مسکونی سازی مریخ

دانشمند ارشد ناسا طرحی جالب برای مسکونی سازی مریخ دارد

دانشمند ارشد ناسا برنامه جالب خود برای مسکونی سازی مریخ را تشریح کرد. با اجرای این برنامه سیاره سرخ نیز همانند زمین قابل سکونت خواهد شد.

جیم گرین (Jim Green)، متخصص حوزه میدان‌های مغناطیسی، الکتریکی و پلاسمای کم انرژی در منظومه شمسی در سال 1980 میلادی به ناسا پیوست و پس از 40 سال فعالیت در تاریخ 1 ژانویه 2022 به صورت رسمی بازنشسته شد، اما این دانشمند ارشد ناسا پیش از بازنشستگی برای مسکونی سازی مریخ برنامه ویژه‌ای را در نظر گرفت که طبق آن سیاره سرخ نیز همانند زمین قابل سکونت خواهد شد.

طرحی جالب برای مسکونی سازی مریخ

مسکونی سازی مریخ

دانشمند ارشد ناسا که البته اکنون بازنشسته شده طرحی را ارائه داد که طبق آن با پوشاندن سیاره سرخ با یک سپر مغناطیسی بزرگ می‌توان آن را در برابر ذرات پرانرژی خورشیدی محافظت کرد. وی افزود این سپر محافظتی از جو مریخ در برابر خورشید محافظت کرده که در چنین شرایطی مریخ می‌تواند برای انسان‌ها آب‌وهوایی مناسب را به وجود آورد. این دانشمند از سال 2017 روی این پروژه کار کرده و روی قابل اجرا بودن آن تاکید دارد.

مسکونی سازی مریخ

گرین در ادامه گفته‌های خود بیان کرد با سپر مغناطیسی بزرگ از ورود تشعشات خورشیدی به مریخ جلوگیری خواهیم کرد و می‌توان فشار را افزایش داد. در چنین شرایطی شاهد آغاز مسکونی سازی مریخ خواهیم بود. مسکونی سازی مریخ یا زمینی‌سازی این سیاره به فرایندی گفته می‌شود که در آن جو، دما و بوم‌شناسی یک سیاره یا قمر همانند سیاره زمین برای حیات آماده خواهد شد. در واقع به کمک دما و فشار بالاتر امکان رشد گیاهان در خاک فراهم می‌شود.

این دانشمند به تازگی در کارگاه آموزشی چشم‌انداز علوم سیاره‌ای ناسا ۲۰۵۰ که در مقر ناسا در واشنگتن دی سی برگزار شد از این طرح مدل‌ها و شبیه‌سازی‌هایی را ارائه داد و در خصوص ایجاد مجدد میدان مغناطیسی در مریخ و آسان‌تر شدن اکتشافات در مریخ ایده‌های خود را تشریح کرد. گرین تاکید کرد طی این برنامه مریخ درون یک دم مغناطیسی قرار خواهد کرد و می‌تواند 90 درصد جو این سیاره که به دلیل هجوم ذرات خورشیدی نابود شده را بازسازی کند.

مسکونی سازی مریخ

طبق گفته این دانشمند با توقف هجوم ذرات خورشیدی مضر می‌توان دمای این سیاره را به سطح مورد نیاز افزایش داد تا گاز دی اکسید کربن بالای کلاهک یخی قطعی تصعید شده و به جو برگردد. این فرایند باعث آزادسازی آب اعماق سطح خواهد شد و می‌توان تا یک هفتم اقیانوس‌های باستانی را احیا کرد. همچنین با این برنامه شرایط شدید جوی نیز کاهش پیدا می‌کند.

بر اساس طرح این دانشمند، یک میدان دو قطبی در مدار بین خورشید و مریخ معروف به لاگرانژ ۱ به وجود خواهد آمد؛ این میدان مغناطیسی مصنوعی مریخ درون یک دم مغناطیسی قرار گرفته و باعث محافظت مریخ در برابر بادهای خورشیدی شدید خواهد شد. در واقع با حذف شدن ذرات خورشیدی شاهد احیای جو مریخ خواهیم بود. شبیه‌سازی‌هایی که گرین ارائه داده نیز حاکی از آن است که سیاره سرخ طی چند سال به یک میدان قابل مقایسه با زمین مجهز خواهد شد. طی این فرایند با گرم شدن استوا، کلاهک قطبی نیز ذوب می‌شود.

مسکونی سازی مریخ

گفتنی است در حالی که گرین یک ایده جالب برای مسکونی سازی مریخ را ارائه داده است، اما ایلان ماسک برای ایجاد حیات در مریخ برنامه دیگری را در نظر گرفته است. بنیانگذار شرکت اسپیس ایکس مدتی قبل طرحی را برای انفجار هسته‌ای در مریخ برای آزاد سازی دی اکسید کربن، گرم شدن جو و تبدیل این سیاره به زمین را ارائه کرده است. در واقع ذخایر دی اکسید کربن زیر سطح مریخ به شکل یخ زده وجود دارند و ایلان ماسک با انفجار هسته‌ای به دنبال ذوب کردن آنها است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*