پرینت 3 بعدی نارنجک انداز رامبو توسط ارتش آمریکا

پرینت 3 بعدی نارنجک انداز رامبو توسط ارتش آمریکا

پرینترهای سه بعدی امروزه کارهای خارق‌العاده‌ای می‌توانند انجام دهند که یکی از آن‌ها، ساخت تفنگ‌های واقعی با قدرت شلیک گلوله است. اما ارتش ایالات متحده تنها به تفنگ بسنده نکرده و تصمیم به پرینت 3 بعدی نارنجک انداز رامبو گرفته که تا حد زیادی شبیه به اسلحه‌های فضایی بازی Halo است.

ارتش آمریکا نام این نارنجک انداز را به اختصار رامبو (RAMBO) گذاشته است. پروژه طراحی نارنجک انداز رامبو با همکاری چند آژانس دولتی دیگر، در حدود 6 ماه زمان برد. این نارنجک انداز 40 میلی‌متری به گونه‌ای طراحی شده که شبیه به نارنجک انداز پرتابل M203 باشد. تمامی 50 قطعه‌ی این اسلحه، به جز فنرها و بست‌ها، توسط پرینتر سه بعدی از فلز، آلومینیوم و سایر مواد ساخته شده‌اند.

پرینت 3 بعدی نارنجک انداز رامبو توسط ارتش آمریکا

حتی گلوله‌های آن نیز به صورت سه بعدی پرینت شده‌اند؛ البته مواد منفجره‌ای در داخل آن‌ها قرار داده نشده است:

پرینت 3 بعدی نارنجک انداز رامبو توسط ارتش آمریکا

نارنجک انداز رامبو و گلوله‌های آن، کاملا توسط پرینترهای سه بعدی ساخته شده‌اند

از آنجایی که طراحی این سلاح به صورت آزادانه و بدون محدودیت‌های چندانی صورت گرفت، ارتش آمریکا می‌توانست در هر زمان که نیاز باشد، تغییراتی را در ساختار آن اعمال کند. اولین آزمایش شلیک واقعی نارنجک انداز رامبو که در اکتبر سال گذشته صورت گرفت، کاملا موفقیت‌‌آمیز بود. پس از آن، ارتش آمریکا عملکرد این نارنجک انداز را اینگونه توصیف کرد:

این آزمایش شامل 15 شلیک آزمایشی، بدون وجود هیچ‌گونه نشانه‌ای از فرسودگی قطعات بود. تمامی گلوله‌های پرینت شده با موفقیت شلیک شدند و نارنجک انداز پرینت شده نیز عملکردی قابل قبول داشت. هیچ صدمه‌ای به دهانه وارد نشد؛ ساختار سلاح مستحکم باقی ماند و سرعت گلوله‌ها نیز تنها 5 درصد با گلوله‌های شلیک شده از یک نارنجک انداز تولیدی M781 فرق داشت. این اختلاف در سرعت به دلیل وجود یک ترک در قاب کارتریج بود که بلافاصله با اصلاح طراحی و پرینت 3 بعدی مجدد، برطرف گردید.

بدین ترتیب شاید در آینده‌ای نه چندان دور، سربازها با توجه به ماموریت‌ها و شرایط محیط، اسلحه‌های مورد نیاز خود را پرینت کنند و دیگر نیازی به حمل تدارکات سنگین نباشد. البته همواره خطر استفاده‌ی خطرناک از این تکنولوژی نیز وجود دارد چراکه در گذشته، برخی افراد توانستند تفنگ‌های کوچکی را به صورت 3 بعدی پرینت کنند که تنها قابلیت یک بار شلیک را داشتند و به نوعی تفنگ‌های یک بار مصرف بودند. حال فرض کنید که تروریست‌ها بتوانند تنها با استفاده از یک پرینتر، نارنجک اندازهای خود را نیز تامین کنند.

با این حال، نکته‌ی امیدوارکننده آن است که ابزار مورنیاز برای پرینت سه بعدی یک شی به پیچیدگی و استحکام نارنجک انداز رامبو، بسیار گران‌قیمت هستند (در حدود چندین میلیون دلار). در حال حاضر مشخص نیست که ارتش آمریکا چه برنامه‌ای برای نارنجک انداز رامبو دارد اما این پروژه می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر پروژه‌های پرینت سه بعدی باشد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*