هاتگرام و تلگرام طلایی

وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات از هاتگرام و تلگرام طلایی پشتیبانی می‌کردند

نماینده مجلس گفت وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات از هاتگرام و تلگرام طلایی پشتیبانی می‌کردند و هدف آن‌ها از ایجاد این دو پیام رسان پوشش امنیتی برای مراقبت از کاربران بود.

نصرالله پژمان‌فر، نماینده مجلس عنوان کرد نسبت به تاخیر در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور از وزارت ارتباطات انتقاد دارم. وی افزود ما در زمان وزارت محمود واعظی به وزارت ارتباطات با معاونت محمدجواد آذری جهرمی و در حال حاضر نیز بارها در قالب‌های مختلف در مورد ضعف و بی‌میلی وزارت ارتباطات در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات تذکر داده‌ایم و به آن‌ها گفتیم که ابتدا زیرساخت‌های این شبکه را ایجاد کنیم و پس از آن خدمات را توسعه دهیم، اما آن‌ها عنوان می‌کردند جای هیچ نگرانی و ناامنی در این فضا که بر بستر اینترنت بین‌الملل است وجود ندارد و حتی با تمسخر و فضاسازی‌های سیاسی به این تهدید بزرگ بی‌اعتنایی کردند.

پس از قطع اینترنت ایران چه کسی پاسخگو خواهد بود؟

نصرالله پژمان‌فر در ادامه بیان کرد پس از اینکه هاتگرام و تلگرام طلایی از گوشی کاربران حذف شد، وزارت ارتباطات متوجه شدند که برای حل این مشکل می‌بایست شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی شود، اما این سوال مطرح می‌شود در خصوص تهدید‌های فراوانی که در حوزه‌های فضای مجازی، سخت افزارها و نرم افزارها در شبکه پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها، مترو وجود دارد، چه کسی پاسخگو خواهد بود. هم‌اکنون کسب‌وکار مردم بر روی اینترنت بین‌الملل شکل گرفته است و اگر دشمن بخواهد آن را قطع کند، مردم متضرر خواهند شد. از این رو وزارت ارتباطات می‌بایست پاسخگو باشد که چرا اجازه داد تا کسب‌وکار مردم بر روی یک بستر باتلاقی شکل بگیرد؛ چراکه تجربه ثابت می‌کند دشمن هر زمان بخواهد می‌تواند این فضا را مسدود کنند.

پشتیبانی وزارت اطلاعات و ارتباطات از هاتگرام و تلگرام طلایی

این مقام مسئول در خصوص حذف هاتگرام و تلگرام طلایی از سوی گوگل اظهار کرد وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات از تلگرام طلایی و هاتگرام پشتیبانی می‌کردند. این دو وزارتخانه قصد داشتند برای مراقبت از کاربران پوشش امنیتی ایجاد کنند و آن‌ها در جلسه‌های متعددی که برگزار می‌شد، عنوان می‌کردند ما با ایجاد این پوشش و پوسته توانستیم برخی از فضاهای ناسالم را در جریان فضای مجازی کنترل کنیم و به آن‌ها اجازه فعالیت ندهیم. آن‌ها بر این باور بودند که تلگرام فضای امنی است که ما قدرت کنترل آن را داریم.

نصرالله پژمان‌فر در ارتباط با اظهارنظر وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه در گذشته نیز عنوان کردیم پوسته‌های تلگرامی قابل اعتماد نیستند، گفت:

حافظه رسانه‌ها و مردم آنچنان ضعیف نشده است که گفته‌ها و اظهارنظرهای سیاسی مسئولان را نسبت به راه‌اندازی این پیان رسان‌ها و ایجاد این باور که ما از آن مراقبت می‌کنیم، فراموش کرده باشند. آقای آذری جهرمی سابقه این گفتمان را فراوان دارد؛ روزی در جلسه شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد ما قدرت کنترل تلگرام را داریم، با مدیران آنها صحبت کردیم و می‌توانیم با یک پیامک تمامی نگرانی‌های خود را برطرف کنیم. گفتند نگرانی حاکمیت نسبت به تلگرام وارد نیست و با همین ادبیات، کاربران تلگرام از کمتر از یک میلیون به چهل و چند میلیون نفر رشد پیدا کرد.

هدف از ایجاد تلگرام طلایی و هاتگرام افزایش امنیت بود

نصرالله پژمان‌فر افزود در گذشته عنوان می‌کردند دلیل راه‌اندازی هاتگرام و تلگرام طلایی برای کنترل این فضا و ایجاد امنیت است که 400 میلیارد تومان برای اختصاص سرورهای فراوان به آن‌ها و سایر خدمات هزینه به همراه داشت. وی تاکید کرد در این خصوص مستندات کافی وجود دارد و این دو پیام رسان با نظارت وزارت اطلاعات و وزارت ارتباطات فعالیت خود را ادامه داده‌اند. دشمنان نیز امروزه به آسانی این پیام رسان‌ها را حذف می‌کنند و نشان می‌دهند که به قوانین داخلی ایران هیچ پایبندی ندارند.