یکی از مهمترین مواردی که لحظاتی پیش در کنفرانس I/O گوگل برای توسعهدهندگان مشخص شد، تعطیلی و کنار گذاشته شدن دستیار صوتی Google Now بود. بهجای این سرویس، هوش مصنوعی جدید گوگل با نام دستیار صوتی Google Assistant قرار است که وظیفهی همراهی کاربران را بر عهده بگیرد.
دستیار صوتی Google Assistant متفاوتتر از یک دستیار صوتی معمولی عمل خواهد کرد و قرار است به چیزی فراتر از یک موتوری جستجوی نرم افزاری تبدیل شود. شاید نزدیکترین توصیف برای Google Assistant را در فیلم HER پیدا کنید؛ جایی که یک دستیار صوتی هوشمند در تمام طول روز و داخل اسمارت فون، کامپیوتر رومیزی، ماشینها و تمام سیستمهای هوشمند وجود داشت و بهنوعی یک همراه واقعی برای کاربر بهحساب میآمد.
البته مطمئنا دستیار صوتی جدید گوگل هنوز در آن سطح قرار ندارد، اما هدفی که این کمپانی برای آن در نظر گرفته است، تبدیل شدن به یک یار همیشگی برای کاربران در تمام محیطهای کاربری است. مهمترین ویژگی دستیار صوتی Google Assistant این است که توانایی آن برای درک پیامها، سوالات و درخواستهای شما بسیار فراتر از دستیارهای رایج امروزی نظیر سیری و کورتانا است و میتواند بهصورت عامیانه و البته «انسانگونه» با شما تعامل داشته باشد.
بهطور مثال شما میتوانید ابتدا از او سوال کنید که فیلم کتاب جنگل را چه کسی کارگردانی کرده است؟ بعد از یافتن پاسخ، میتوانید بپرسید که این کارگردان چه جایزههایی برده است؟ بعد از اطلاع از لیست جوایز هم میتوانید نظر دستیار صوتی Google Assistant دربارهی فیلم را بپرسید تا او برایتان امتیازات متا و نقدهای مختلف فیلم را نمایش دهد!
در انتها هم میتوانید از دستیار هوشمند جدید گوگل درخواست کنید که برایتان بلیتی در نزدیکترین سینمای محل زندگیتان را رزرو کند، او هم از شما تعداد بلیت را میپرسد و بعد از یافتن پاسخ و پرداخت هزینه توسط کارت اعتباری، بلیت شما آمادهی تحویل است! به همین راحتی میتوانید با دستیار صوتی جدید گوگل یک مکالمهی صمیمی داشته باشید و کارهای روزانهتان را به او محول کنید و جالب اینجاست که در انتها، دستیار صوتی جدید گوگل برایتان آرزوی لذت بردن از فیلم را هم میکند؛ برآیند این اعمال هم میشود سرعت بالاتر، دقت بیشتر و البته لذت حس اینکه چند سالی به آینده رفتهاید و با یک هوش مصنوعی پیشرفته مکالمه کردهاید!
انجام این مراحل را میتوانید در تصاویر زیر به ترتیب مشاهده کنید:
دستیار صوتی Google Assistant ؛ نمادی از پیشرفت هوش مصنوعی
در کنفرانس I/O نشان داده شد که دستیار صوتی Google Assistant تنها برای یافتن سوالات ساده کاربرد ندارد و سوالاتی پیچیده که نیاز به تحلیل داشته باشند را هم میتواند پاسخ دهد. مثلا کاربر میتواند از او بپرسد که در سالی که ناسا تاسیس شد، جمعیت کشور آمریکا چه قدر بود؟ مطمئنا پاسخگویی به چنین سوالی از عهدهی برترین دستیارهای صوتی حال حاضر جهان یعنی سیری، کورتانا و دیگر نمونههای مشابه بر نمیآید و همین هم نشان میدهد که Google Assistant متعلق به آینده است و تمام رقبای فعلیاش را به راحتی شکست خواهد داد.
ساندار پیچای (Sundar Pichai) مدیر عامل گوگل دربارهی این دستیار صوتی جدید این کمپانی اینگونه توضیح میدهد: «یک تجربهی میدانی که از سطح دیوایس فراتر میرود.» درواقع منظور آقای پیچای این است که دستیار صوتی Google Assistant قرار نیست که تنها به یک دیوایس کوچک محدود شود و با پیشرفت روز افزون هوش مصنوعیاش، به سطحی خواهد رسید که در تمام ابعاد زندگی کاربران حضور فعال خواهد داشت.
کسی چه میداند، شاید همان هوش مصنوعی که در فیلمهای علمی تخیلی، کنترل جهان را بر عهده میگیرد، از دل همین Google Assistant بیرون بیاید! شاید هم همهی این توصیفات در مرحلهی هیجانزدگی باقی بماند و اهداف بلندپروازانهی گوگل محقق نشود؛ در هر حال گذر زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.