بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) که طی سالیان گذشته به عنوان بخشی از آزمایشگاههای فوق پیشرفتهی گوگل فعالیت میکرده و قرار است به زودی از این کمپانی جدا شود، یکی از بهترین مکانهای کرهی زمین برای آن دسته از علاقهمندانی است که مایل هستند آیندهی صنعت رباتیک و پیشرفته ترین ربات های جهان را مشاهده کنند؛ این بار هم ویدیوی لو رفته از یکی از ربات های پیشرفتهی توسعه یافته توسط محققان بوستون داینامیکس خبرساز شده است.
احتمالا در گذشته هم تصاویری از رباتهای بوستون داینامیکس را مشاهده کردهاید. معمولا رباتهایی که توسط این مرکز ساخته میشوند، با آن فرمِ کند و معمولی رباتهای داخل بازار تفاوت دارند و حتی شاهد ساخت رباتهای چهارپایی از سوی آنها بودهایم که با سرعتی نزدیک به حیوانات وحشی قادر به حرکت و شبیهسازی عملیات دویدن بودهاند.
ربات جدید بوستون داینامیکس نیز که تحت عنوان ربات هندل (Handle) از آن نام برده میشود، دارای طراحی عجیب و نوآورانهای است و در ویدیوی لو رفته از آن مشاهده میکنید که سرعت بالایی برای حرکت آن توسعه داده شده است. چنین طراحی پیشرفتهای را پیش از این در ربات دو پای اطلس (Atlas) نیز دیده بودیم و حالا بار دیگر شاهد به کارگیری چنین ساختاری در یک ربات جدید هستیم.
هندل هنوز آمادهی ساخت و تولید نهایی نشده است، اما ویدیوی کوتاهی برای معرفی آن توسط مارک ریبرت (Marc Raibert)، از دانشآموختگان ام آی تی و موسس بوستون داینامیکس، در جلسهای برای سهامداران و سرمایهگذاران این کمپانی به نمایش درآمده است. ویدیوی لو رفته از این جلسه در یوتیوب آپلود شده و استیو جوروتسن (Steve Jurvetson) که از سرمایهگذاران این کمپانی محسوب به شمار میرود، با ضبط و انتشار این ویدیو به طور شخصی، دستاوردهای جدید محققان بوستون داینامیکس را در معرض نمایش قرار داده است؛ بنابراین بیش از این توضیحی نمیدهیم و ابتدا از شما عزیزان گجت نیوزی دعوت میکنیم این ویدیوی ۸ دقیقهای هیجانانگیز که علاوه بر نمایش دستاوردهای جدید این کمپانی، به معرفی اولیهی ربات هندل و قابلیتهای فوق پیشرفتهی آن پرداخته میشود را در زیر مشاهده کنید:
موسس بوستون داینامیکس : ربات هندل همیشه تعادلش را حفظ میکند
طبق توضیحاتی که آقای ریبرت در رابطه با این ربات ارائه داده است، هندل با طراحی نوآورانهی ترکیب شده از چرخ و پا، دارای مکانیزم داینامیک بسیار پیشرفتهای است که به آن اجازه خواهد داد در هر لحظه تعادل خود را به طور کامل حفظ کند و علاوه بر این، ربات مورد نظر دارای دانشی خواهد بود که به آن اجازه میدهد به خوبی و با توجه به هر موقعیتی، سنگینی خود را در جهت صحیحی پخش کند. او در ادامه خاطرنشان کرده است که استفاده از چرخها باعث بهینهسازی عملیات حرکت به میزان بالایی شده است، هرچند که عدم امکان استفاده و سختی روند حرکت در محیطهایی که دارای زمین ناهمواری هستند، از نقاط ضعف این نوع طراحی است.
هدف اصلی مسئولان این کمپانی از طراحی و ساخت ربات هندل این است که یک وسیلهی بسیار بهینه و کارآمد برای جابهجایی اشیای مختلف در محیطهایی نظیر انبارهای بزرگ به وجود بیاورند. سرعت حرکت بالا، قدرت ویژه و توانایی در حفظ تعادل، قابلیت بسیار استثنایی در پرش و عبور از موانع مختلف، همگی فاکتورهایی هستند که باعث میشوند ربات هندل به شدت کاربردی به نظر برسد. البته این نکته را هم میدانیم که بوستون داینامیکس معمولا در شگفتزده کردن کاربران عمومی توانایی بالایی دارد و این توانایی را در بازاریابی و تجاریسازی کردن محصولات برای مشتریان صنعتی، چندان مشاهده نکردهایم.
بوستون داینامیکس در سال ۲۰۱۳ توسط الفابت، کمپانی مادر گوگل، خریداری شد. اما گویا این خرید اهداف آنها را محقق نکرده است و مدیران الفابت ماه مارس سال میلادی گذشته و در گفت و گویی با خبرگزاری بلومبرگ اعلام کردند که به دنبال فروش این مجموعه هستند. مدیران الفابت اعلام کردهاند که آنها توانایی سرمایهگذاری و هزینه کردن برای محصولاتی که عرضهی آنها نزدیک به ده سال زمان نیاز دارد را نخواهند داشت. به همین دلیل در حال حاضر وضعیت بوستون داینامیکس به طور روشن مشخص نیست و در حالی که از تویوتا و آمازون به عنوان مشتریان احتمالی خرید این گروه نام برده میشود، محصولاتی نظیر ربات هندل میتوانند قراردادهای جذابتری را برای آنها به ارمغان بیاورند.