در این متن نگاهی خواهیم داشت به 10 گوشی برتر مارس 2022 که با عملکرد قدرتمند خود در تست انتوتو موفق به کسب بالاترین امتیازات شدند.
در سالهای اخیر یکی از مهمترین بحثها در خصوص گوشیهای هوشمند این است که چرا قشر جوانتر جامعه علاقه چندانی به تعویض گوشیهای خود نشان نمیدهند. بنا به یکی از گزارشهای اخیر، یک کاربر معمولی به طور میانگین به مدت چهار سال از گوشی تلفن همراه خود استفاده میکند. دلایل متعددی برای این عدم علاقه به تغییر گوشی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها نبود خلاقیت کافی در این محصولات است. نبود نوآوری و رقابت چشمگیر در این محصولات طبیعتا بی علاقگی کاربران به تعویض گوشی را نیز در پی خواهد داشت.
بازار اسمارتفونها در سالهای اخیر کاملا تحت سلطه کوالکام و تراشههای اسنپدراگون این کمپانی بوده است. با این وجود، به تازگی مدیاتک در برابر این کمپانی قد علم کرده و با تراشههای پرچمدار دایمنسیتی 9000 و چیپستهای کمی ضعیفتر سری دایمنسیتی 8000 رقابت جذابی را در این بازار ایجاد کرده است.
به تازگی AnTuTu لیستی از 10 گوشی برتر مارس 2022 را منتشر کرده است. در این لیست، گوشیهای مجهز به تراشههای اسنپدراگون 8 نسل 1 نزدیک به هشت جایگاه از ده تای برتر را از آن خود کرده اند. با این حال، نکته جالب توجه در این خصوص، حضور محصولات مجهز به چیپستهای دایمنسیتی 9000 برای نخستین بار در میان قدرتمندترین محصولات بازار است.
تراشههای دایمنسیتی 9000، رقیب جدید چیپستهای پرچمدار کوالکام
نخستین گوشی هوشمندی که از تراشههای دایمنسیتی 9000 مدیاتک استفاده میکند، اوپو فایند X5 پرو است که در جایگاه ششم لیست برترین اسمارتفونهای مارس 2022 قرار دارد و ردمی K50 پرو هم در جایگاه چهارم لیست است. نکته جالب توجه این است که این دو گوشی، تنها محصولات مجهز به تراشههای پرچمدار مدیاتک هستند. به بیان دقیقتر، چیپستهای دایمسنیتی 9000 به خوبی توانسته اند عملکردی هم تراز با تراشههای اسنپدراگون 8 نسل 1 ارائه دهند. این نخستین بار است که یک تراشه پرچمدار اندرویدی در برابر قدرتمندترین چیپستهای اسنپدراگون قد علم میکند.
در دو سال گذشته، مدیاتک عموما به تولید تراشههای اقتصادی و میان رده مشغول بود و به سرعت توانست سهم خوبی از بازار را تصاحب کند. پس از این کار، نوبت به توسعه تراشههای پرچمدار توسط این کمپانی رسید. بدین ترتیب، مدیاتک اکنون چیپستهایی را در تمام ردههای قیمتی و عملکردی در اختیار دارد و رفته رفته در حال تبدیل شدن به بزرگترین تولیدکننده تراشه در دنیاست.
تراشههای جدید Dimensity 9000 نه تنها از پیشرفتهترین فرآیند تولید 4 نانومتری TSMC استفاده میکنند، بلکه تکنولوژی معماری فوق العاده ای نیز دارند. بخش پردازشگر این تراشهها ترکیبی از ابر هستههای X2، هستههای بزرگ A710 و هستههای کوچک A510 است. این، جدیدترین تکنولوژی ARM است و باعث ارائه فرکانسی کاملا پایدار میشود. همچنین، کش و پهنای باند حافظه نیز بهبود یافته اند.
همچنین، بخش پردازش گرافیکی نیز از واحد Mali-G710 MC10 استفاده میکند که مجددا جدیدترین تکنولوژی ARM به حساب میرود. علاوه بر این، واحدهای پردازش مرکزی و پردازش گرافیکی در این چیپست قادرند در کنار یکدیگر کار کنند تا عملکرد ارتقا یافته و مصرف انرژی کمتر شود. در این میان از سیستم بهینه سازی مصرف انرژی این تراشهها هم نمیتوان گذشت که بر اساس سناریوهای مختلف عملکرد دستگاه نظیر مصرف سبک، مصرف متوسط و مصرف سنگین، استراتژیهای مختلف کاهش مصرف انرژی را به کار میگیرد. از این طریق، چیپستهای Dimensity 9000 مصرف انرژی و دمای دستگاه را کاهش میدهند.
10 گوشی برتر مارس 2022 از دید AnTuTu
پس از معرفی تراشههای قدرتمند دایمنسیتی 9000 نوبت به معرفی قدرتمندترین محصولات ماه گذشته انتوتو میرسد. با گجت نیوز همراه باشید.
نوبیا رد مجیک 7 پرو (امتیاز 1037315)
قدرتمندترین محصول ماه گذشته، گوشی گیمینگ نوبیا رد مجیک 7 پرو بود که امتیاز میانگین 1037315 را کسب کرد. بر اساس گزارش انتوتو، تستهای جداگانه سی پی یو و واحد پردازش گرافیکی این محصول بالاتر از مدل معمولی رد مجیک 7 بود. دلیل این امر سیستم انتقال حرارت بهبود یافته آن است.
بر این اساس، به منظور بهره گیری از حداکثر توان پردازشی و گرافیکی تراشههای اسنپدراگون 8 نسل 1، گوشی نوبیا رد مجیک 7 پرو به سیستم خنک کننده ICE 8.0 مجهز است. در این گوشی یک فن قدرتمند با سرعت 2000 دور بر دقیقه به کار رفته است. همچنین به کمک طراحی دوگانه سیستم ورودی هوا و لولههای بهبودیافته، حجم هوای ورودی افزایش یافته و دفع انرژی کلی ارتقا مییابد.
از طرف دیگر، این گوشی گیمینگ از نه لایه مواد دفع کننده حرارت نظیر مواد بسیار نرم با ضریب انتقال حرارت بالا، کامپوزیتهای گرید هوافضا با توانایی تغییر فاز، فویل مسی با ضریب انتقال حرارت فوق العاده و ورق بسیار بزرگ دفع حرارت با سیستم خنک کننده مایع بهره میبرد. استفاده از این لایهها باعث میشود که تراشههای اسنپدراگون 8 نسل 1 ضمن خنک ماندن در اکثر شرایط کاری، عملکرد بسیار قدرتمندی ارائه دهند.
بدین ترتیب، محصول جدید نوبیا با کسب امتیاز دست نیافتنی 1037315 در تست انتوتو به پادشاه کنونی گوشیهای هوشمند اندرویدی تبدیل میشود.
ویوو iQOO 9 (امتیاز 1012934)
در رده دوم لیست برترین گوشیهای ماه گذشته، iQOO 9 قرار دارد که یکی از قدرتمندترین محصولات حال حاضر بازار به شمار میرود. علاوه بر استفاده از تراشههای پرچمدار اسنپدراگون 8 نسل 1، گوشی جدید iQOO از سیستم پیشرفته انتقال حرارت نیز بهره میبرد. ورق دفع کننده حرارت در این گوشی بسیار بزرگ بوده و مساحتی برابر با 3923 میلیمتر مربع دارد.
اندازه صفحه نمایش این محصول 6.78 اینچ است و از پانلهای امولد E5 سامسونگ با نرخ بازیابی 120 هرتز بهره میبرد. حداکثر روشنایی نمایشگر این محصول به 1500 نیت میرسد و حاشیههای آن بسیار باریک ( 1.7 میلیمتر) هستند. به طور خلاصه، iQOO 9 ویوو به خوبی توانسته با ترکیب یک پردازنده قدرتمند با نمایشگر بی نقص تجربه گیمینگ تکرارنشدنی را رقم بزند.
iQOO 9 Pro (امتیاز 1011489)
جایگاه سوم لیست 10 گوشی برتر مارس 2022 به نسخه Pro از iQOO 9 با امتیاز 1011489 میرسد. دلیل قرار گرفتن نسخه معمولی این گوشی در رده بالاتر، ظرفیت پایینتر باتری است که باعث میشود سیستم خنک کننده عملکرد بهتری داشته باشد. iQOO 9 Pro از همان سیستم تهویه نسخه معمولی استفاده میکند. با این وجود، صفحه نمایش این محصول 6.78 اینچی است و رزولوشن 2K و نرخ بازیابی 120 هرتز را ارائه میدهد. این نمایشگر نیز از پانلهای E5 سامسونگ استفاده کرده و از تکنولوژی LTPO 2.0 پشتیبانی میکند.
نمایشگر این گوشی همچنین از حسگرهای سه بعدی جدید اثر انگشت فراصوت پشتیبانی میکند. iQOO 9 Pro همچنین از یک باتری 4700 میلی آمپر ساعتی بهره میبرد که شارژ آن با توان 120 وات انجام میشود. شارژ بی سیم سریع 50 واتی و شارژ معکوس بی سیم 10 واتی نیز از سایر قابلیتهای این گوشی قدرتمند به شمار میروند.
ردمی K50 پرو (امتیاز 994730)
در کنار استفاده از تراشههای قدرتمند دایمنسیتی 9000، گوشی ردمی K50 پرو مشخصات فنی قابل توجهی دارد که آن را به محصولی جذاب تبدیل میکند. این گوشی به نمایشگری امولد با رزولوشن 2K مجهز است که از تکنولوژی Super Reality Display پشتیبانی میکند. علاوه بر این، نمایشگرهای 6.67 اینچی اولد این گوشی از تکنولوژی دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی کرده و حداکثر رزولوشن 1200 نیت را ارائه میدهند. ظرفیت باتری این محصول قدرتمند نیز 5000 میلی آمپر ساعت است و شارژ سریع آن هم توان 120 واتی دارد.
نوبیا Z40 پرو (امتیاز 994461)
این گوشی از نمایشگرهای 6.67 اینچی با پانلهای فوق شفاف سامسونگ بهره میبرد که نرخ بازیابی متغیر 120 هرتز را ارائه میکنند. به لطف استفاده از سیستم تهویه بسیار قدرتمند در نوبیا زد 40 پرو شاهد عملکرد بسیار قدرتمند تراشههای اسنپدراگون 8 نسل 1 در این گوشی هستیم. در بخش باتری، گوشی جدید نوبیا یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی دارد که با توان 80 وات شارژ میشود. این سیستم شارژ سریع قادر است صفر تا صد باتری را در مدت تنها 32 دقیقه شارژ کند. شارژ بی سیم 15 واتی نیز دیگر قابلیت فوق العاده این پرچمدار نوبیاست.
اوپو فایند ایکس 5 پرو (امتیاز 988937)
در رده ششم لیست 10 گوشی برتر مارس 2022 نیز جدیدترین پرچمدار اوپو و دیگر محصول مجهز به چیپستهای دایمنسیتی 9000 قرار میگیرد. این گوشی، نخستین اسمارتفون در دنیاست که از تراشههای دایمنسیتی 9000 استفاده میکند.
علاوه بر محصولات بالا، در ردههای هشتم، نهم و دهم هم به ترتیب گوشیهای ریلمی GT 2 پرو، موتورولا اج ایکس 30 و نسخه e-sports از گوشی ردمی K50 قرار میگیرند. این سه گوشی به ترتیب امتیازات 982460، 981526 و 970655 را در تست انتوتو کسب کردند.