تلویزیونهای جدید سونی براویا XR که امسال در نمایشگاه CES 2021 معرفی شدند، با پردازنده جدید Cognitive Processor XR هوش شناختی را به دنیای نمایشگرها میاورد.
پردازندههای تصویر همیشه اصلیترین بخش قلب طراحی تلویزیونهای سونی هستند. بیتردید تلویزیونهای گران قیمت جدید سری براویا سونی به آخرین و بهترین سخت افزار نمایشگر در جهان مجهز هستند، اما توجه به کیفیت تصویر باعث شده این شرکت از رقبا یک قدم جلوتر باشد. امسال سونی شهرت خودش در این زمینه را با “Cognitive Processor XR” یک پردازنده تصویر جدید که روی ارائه «هوش شناختی» برای تلویزیونهای جدید سونی براویا XR متمرکز است، دو چندان کرده است.
تأثیر هوش شناختی در سونی براویا XR
شاید در نخستین نگاه این کلمات بازاریابی به نظر برسد، اما تعریف تازهای برای پردازش تصویر سونی را ارائه میکند. پردازندههای تصویر قبلی سونی از هوش مصنوعی برای بهینهسازی عناصر جداگانه تصویر از جمله روشنایی، کنتراست و رنگ استفاده میکند. پردازنده جدید Cognitive Processor XR با محاسبه آنی فریم ورودی و تقسیم بندی نقاط خاص برای متمرکز شدن روی آنها، یک گام رو به جلو برداشته است.مایک فاسولو، مدیرعامل سونی الکترونیکس میگوید این پردازنده تلاش میکند تا نحوه پردازش تصاویر را از مغز انسان تقلید کند.
به عنوان مثال چیپست XR در یک عکس نزدیک، تُن پوست بسیار طبیعی را ارائه میکند. اما اگر دوربین به پشت بازیگر برود، پردازنده روی المانهای دیگری مانند یک نور در پس زمینه یا دودی که از یک خیابان بلند میشود متمرکز خواهد شد. گرچه ما شخصاً نتوانستیم این ویژگی را روی تلویزیونهای جدید سونی براویا XR ببینیم، اما سازنده میگوید که این فناوری حتی در یک مکالمه تصویری روی تلویزیون نیز تأثیرگذار است. سونی در کلیپ کوتاهی که از فیلم Sully منتشر کرد، هایلایتی از چهره تایم هنکس تا نورهای نئون میدان تایمز در شاتی دیگر دیده میشد. و در صحنهای از فیلم La La Land، مشاهده میشود که تراشه جدید XR به صورت خودکار نمای اما استون که دوربینهای اطراف آن میبینند را به صورت خودکار شناسایی میکند.
طبق گفته کارشناسان شرکت سونی، پردازنده Cognitive Processor XR همچنین به عملکرد تلویزیونها برای نمایش محتوای ۸K نیز کمک میکند. به طور مثال تلویزیونهای ۸K Master Series Z9J TV سونی (که در اندازههای ۷۵ و ۸۵ اینچی عرضه میشود)، با اتکا روی فناوری ارتقاء کیفیت XR به بهرهمندی از محتوای HD و ۴K کمک میکنند. تمرکز روی هوش شناختی به خصوص برای تلویزیونهای ۸K بسیار سودمند است، زیرا به سونی اجازه میدهد روی پردازش بخشهایی از تصویر که مهم است تمرکز میکند. این پردازنده همچنین پردازندهای بسیار قدرتمند برای بهینهسازی نمایشگر ۸K در لحظه است.
علاوه بر مدل Z9J، پردازنده جدید مبتنی بر هوش شناختی سونی قدرتبخش دیگر تلویزیونهای مدل Master Series A90J و A80J 4K OLED و همچنین X95J و X90J 4K نیز هست. تمام تلویزیونهای امسال شرکت سونی به Google TV، یک سیستم عامل داخلی، دسترسی به دستیار مجازی گوگل و همچنین پشتیبانی از آمازون الکسا مجهز هستند. در کنار اینها باید به پشتیبانی از پورت HDMI 2.1 استفاده کرد که به معنای پشتیبانی از محتوای ۴K با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیهای برای نسل جدید کنسولهای بازی و همچنین فناوریهای eARC و نرخ رفرش متغیر است.
یکی از نادیده گرفته شدههای بزرگ سونی در امسال پنل Mini-LED، یک فناوری نمایشگر که سامسونگ و ال جی امسال و کمپانی تیسیال سال ۲۰۱۹ معرفی کرده است. این فناوری به نمایشگرهای LED کوچکتر اجازه عملکرد بک لایت بهبود پیدا کردهتر فوقالعادهای را میدهد. مدیرعامل سونی میگوید این کمپانتین در حال کاوش در این فناوری است، اما هنوز محصولی برای ارائه ندارد.
پردازشگر های سونی واقعا انقلابی تو صنعت تلویزیون هستن و مطمئن دوباره همه رو شگفت زده میکنه.
البته فکر کنم سونی در CES 2016 نمایشگر MINI-LED خودش رو در یک تی وی با نام Z9D معرفی کرد که از هزاران لامپ های LED کوچک پشت پنل LCD استفاده میکرد، این تکنولوژی ها دیگه واسه سونی قدیمی شده و میره سمت پردازشگر های پیشرفته تر برای رسیدن به تصویر بسیار واقعی.
Mini led همون LCD هست ولی سونی OLED و CRYSTAL LED و LCD های بالارده خودش با بکلایت اختصاصی خودش معرفی کرده که کنتراست تصویر استثنایی خلق میکنه.
عالی# سونی مثل هیچکس
امیدوارم بنجلسونگ دزد و متقلب ازش کپی برداری نکنه
#سونی اولین امپراطور و پادشاه صوت و تصویر در جهان
شوتی دیگه نه تو دنیای موبایل میتونی زر بزنه نه تو نمایشگر…
همیشه گوشی میزنه با رزولوشن ۴K اما برترین کیفیت صفح نمایش میشه سامسونگ یا گوشی ای که سامسونگ واسش صفحه نمایش ساخته
بهترین کیفیت نمایشگرها از آن سامسونگ و ال جی هستن که هر ساله جوایز رو درو میکنن
#شوتی و سوتی امپراطور تکنولوژی فسیل زده
امیدوارم زودتر مثل گوشیهاش،این برند منفور از دنیای تکنولوژی حذف بشه…هر چند همین الان هم حذف شده