آزمایشگاه Google X در حال کار بر روی نسل جدید باتری ها

یکی از بزرگترین مشکلات گجت های همراه امروزی نظیر گوشی های هوشمند ، تبلت ها ، لپ تاپ ها و … عمر کم باتری آنها است که برخلاف پیشرفت های بسیار این گجت ها در دیگر بخش ها ، بخش باتری هنوز شاهد پیشرفت چشمگیری نبوده است.چند روز پیش محققان دانشگاه استنفورد از کشفی مهم در زمینه باتری های پایه آلومینیوم خبر دادند.باتری هایی قابل انعطاف که تنها ۶۰ ثانیه زمان برای شارژ شدن نیاز دارند.حالا وال‌استریت ژورنال گزارش کرده آزمایشگاه سرّی گوگل موسوم به Google X هم مدتی است که در حال کار بر روی نسل جدید باتری ها است.

کمپانی گوگل، لابراتواری تحت عنوان گوگل ایکس ( Google X ) و دور از دید عموم در سال ۲۰۱۰ میلادی راه اندازی کرد. این آزمایشگاه سرّی در پایگاه  گوگل پلکس ( Googleplex ) واقع در مانتین ویوی( Mountain View ) کالیفرنیا و دیگری در نقطه‌ای نامعلوم در آمریکا واقع شده است؛ عده ای از کارشناسان ، آزمایشگاه گوگل ایکس را در حد مراکز امنیتی نظیر سی.آی.ای مرموز می‌دانند.

حالا خبر رسیده که گروهی از محققان و مهندسان Google X که پیش از این مسئول تولید و نظارت بر پروژه‌هایی از قبیل ماشین‌های بدون راننده و اتوماتیک و Project Loon برای گوگل بوده‌اند مشغول کار بر روی فناوری جدیدی به منظور بهینه سازی و پیشرفت باتری‌های نسل آینده تلفن‌های همراه هستند. در همین رابطه مجله معتبر و موثق وال‌استریت ژورنال این چنین گزارش می‌دهد :

در اواخر سال ۲۰۱۲ میلادی گروهی به رهبری دکتر Ramesh Bhardwaj، از کارشناسان اسبق شرکت بزرگ اپل که شاغل در بخش باتری گجت‌های هوشمنداین شرکت بودند، شروع به انجام آزمایش روی باتری‌های توسعه یافته توسط اعضای تیم برای استفاده در دستگاه‌های تولید شده توسط گوگل نموده‌اند. حدود یک سال بعد از این ماجرا نیز تعدادی از افراد آشنا و صاحب‌نظر در حوزه فناوری باتری‌ها، که ممکن است توسط خود گوگل ایجاد شده باشند، به تماشای این فناوری جدید دعوت شدند.

در ابتدا از اهداف مهم و اصلی این پروژه افزایش طول عمر باتری تلفن‌های هوشمند بود، ولی گزارشات جدید این‌گونه روایت می‌کنند که علاوه بر موضوع فوق‌الذکر، تلاش این تیم روی بهبود فناوری به کار رفته در سایر گجت‌های هوشمند نیز متمرکز شده است.

در حال حاضر این گروه به رهبری دکتر Bhardwaj در تلاش برای عملی کردن اهداف خود در رابطه با فناوری یون لیتیوم فعلی و برش لبه باتری جامد برای سایر گجت‌های گوگل، مانند عینک و لنزهای اندازه‌گیری گلوکز می‌باشند.

انتظار می‌رود گوگل از این فناوری جدید در دیگر پروژه‌های خود نیز مانند اتومبیل‌های بدون نیاز به راننده استفاده کند. شکی نیست با توجه به افزایش روز افزون علاقه کاربران به سمت ساعت‌های هوشمند و افزایش میزان توجه‌های شرکت‌های سازنده این گجت، این فناوری روز به روز به سمت کوچک‌تر شدن حرکت نماید. با کوچکتر شدن گجت‌های هوشمند باید در نظر داشت که فناوری باتری این دستگاه‌ها باید به گونه‌ای عملکرد مفیدی از خود نشان دهد که با کاهش اندازه، قدرت آن افزایش یابد.

دستاوردها و برنامه های آتی این پروژه هنوز اعلام یا وارد بازار تولید دستگاه های همراه نشده است. اما محصولات شرکت گوگل از قبیل  Google Glass و دیگر دستگاه های اندرویدی پوشیدنی می تواند هدف مناسبی برای بکارگیری نسل جدید باطری ها باشد.

منبع : androidcentral

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*