتساپ روی کامپیوتر، برای افزایش سرعت در ارسال و خواندن پیامها روی نمایشگری بزرگتر، بهره ببرید.
نکته بسیار مهمی درباره این دو ورژن وجود دارد. برخلاف نسخههای مشابه اپلیکیشنهای پیام رسانی همون تلگرام، برای استفاد از واتساپ وب و دسکتاپ باید همیشه گوشی را به اینترنت متصل نگه دارید. دلیل آن، آینه شدن پیامها روی این نسخهها به جای همگامسازی شدن از طریق فضای ابری است. به محض قطع شدن دسترسی گوشی به اینترنت امکان استفاده از WhatsApp در کامپیوتر نیز سلب میشود.
استفاده از نسخه دسکتاپ و وب واتس اپ
بعد از ورود به هر یک از دو ورژن، صفحهای شامل یک کیوآر کد در مقابلتان قرار میگیرد. داخل گوشی آیفون، به قسمت Settings برنامه واتساپ رفته و سپس WhatsApp Web را لمس کنید. گوشی در ادامه آماده اسکن خواهد شد. در اندروید کافی است آیکون سه نقطه واقع در گوشه بالا و سمت راست را لمس کرده و سپس روی گزینه WhatsApp Web ضربه بزنید. در ادامه دوربین را رو به روی کد QR داخل واتساپ وب یا دسکتاپ گرفته و چند ثانیه منتظر بمانید.
پیامها ظاهر خواهند شد. در ورژن مخصوص ویندوز و مک میتوان اندازه پنجره را تغییر داد یا آن را مینیمایز کرد. در مک، با دریافت پیام جدید، آنها را در گوشه بالا و سمت راست صفحه مشاهده میکنید. این موضوع شبیه به زمان دریافت ایمیلهای جدید در برنامه Mail است. در ویندوز پیامها در گوشه پایین و سمت راست، بخش نوتیفیکیشن سنتر، ظاهر میشوند.
به منظور مشاهده پروفایل خود، تغییر وضعیت یا عوض کردن عکس، در بالای صفحه روی تصویر آواتار کلیک کنید. کنار تصویرتان یک آیکون قرار گرفته و از طریق آن میتوانید گفتگوی جدیدی آغاز کنید. از طریق پیکان کوچک کنار آن به منو دسترسی پیدا خواهید کرد.
مدیریت گفتگوها و گروهها در نسخه دسکتاپ و وب واتساپ
منوی کشویی که از طریق پیکان کوچک اشاره شده در بالا در اختیارتان قرار میگیرد، محل یافتن پیامهای آرشیو شده، دسترسی به پروفایل برای تغییر وضعیت و تصویر و همچنین ایجاد یک گفتگوی گروهی است. به تنظیمات نیز از همینجا دسترسی دارید. این تنظیمات مربوط به نوتیفیکیشن، مخاطبان بلاک شده، خاموش یا روشن کردن صدای دریافت پیام یا زنگ و مشخص کردن وضعیت ارائه پیش نمایش است.
در منوی اصلی، بالای هر گفتگو، یک پیکان مختص همان مورد نمایش داده میشود. با انتخاب آن به اعمالی نظیر بیصدا کردن، آرشیو کردن، علامت زدن به عنوان خوانده نشده (برای مراجعه بعدی) یا پاک کردن دسترسی دارید.
با ورود به هر گفتگو در ورژن دسکتاپ یا وب واتساپ گزینههای بیشتری در اختیارتان قرار خواهد گرفت. در گوشه بالا و سمت چپ هر چت، نام مخاطب و آخرین زمان آنلاین بودن وی را مشاهده خواهید کرد (مگر این که آخرین بازدید یا همان لست سین را بسته باشد). در گوشه بالا و سمت راست، یک آیکون گیره وجود دارد. از طریق آن میتوانید برای مخاطبان خود ویدیو، فایلهای صوتی یا تصویری ارسال کنید. در همان قسمت، کنار آیکون گیره، یک پیکان دیگر وجود دارد. با لمس آن یک منوی دیگر ظاهر خواهد شد.
در این منو امکان انتخاب کردن یک سری پیام مشخص داخل همین چت میسر میشود. دیگر قابلیتهای آن بیصدا کردن، دیدن اطلاعات پیامها یا حذف آنها به شمار میروند. با دو مرتبه کلیک روی نوار لبه بالایی گفتگو، میتوانید آن را حذف کنید.
خوشبختانه در زمان استفاده از واتساپ در کامپیوتر همچنان به اموجیها دسترسی دارید. محل قرارگیری آنها شبیه به رابط کاربری اپلیکیشن اندروید و آی او اس است.