نسل جدید تراشههای سیلیکون اپل با معرفی پردازنده M1 Ultra، بهعنوان قدرتمندترین عضو خانواده چیپستهای سری M1، رونمایی شد.
نکته کلیدی در رونمایی از پردازنده M1 Ultra، معماری UltraFusion مورد استفاده اپل در آن است. بهطور موثر، این شرکت به لطف اتصال درون پردازندهای با پهنای باند 2.5 ترابایت بر ثانیه که توسط تراشه M1 Max قابل ارائه است، دو پردازنده جداگانه از آن سری را در یک SoC عظیم، بهطور واحد ادغام میکند.
این طراحی به اپل اجازه میدهد تا تقریبا تمام ظرفیتهای موجود در مشخصات تراشه M1 Max خود را در سری جدید M1 Ultra دو برابر کند که در نتیجه یعنی تجهیز پردازنده به 20 هسته (16 هسته با تمرکز بر عملکرد بالا و 4 هسته بهینه برای بهرهوری)، 64 هسته GPU، یک موتور عصبی 32 هستهای برای پردازشهای هوش مصنوعی و پشتیبانی از ظرفیت 128 گیگابایتی رم که نویدبخش عملکردی خیرهکننده برای این پردازنده خواهد بود.
اپل مدعی است که M1 Ultra، عملکردی هشت برابری را در مقایسه با سری M1 معمولی ارائه میدهد. همچنین به گفته این شرکت، تراشه جدید عملکرد بهتری را در مقایسه با یک رایانه رومیزی 16 هستهای ارائه میکند و از سوی دیگر، به میزان 100 وات کممصرفتر شده است. پردازنده گرافیکی آن نیز ضمن 200 وات مصرف کمتر، عملکردی همتراز یک کارت گرافیک مجزا ارائه میدهد.
این پردازنده تمام عیار قرار است برای اولین بار در دسکتاپ جدید مک استودیو اپل تحت نمایش عمومی قرار گیرد. میتوان انتظار داشت که در ماههای آینده، M1 Ultra در سایر رایانههای رومیزی آینده اپل نیز مورد استفاده قرار گیرد.