تعویض پلاک و نقل و انتقال وسایل نقلیه

شرایط و مدارک لازم جهت تعویض پلاک و نقل و انتقال وسایل نقلیه در سال 1403

قوانین و شرایط جدید نقل و انتقال وسایل نقلیه به همراه تمامی مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک در سال 1403 توسط قانون‌گذار اعلام شد.

با استناد به ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده و همچنین تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، جدیدترین شرایط نقل انتقال وسایل نقلیه اعلام شده و لازم است تا کلیه متقاضیان نقل و انتقال وسیله نقلیه، قبل از دریافت نوبت نقل و انتقال، ابتدا از طریق سامانه سکوی وصول دیون قانونی وسائط نقلیه نسبت به استعلام و پرداخت بدهی شامل مالیات نقل و انتقال خودرو و جرایم رانندگی و عوارض آزادراهی اقدام نمایند. در این بخش از اخبار خودرو سایت گجت نیوز، قوانین و مدارک لازم برای تعویض پلاک و انتقال انواع خودرو و موتورسیکلت، به استثنای ماشین‌های راه‌سازی، کارگاهی، معدنی، کشاورزی و شناورها در سال 1403 را بازگو می‌کنیم.

شرایط اساسی نقل و انتقال وسایل نقلیه در سال 1403

نقل و انتقال وسایل نقلیه

بر اساس ماده ۳۰‌ قانون، مالیات نقل و انتقال تمامی وسایل نقلیه به استثنای موارد ذکر شده به شرح ذیل است:

تولید داخل به میزان یک‌ درصد (۱%) و وارداتی دو درصد (۲%) به مأخذ مذکور در تبصره (۱) ماده ‌(۲۸) این قانون برای سال تولید. مأخذ محاسبه مالیات موضوع این ماده ‌تا شش‌ سال پس از سال تولید، سالانه ده‌ درصد (۱۰%) همان مأخذ کاهش می‌یابد و برای سال‌های ششم به بعد، چهل‌ درصد (۴۰%) مأخذ یاد شده است.

تبصره ۱- ثبت سند انتقال وسائط نقلیه توسط دفاتر اسناد رسمی یا تعویض پلاک توسط نیروی انتظامی، منوط به پرداخت مالیات نقل و انتقال موضوع این ماده ‌و به ترتیبی است که سازمان مقرر می‌کند. مراجع مزبور در صورت تخلف از این حکم، ملزم به پرداخت دو برابر مالیات پرداخت نشده هستند.

تبصره ۲- اولین انتقال خودرو از کارخانجات سازنده یا وصل‌کننده قطعات پیش‌ساخته (مونتاژ کننده) داخلی یا واردکنندگان (نمایندگی‌های رسمی شرکت‌های خارجی) به خریداران و همچنین هرگونه انتقال به صورت صلح و هبه به نفع دولت، مشمول پرداخت مالیات نقل و انتقال موضوع این ماده ‌می‌شود.

تبصره ۳- نقل و انتقال انواع خودرو و موتورسیکلت با پلاک انتظامی مناطق آزاد تجاری‌- صنعتی مشمول مالیات موضوع این ماده ‌نمی‌شود.

بر این اساس، لازم است کلیه متقاضیان نقل و انتقال وسیله نقلیه، قبل از دریافت نوبت نقل و انتقال، ابتدا از طریق «سامانه مالیات و عوارض خودرو» نسبت به استعلام بدهی مالیات نقل و انتقال و پرداخت آن اقدام فرمایند.

مدارک لازم جهت نقل و انتقال وسیله نقلیه

نقل و انتقال وسایل نقلیه

شرایط انتقال خودرو در مراکز تعویض پلاک به شرح ذیل اعلام شده است:

  • حضور خریدار و فروشنده یا نماینده قانونی آنها (وکیل) به‌همراه وسیله نقلیه
  • اصل شناسنامه و کارت ملی خریدار و فروشنده
  • گواهی تسویه حساب تخلفات رانندگی وسیله نقلیه
  • بیمه شخص ثالث
  • معاینه فنی معتبر (خودروهایی که ۴ سال از سال ساخت آنها سپری شده باشد)
  • اصل سند مالکیت و کارت شناسایی وسیله نقلیه (تذکر: در صورت مفقود شدن سند مالکیت درج یک نوبت آگهی در روزنامه‌های کثیرالنتشار مبنی بر مفقودیت سند و سپری شدن ۱۰ روز از تاریخ درج آگهی)
  • مدرک احراز محل سکونت خریدار شامل: سند مالکیت یا اجاره‌نامه معتبر بنام خریدار، همسر ، پدر یا مادر و… (تذکر: در صورت عدم احراز محل سکونت خریدار، ارائه مدرک تکمیلی شامل: دفترچه تأمین اجتماعی، معرفی نامه از کارگزینی محل خدمت با درج آدرس منزل برای کارکنان دولتی، معرفی‌نامه از آموزش و پرورش منطقه محل سکونت فرزندان با درج آدرس منزل)

نحوه احراز نشانی محل سکونت

با استناد به بند «د» تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و بند «ط» تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از ابتدای سال جاری، سامانه تعویض پلاک انواع خودرو و موتورسیکلت را به‌نحوی ایجاد نماید که تمامی مراحل نقل و انتقال مالکیت به‌صورت برخط انجام و مراجعه حضوری اشخاص صرفا برای احراز هویت فرد، اصالت خودرو و فک و نصب پلاک باشد. بر این اساس از تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۰ احراز سکونت مراجعین به مراکز تعویض پلاک خودرو و موتورسیکلت و دفاتر خدمات خودرویی به‌صورت سیستمی انجام می‌شود.

قبل از اخذ نوبت در سامانه نوبت‌دهی مراکز تعویض پلاک، احراز محل سکونت به‌صورت سیستمی انجام شود و چنانچه محل سکونت در سامانه تأیید نگردد، متقاضی می‌تواند از طریق مراجعه سامانه پنجره واحد خدمات فراجا نسبت به احراز محل سکونت اقدام و پس از تأیید آدرس توسط شرکت پست مجدداً برای اخذ نوبت از سامانه اقدام نماید. لذا متقاضیان محترم خدمات مراکز تعویض پلاک می‌توانند جهت احراز نشانی محل سکونت به سامانه پنجره واحد خدمات فراجا مراجعه نمایند.

همچنین بخوانید:
نرخ جدید حق بیمه شخص ثالث خودروهای سواری و سنگین در سال ۱۴۰۳ یک کارگر در ایران با حقوق چند سال خود می‌تواند صاحب یک خودرو ساخت داخل شود؟

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*