فونیکس اف ایکس برقی یا همان چری اومودا EV سرانجام به خاورمیانه رسیده و در نمایشگاه خودرو ژنو به روی صحنه رفت. در ادامه با تصاویر و مشخصات فونیکس FX برقی همراه میشویم و شانس واردات آن به ایران را بررسی میکنیم.
نمایشگاه خودرو ژنو 2023 اینبار در قطر برگزار شد تا کلاس خاورمیانه در زمینهی خودرو بازی را چند سطح بالاتر ببرد. همچنین این نمایشگاه، تبدیل به فرصتی شد تا یکی از رخدادهای معدود در دنیای خودروها را از نزدیک مشاهده کنیم؛ یعنی تماشای محصولات چینی مثل خودروهای چری در کنار بزرگانی مثل تویوتا و آئودی. فونیکس اف ایکس برقی یکی از این پرادعاهای چینی است که شاید راهی ایران هم شود؛ اما با چه قیمت و مشخصاتی؟
فهرست عناوین:
مشخصات فنی فونیکس اف ایکس برقی
از آن جایی که شخصیت این خودرو با یک کراس اوور اقتصادی عجین شده است، پس نباید ژنتیک محصولات پرچمدار را در آن جستجو کنیم. مهندسین چری، فونیکس اف ایکس FX را در قامت یک کراس اور FWD با «تک موتور برقی سنترال» راهی بازار کردهاند که توان آن به 210 اسب بخار قدرت (150 کیلو وات) و 350 نیوتن متر گشتاور میرسد. گیربکس تک سرعته، پیمایش 550 کیلومتر با یک بار شارژ و پشتیبانی از شارژر سریع (20 تا 80 در 40 دقیقه) هم از اصلیترین ویژگیهای این خودرو الکتریکی هستند.
آپشنها و امکانات فونیکس اف ایکس برقی
زمانی که پای آپشن و امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی به میان میآید، دقیقا همان چیزهایی را میبینیم که در کاتالوگ فونیکس FX پریمیوم وجود داشتند؛ یعنی موارد زیر:
- کروز کنترل اتوماتیک
- دستیار حرکت در سربالایی و سرپایینی
- سیستم کنترل کشش و پایداری
- سیستم پارک خودکار
- 3 حالت رانندگی مختلف شامل اسپرت، اکو و نرمال
- سنسور پارک در سپر جلو و عقب
- سنسور باران
- اتو لایت و دی لایت
- سنسور پایش فشار باد لاستیک
- رادار نقطه کور
- هشدار تصادف از جلو و عقب
- ترمز اضطراری
- سیستم تنظیم ارتفاع نور از داخل کابین
- سیستم نورپردازی داخل کابین با 64 رنگ مختلف
- سیستم مولتی مدیا و کلاستر دیجیتال 24.6 اینچی
- دوربین 360 درجه و دوربین پارک
- 6 کیسه هوا
- استارت ریموتی و کی لس
- قابلیت ورود بدون کلید به کابین
- تنظیم برقی صندلی راننده و سرنشین ردیف جلو، به ترتیب 6 و 4 حالته
طراحی ظاهری و ابعاد
اندازه و ابعاد فونیکس اف ایکس برقی شامل 4400 میلی متر طول، 1830 میلی متر عرض و 1588 میلی متر ارتفاع میشود و فاصله محورهای آن هم به 2630 میلی متر میرسد. اصلیترین تفاوت مدل برقی با بنزینی در سپر جلویی خلاصه میشود؛ یعنی جایی که با یک جلوپنجرهی یک تکه طرف هستیم که امضای خودروهای برقی به حساب میآید.
این فلسفه در نمای کناری هم به چشم میآید و رینگهای 18 اینچی با طراحی 5 پره، به فلاپهای آیرودینامیکی مجهز شدهاند تا در برابر جریان هوا، مقاومت کمتری داشته باشند. در نمای عقبی هم فقط کافیست اگزوزها را دوباره به این قسمت اضافه کنیم تا مدل بنزینی را داشته باشیم. هرچند که حضور فلاپها و سپر پلاستیکی با رنگ مشکی، حس لاکچری بودن را از این قسمت گرفتهاند.
طراحی داخلی و کابین
داشبورد و کابین فونیکس FX برقی با مدل بنزینی فقط یک تفاوت دارد؛ آن هم حذف شدن اهرم دنده است، چرا که خودرو برقی به دنده نیاز ندارد. اصلا در این خودرو، گیربکسی وجود ندارد که اهرم دندهای وجود داشته باشد.
مانیتور مولتی مدیای لمسی و کلاستر دیجیتال 12.3 اینچی هم با فرمت دوال، در جای خود باقی ماندهاند و در ترکیب با یکدیگر، یک نمایشگر 24.6 اینچی را خلق کردهاند. سیستم صوتی سونی، 6 ایربگ، سیستم نورپردازی 64 اینچی، سقف پانارومیک و … هم از جذابترین ویژگیهای کابین و داشبورد فونیکس اف ایکس برقی به حساب میآیند.
قیمت فونیکس اف ایکس برقی و شانس واردات به ایران با مدیران خودرو
تولید و فروش فونیکس اف ایکس برقی یا همان چری اومودا EV از اواسط سال 2024 انجام خواهد شد؛ پس فعلا از قیمت رسمی آن هیچ اطلاعاتی در دست نیست. اما اگر به سراغ بازار شایعات برویم، میتوان حدس زد که قیمت فونیکس FX برقی در محدوده 20 هزار دلار خواهد بود.
برسیم به بحث واردات؛ در حال حاضر قرار است در سال جاری، دو سدان برقی یعنی فونیکس آریزو 5 برقی و هونگچی E-QM5 راهی بازار ایران شوند و فعلا در مورد کراس اور های برقی اخباری منتشر نشده است. اما با توجه به برنامههای دولت و کاهش تعرفه واردات خودروهای برقی به صفر درصد، میتوان گفت که واردات فونیکس FX برقی اصلا دور از انتظار نیست. در صورتی که این اتفاق رخ دهد، قیمت فونیکس اف ایکس برقی مدیران خودرو احتمالا در محدوده 1 میلیارد و 500 میلیون تومان خواهد بود.