اج سنس در اچ تی سی یو 11 امکانات جدیدی را در اختیار کاربران برای صدور فرمان و ارتباط با دستگاه قرار میدهد. با استفاده از Edge Sense در HTC U11 میتوان با فشردن دستگاه اعمال مختلفی را انجام داد.
وقتی اچ تی سی دعوتنامه خود برای حضور در مراسم رونمایی از پرچمدار جدیدش را یک ماه قبل برای اهالی رسانه فرستاد، عبارت “Squeeze For The Brilliant” را بر روی آن نوشته بود. شاید افراد در آن زمان برداشتهای متفاوتی از این عبارت داشته و معانی مختلفی را از آن استخراج کردند. اکنون که گوشی موبایل اچ تی سی یو 11 معرفی شده کاملا منظور اچ تی سی از نوشتن این عبارت مشخص است. با فشردن دستگاه (Squeeze) میتوان به شیوهای متفاوت با گوشی هوشمند خود ارتباط برقرار کرد.
قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 دستگاه را قادر میسازد تا درجات مختلف فشار را تشخیص بدهد. کاربران میتوانند از فشردن دستگاه در اندازههای مختلف، به عنوان میانبرهایی به اپلیکیشنها و یا اجرای اعمال مختلف استفاده کنند. مهمترین کاربرد قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 را باید در زمان عدم توانایی برای لمس صحیح نمایشگر دانست.
از قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 میتوان برای ایجاد میانبر به برنامههای مختلف استفاده کرد
بیشتر گوشی های موبایلِ دارای قابلیت مقاومت در برابر نفوذ آب، در زمان قرارگیری در داخل آب دستورات لمسی بر روی نمایشگر را به خوبی دریافت نمیکنند. حتی در زمان خیس بودن انگشتان نیز نمیتوان توقع کارکرد صحیح را از صفحه نمایش داشت. همچنین کاربران در فصلهای سرد سال و حین استفاده از دستکش نمیتوانند با نمایشگر ارتباط خوبی برقرار کنند. در چنین مواقعی کاربرد اج سنس در اچ تی سی یو 11 مشخص میشود. کاربرد دیگر قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 در زمان عکاسی مخصوصا عکاسی سلفی است. کاربران در زمان نگه داشتن گوشی موبایل با یک دست نمیتوانند به خوبی شاتر مجازی را لمس کنند و ناچار باید به استفاده از تایمر خودکار روی بیاورند. اکنون میتوان به راحتی و با فشردن دستگاه، فرمان ثبت عکس را صادر کرد.
قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 را میتوان در هر زمانی استفاده کرد و نیازی به روشن بودن نمایشگر نیست. کاربران میتوانند حین خاموش بودن نمایشگر، با فشردن بدنه مستقیما به اپلیکیشن مورد نظر خود وارد شوند. البته باید گوشی را مستقیما در دست گرفت و نمیتوان حین قرار داشتن دستگاه در جیب و یا کیف، از قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 استفاده کرد.
خوشبختانه امکان سفارشیسازی این ویژگی وجود دارد و هر کاربر میتواند بسته به نیاز خود تعیین کند بعد از فشردن دستگاه، چه عملی اجرا شود و یا به چه اپلیکیشنی ورود پیدا کند. کاربران همچنین میتوانند از قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 برای دسترسی سریع به دوربین، روشن کردن چراغ قوه و یا فراخوانی دستیار مجازی گوشی هوشمند خود اعم از آمازون الکسا و یا گوگل اسیستنت استفاده کنند.
اگرچه تفاوتی میان فشردن بخشهای مختلف بدنه دستگاه وجود ندارد، اما اچ تی سی یو 11 میان فشردن بلند مدت و یا کوتاه مدت دستگاه تفاوت قائل میشود و به این ترتیب میتوان به دو میانبر جداگانه دسترسی داشت. در این بخش کاربر میتوان کمی سفارشیسازی داشته باشد و تعیین کند اعمال چه میزان فشار برای هر یک از این دو میانبر نیاز است.
این ویژگی بسیار جالب است و واقعا کاربردی به نظر میرسد. اما قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 چگونه کار میکند؟ حدس اولیه ما پیش از توضیح خود شرکت این بود که صفحه نمایش گوشی موبایل قادر است درجات مختلف فشار را تشخیص دهد، اما این ایده صحیحی نیست. در اچ تی سی یو 11 شاهد به کار رفتن آرایهای از سنسورهای سنجش فشار هستیم، به طوری که چهار سنسور در هر دو طرف دستگاه به کار رفتهاند.
مزیت اصلی این سنسورها دقت بالا و مصرف انرژی پایین آنهاست، به طوری که تاثیر کمی بر روی مصرف باتری گوشی موبایل میگذارند. بنابر گفتههای شرکت اچ تی سی، نکته مهم دیگر درباره این سنسورها عدم کاهش کارایی آنها با گذر زمان است.
تنها یک ایراد میتوان به قابلیت اج سنس در اچ تی سی یو 11 وارد کرد که البته وظیفه رفع آن از گردن شرکت سازنده ساقط است. در زمان استفاده از قابهای محافظ نمیتوان انتظار داشت اج سنس به خوبی به دستورات پاسخ دهد. البته شاید بتوان با کاهش درجه فشار لازم برای صدور یک فرمان و از طرفی فشار بیشتر به کنارههای دستگاه باز هم از این قابلیت به نحو احسن استفاده کرد.