فناوری جی-سینک انویدیا ( NVIDIA G-Sync ) اجرای بازیها در حالت تمام صفحه را روان میکند به شرطی که کارت گرافیک، مانیتور و درایور سازگاری لازم را داشته باشند.کمپانی انویدیا روز گذشته در جریان کنفرانس خود در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۵ جی-سینک موبایل را برای ارتقای تجربهی گیمینگ در لپتاپها معرفی کرد.در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
G-Sync انویدیا چه میکند؟
نمایشگر با رفرشریت ۶۰ هرتز کار میکند. کارت گرافیک سرعت بالایی ندارد و نمیتواند ۶۰ فریم مجزا به مانیتور تحویل دهد. چه اتفاقی میافتد؟ فریم A در نوسازی nام نمایشگر آشکار میشود و در نوسازی n+1 هم حضور دارد اما ناگهان فریم بعدی یعنی B کامل شده و تحویل مانیتور داده میشود. بنابراین در فریم n+1 احتمال پیدایش خطوط افقی که مرز دو فریم را جدا کرده، وجود دارد. به این پدیده بریدگی میگوییم.
روش سادهی حل معضل بریدگی این است که اگر سرعت پایین است، فریم A را در دو نوسازی متوالی تکرار کنیم. فریم B هم در نوسازی سوم نمایش داده شود. به این روش V-Sync گفته میشود و تقریباً در تمام بازیها به عنوان یکی از آپشنهای گرافیک وجود دارد. بریدگی نخواهیم داشت اما تکرار برخی فریمها پدیدهی مایکرواستاترینگ یا وقفه را به دنبال دارد، در حقیقت به نظر میرسد که تصویر دچار لرزش و تیک است.
جی-سینک رفرشریت مانیتور را متغیر میکند. بدین ترتیب هر زمان که کارت گرافیک رندر کردن فریم را به پایان برساند، مانیتور هم فریم جدید را نمایش میدهد. ممکن است سرعت نوسازی مانیتور کم و زیاد شود اما از بریدگی و وقفههای شدید خبری نخواهد بود.
جی-سینک در حالت فول اسکرین (تمام صفحه) کار میکند و اگر بازی را به صورت پنجرهای یا بدون حاشیه اجرا کنیم، (منظور حالت Windowed و Borderless در بازیهاست) دیگر جی-سینک کار اصلیاش که چیزی جز تغییر رفرشریت مانیتور است را انجام نمیدهد و معمولاً اجرای بازی با وقفه، سرعت پایینتر و اشکالاتی از این دست همراه میشود.
مشکل این است که ویندوز برای ترکیببندی مسیر خاص خودش را دارد و دایرکت ایکس هم فریمهای رندر شده را در بافر (حافظهی میانجی) خودش قرار میدهد. در صورتی که بازی درون یک پنجره اجرا شده باشد، فریمهای رندر شده در اختیار ویندوز قرار میگیرد و ویندو است که تصمیم میگیرد چه زمانی باید فریم روی دستاپ و در آن پنجرهی کذایی نمایش داده شود. به همین علت است که جی-سینک در بازیهایی که به صورت پنجرهای اجرا شدهاند، کاری از پیش نمیبرد. رفرشریت را ویندوز انتخاب میکند و معمولاً ۶۰ یا ۵۰ هرتز است. جی-سینک در این انتخاب نقشی ندارد.
انویدیا برای این محدودیت جی-سینک دست به کار شده و در درایور جدید امکان همگامسازی فریمریت بازی و رفرشریت دستاپ ویندوز را فراهم کرده است. در حقیقت انویدیا کاری کرده که ویندوز از رفرشریت بازی یا نرمافزار گرافیکی که از دایرکت ایکس استفاده میکند، تبعیت کند. بنابراین ویندوز هم با همان فریمریتی رندر میشود که بازی در حال اجراست.
اولین لپتاپهای مجهز به جی-سینک
انویدیا همکاری نزدیکی با سازندگان بزرگ لپتاپ داشته و محصول این همکاری، معرفی مدلهای جدید توسط گیگابایت، ایسوس ، MSI و CLEVO است که همگی نمایشگرها فول اچدی، ۳K و حتی ۴K دارند و کارت گرافیکهایی مثل GTX 980M و GTX 970M در حالت تکی یا SLI در آنها تعبیه شده است. از ماه ژوئن (حال حاضر) محصولات جدید معرفی و حتی وارد بازار میشوند.
منبع : slashgear