پس از حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه، اکنون تنشها میان واشنگتن و پیونگ یانگ افزایش پیدا کرده و حتی احتمال بروز جنگ میان آمریکا و کره شمالی وجود دارد. در حال حاضر ناوگروهی از نیروی دریایی ارتش آمریکا به همراه ناو هواپیمابر کارل وینسون به سواحل کره جنوبی عازم شده و ارتش کره شمالی نیز در آمادهباش به سر میبرد تا نگرانیهایی از احتمال جنگ آمریکا و کره شمالی به وجود بیاید.
کارشناسان مسائل سیاسی بسیار نگران این موضوع هستند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا پس از حمله به یک پایگاه هوایی در سوریه، با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نیز درگیر شود اما کره شمالی با سوریه تفاوت دارد و با امکانات تهاجمی خطرناک خود میتواند پاسخ دردناکی به آمریکاییها بدهد.
تهدید هستهای آمریکا از سوی کره شمالی
هان سونگ ریول، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی در مصاحبهای اعلام کرده بود که اگر آمریکا دست به اقدام نظامی بزند با حمله پیشگیرانه ارتش کره شمالی روبرو خواهد شد. وی در ادامه اضافه کرد که ما یک قدرت بازدارنده هستهای در اختیار داریم و قطعا در صورت مواجهه با تهدیدات آمریکا، دست و پا بسته نخواهیم بود.
این اظهارات در حالی مطرح شده که با اعزام یک ناو هواپیمابر و دو ناوچه موشکانداز از سوی آمریکا به آبهای شبه جزیره کره و انجام یک مانور نظامی بزرگ و مشترک با کره جنوبی، تنشها میان آمریکا و کره شمالی افزایش پیدا کرده است.
تخلیه پیونگ یانگ و افزایش نگرانی از بروز جنگ آمریکا و کره شمالی
امروز نیز رهبر کره شمالی دستور داد تا پیونگ یانگ، پایتخت این کشور فورا تخلیه شود و این موضوع، نگرانیها از بروز جنگ آمریکا و کره شمالی را بیشتر کرد. بر اساس گزارشات، حدود 600 هزار نفر از اهالی پیونگ یانگ با دستور کیم جونگ اون به سرعت منتقل شدهاند. رسانههای کره جنوبی نیز در خصوص هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی کره شمالی پس از چند آزمایش اتمی اخیر، ابراز نگرانی کردهاند.
دیمیتری کورنیف، موسس پایگاه میلیتاری روسیه (Military Russia) در خصوص افزایش تنشها و احتمال جنگ آمریکا و کره شمالی گفت:
کره شمالی آمادگی بسیج کردن یک ارتش عظیم را در صورت وقوع حمله دارد. در صورت بروز حمله از سوی آمریکا یا متحدانش، میتوان از پیونگ یانگ انتظار داشت که به کره جنوبی حمله کند و احتمال موفقیت این حمله نیز بسیار زیاد است. کره شمالی در تعداد نظامیان و همچنین سلاحهای کشتار جمعی برتری دارد و پیشبینی میشود ارتش این کشور از 690 هزار تا 1 میلیون و 200 هزار نظامی تشکیل شده باشد.
کره شمالی تنها خواهد بود
به گفته کورنیف، به احتمال زیاد هیچ کشوری از کره شمالی حمایت نخواهد کرد و به همین دلیل شاید شانس به سرعت به پیونگ یانگ پشت کند. از سوی دیگر پیشبینی میشود که روسیه و چین نیز موضع بیطرف را اتخاد کنند و آمریکا نیز به کره جنوبی کمک خواهد کرد. کره شمالی حتی در زمان صلح نیز با مشکلات اقتصادی زیادی روبروست و در تامین غذای شهروندان خود ناتوان است و بروز یک جنگ میتواند آنها را ضعیفتر کند. بنابراین با وجود قدرت زیاد ارتش کره شمالی، احتمال شکست آنها بسیار زیاد است. آمریکا نیز ناچار خواهد شد تا همانند حمله به افغانستان و عراق، نیروهای زمینی ارتش خود را مشارکت دهد و به صورت هوایی-زمینی به کره شمالی حمله کند. این عملیات یک تفریح و مانور نخواهد بود و برای تخریب نیروهای کره شمالی، حداقل به 6 ماه زمان نیاز است.
دیمیتری کورنیف همچنین ادامه داد که کره شمالی در صورت حمله آمریکا به شدت مقاومت خواهد کرد و از وجب به وجب خاک خود دفاع میکند. آنها تلاش میکنند تا مشکلات مالی و اقتصادی خود را با عملیاتهای قهرمانانه جبران کنند. پیونگ یانگ عواقب جنگ احتمالی را به خوبی میداند اما تهدیدات و اقدامات اخیر آنها نشان میدهد که برای درگیر شدن با ارتش آمریکا آمادگی دارند.
کورنیف در پایان تاکید کرد:
بعید میدانم آمریکا و هیچ قدرت بزرگ دیگری، آمادگی نبرد مسلحانه در شبه جزیره کره را داشته باشد؛ چرا که این امر به یک درگیری خونین منجر خواهد شد که از جنگ جهانی دوم تاکنون سابقه نداشته است. جنگ آمریکا و کره شمالی میتواند حتی منجر به شروع جنگ جهانی سوم بشود.