عینک مایکروسافت هولولنز یکی از آن محصولاتی است که تجربهی محتوای واقعیت افزوده (AR) را به معنای واقعی کلمه در اختیارتان میگذارد. در واقع با استفاده از این وسیله، بعد جدیدی از محتوای مالتی مدیا به دنیای واقعی اطرافتان افزوده میشود و در گذشته هم از این قابلیت استفادههای بسیار جذابی انجام شده است.
کمپانیهای هواپیمایی کشور ژاپن از عینک مایکروسافت هولولنز برای آموزش خلبانان تازه کار خود استفاده کردهاند، ناسا از این محصول برای آزمایش پروژههای فضایی خود و شبیه سازی آنها بر روی زمین بهره برده است و شرکت ولوو نشان داده است که این عینک چگونه میتواند تجربهی خرید یک خودروی جدید را دگرگون کند. اما تمام اینها تازه شروع کار هستند و مطمئنا در ماههای آینده و به خصوص با عرضهی عمومی این محصول برای خریداران مصرف کنندهی عادی که از چند هفتهی پیش آغاز شده است، شاهد خلاقیتهای بسیاری خواهیم بود.
البته شاید قابلیتهای عینک مایکروسافت هولولنز به حدی بالا باشد که در صنایع حساس و پیچیده نظیر آزمایشهای فضایی و یا صنایع پیشرفته استفادههای کارآمدتری برای آن وجود داشته باشد، اما خب مطمئنا صنعت گیم و دنیای محتواهای سرگرمی نیز بخش مهمی از زندگی روزمرهی ما را تشکیل میدهند. چندی پیش شاهد این بودیم که یک کاربر به ما نشان داد که چگونه عینک هولولنز میتواند تجربهی بازیکنان از عنوان واقعیت افزودهی پوکمون گو را دچار تحول کند و حالا یک کاربر دیگر همان کار را با یک عنوان نوستالژیک دیگر تکرار کرده است: بازی قارچ خور!
محال است که یک گیمر قدیمی باشید، یا به بازیهای ریترو و کلاسیک علاقه داشته باشید و با شنیدن نام عنوان فوق العادهی Super Mario Bros. که در ایران به بازی قارچ خور معروف است، گلبولهای نوستالژیک خونتان به جوش نیاید! یک توسعه دهندهی خوش ذوق که ابزار شبیه ساز N3S نیز توسط او ساخته شده است، ویدیوی جدیدی را در یوتیوب منتشر کرده و تجربهی خود از انجام بازی های خاطره انگیز Super Mario Bros. ،Donkey Kong، Space Invaders ،Zelda II: The Adventure of Link و حتی Tetris بر روی عینک مایکروسافت هولولنز را در محیطی بسیار جذاب به نمایش گذاشته است.
عینک مایکروسافت هولولنز با کمک شبیه ساز N3S به یک محصول جذابتر تبدیل میشود
آقای اندرو پترسون (Andrew Peterson) نام این توسعه دهندهی فعال است که شبیه ساز N3S را خلق کرده است. این شبیه ساز که فعلا در مرحلهی آلفا قرار دارد، قادر است بازی های 3D NES را در ویندوز شبیه سازی کند و تفاوت آن با دهها نمونهی دیگر این است که N3S علاوه بر شبیه سازی این بازیها، آنها را از محیط ۲ بعدی به آبجکتهای سه بعدی تبدیل میکند و رندرینگ این موارد به طور همزمان و ترکیب آنها با دنیای واقعی باعث میشود که چنین تجربهی خارق العادهای پدید بیاید. بنابراین بیش از این شما عزیزان گجت نیوزی را معطل نمیکنیم و دعوت میکنیم که این ویدیوی جذاب را تماشا کنید:
اندرو پترسون دربارهی مشکلات این پروژه و محدودیتهای عینک واقعیت افزودهی مایکروسافت توضیح میدهد:
هولولنز نمیتواند اکثر بازیها را در حداکثر سرعت اجرا کند و این مشکل به خصوص در زمانی که ادیتور به صورت built-in ساخته شده باشد و کاربران از مشهای سه بعدی زیادی استفاده کرده باشند، وخیم تر هم میشود. من مجبور شدهام که اپلیکیشن خودم را به صورت دستی برای اجرا توسط هولولنز بهینه سازی کنم تا بتوانم نرخ فریم بر ثانیهی ثابتی را دریافت کنم؛ البته این روش بر روی بیشتر بازیها جواب نمیدهد.
جالب است بدانید که این توسعه دهندهی ماهر یک وبسایت رسمی هم برای این نرم افزار شبیه ساز ایجاد کرده است که با مراجعه به آن میتوانید نحوهی عملکرد آن را به طور کامل و همراه با تصاویر گرافیکی مشاهده کنید. در ضمن برای علاقهمندان به برنامه نویسی نیز سورس این برنامه به طور رایگان در گیت هاب قرار داده شده که میتوانید آن را در این لینک مشاهده کنید.