مدل های پرچمدار آیفون ۱۵ از نوع LTPO ساخت چین

اپل در مدل های پرچمدار آیفون ۱۵ هم از نمایشگرهای چینی استفاده می‌کند

اپل تصمیم گرفته تولید نمایشگر LTPO در مدل های پرچمدار آیفون ۱۵ – iPhone 15 سال ۲۰۲۳ را از سامسونگ سلب کرده و به یک شرکت چینی بسپارد!

این شایعه که اپل می‌خواهد سامسونگ را از فهرست تأمین کنندگان نمایشگر آیفون‌هایش کنار بگذارد، سال‌هاست که شنیده می‌شود. در واقع گفته می‌شد که شرکت چینی BOE فعالیت‌هایش را افزایش خواهد داد و تولیدکننده اصلی نمایشگر سری آیفون ۱۲ اپل است؛ اما این شرکت به خاطر مشکلات کنترل کیفیت و اعتبارسنجی نتوانست اولین محموله خودش را به اپل تحویل دهد.

سهم دقیق BOE در تولید نمایشگرهای OLED خانواده آیفون ۱۲ هنوز مشخص نیست؛ اما آنطور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، این تولیدکننده چینی موفق به ارتقا کیفیت محصولات خودش شده و تعدادی پنل OLED را برای مدل‌های پایه آیفون ۱۳ تحویل اپل داده است.

مدل های پرچمدار آیفون ۱۵ با نمایشگر شرکت BOE

آخرین گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهد چیزی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کل دستگاه‌های آیفون ۱۲ و ۱۳ اپل از نمایشگرهای شرکت چینی BOE استفاده می‌کنند. حالا گزارش جدیدی توسط رسانه کره‌ای The Elec منتش شده که نشان می‌دهد BOE به دنبال افزایش توان تولید خودش است و می‌خواهد سال آینده میلادی جزو تأمین کنندگان نمایشگر LTPO مدل های پرچمدار آیفون ۱۵ باشد.

مدل های پرچمدار آیفون ۱۵ از نوع LTPO ساخت چین

در حال حاضر تولید نمایشگر پیشرفته OLED مدل‌های آیفون ۱۳ پرو و پرو مکس که از فناوری نرخ رفرش متغیر استفاده می‌کند، تماماً بر عهده دو کمپانی سامسونگ و ال جی است. فناوری LTPO به گوشی اجازه می‌دهد هنگام نمایش تصاویر ایستا، نرخ رفرش را به پایین‌ترین حد ممکن برساند تا انرژی بیشتری ذخیره شود، در حالی که هنگان اسکرول کردن صفحه یا تماشای تصاویر متحرک به صورت خودکار نرخ رفرش را افزایش ببخشد.

انتظار می‌رود مدل های پرچمدار آیفون ۱۵ اپل از همان پنل‌های دارای نرخ رفرش متغیر ۱۲۰ هرتزی به کار رفته در سری آیفون ۱۳ پرو استفاده کنند. اگرچه تولید پنل نمایشگر پرچمداران سری آیفون ۱۴ به شرکت BOE سپرده نخواهد شد و این شرکت چینی فقط تأمین کننده نمایشگر مدل‌های ارزان‌تر این خانواده خواهد بود.

فناوری LTPO چیست؟

“LTPO” یک مخفف فانتزی برای Low-Temperature Polycrystalline Oxide است و موادی را تشریح می‌کند که از آن برای ساخت پنل نمایشگر و ریز پیکسل‌های آن استفاده می‌شود. تا پیش از آنکه فناوری LTPO در دسترس قرار بگیرد، گوشی‌ها و سایر گجت‌ها از فناوری نمایشگر LTPS استفاده می‌کردند. این فناوری نیز مخفف Low-Temperature Polycrystalline Silicon است و همانطور که می‌بینید تفاوت اندکی بین این دو مواد وجود دارد.

مدل های پرچمدار آیفون ۱۵ از نوع LTPO ساخت چین

تفاوت بین دو کلمه Oxide و Silicon در این دو فناوری چیست؟ فناوری قدیمی LTPS برای تغییر نرخ رفرش به سخت افزار جداگانه‌ای نیاز دارد و گوشی‌هایی مثل وان پلاس ۸ پرو که از آن استفاده می‌کنند، فقط می‌توانند بین نرخ رفرش ۶۰ و ۱۲۰ هرتز سوئیچ کنند.

در آن سو، فناوری LTPO از مواد متفاوتی برای ترانزیستورهای هدایت کننده پیکسل‌ها استفاده می‌کند که به گوشی اجازه می‌دهد در هر نرخ رفرشی که در یک محدوده معینی قرار دارد اجرا شود. به طور مثال گوشی گلکسی اس ۲۱ اولترا می‌تواند از ۱ تا ۱۲۰ هرتز را اجرا کند.

مزایا و معایب نمایشگرهای LTPO

بزرگ‌ترین مزیت برای یک گوشی که نرخ رفرش ۱ هرتزی را اجرا می‌کند، عمر باتری طولانی‌تر آن است. اگرچه نمایشگرهای OLED با مصرف انرژی کارآمد طراحی می‌شوند، اما خاموش و روشن کردن هر پیکسل حتی وقتی تصویر روی آن تغییر نکند هم انرژی مصرف می‌کند.

در نمایشگر LTPO، الگوریتم‌های هوشمند می‌توانند یک تصویر ایستا را تشخیص داده و نرخ رفرش را برای ذخیره انرژی به ۱ هرتز کاهش دهند. اما وقتی شما شروع به پیمایش در صفحه یا تغییر تصویر کنید، نمایشگر فوراً نرخ رفرش خودش را به ۱۲۰ هرتز می‌رساند تا روان‌ترین تجربه ممکن را ارائه کند.

تنها عیب این تکنولوژی، قیمت بالای آن است. در گذشته نمایشگرهای LTPO و IGZO به پیکسل‌های بزرگی برای کار کردن نیاز داشتند. اما هر چه جلوتر رفتیم این فناوری نقص‌هایش را برطرف کرد، ولی به طبع قیمت آن هم افزایش یافت.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*