تکنولوژی شارژ سریع کوئیک شارژ 4 پلاس یکی از مهمترین قابلیت های تراشه اسنپدراگون 845 است. به لطف تکنولوژی +Quick Charge 4 سرعت شارژ گوشی هایی همچون گلکسی اس 9 افزایش پیدا میکند.
کوالکام چند روز پیش تراشه موبایل اسنپدراگون 845 را معرفی کرد که در سال 2018، مغز متفکر اغلب پرچمداران بازار موبایل خواهد بود. سامسونگ به عنوان اولین استفادهکننده از این چیپست شناخته میشود. این شرکت همانند سال گذشته و روال در پیش گرفته برای اسنپدراگون 835، ساخت برترین تراشه کوالکام را بر عهده گرفته و به همین دلیل، نخستین سری را برای گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس نزد خود نگه خواهد داشت.
یکی از ویژگیهای بهبود یافته در این تراشه تکنولوژی شارژ سریع آن است. به لطف تکنولوژی کوئیک شارژ 4 پلاس انتظار میرود سرعت شارژ دستگاههای موبایل باز هم افزایش پیدا کند. از طرفی دیگر با تکنولوژی Fast Charge سامسونگ رو به رو هستیم که انتظار میرود در سال آینده، حتی در نسخه مخصوص آمریکای گلکسی اس 9 (که به اسنپدراگون 845 مجهز میشود) نیز به کار برود.
همچنین بخوانید:
یکی از دلایل سامسونگ برای تلاش به تکیه بر تکنولوژی شارژ سریع خود، عدم اجبار به پرداخت هزینه بابت استفاده از کوئیک شارژ 4 پلاس است. کوالکام نشان داده بابت حق استفاده از اختراعهای خود بسیار مصمم است و درباره این موضوعات هیچ بخششی ندارد! اما اگر واقعا ثابت شود کوئیک شارژ 4 پلاس در مقایسه با کوئیک شارژ 4 عملکرد بهتری دارد، سامسونگ باید در تکنولوژی Adaptive Charge خود برای پا به پا شدن با تکنولوژی شارژ سریع کوالکام دست ببرد. در غیر این صورت باید منتظر دامنه وسیع اعتراضات کاربران باشد.
کوالکام بعد از معرفی اسنپدراگون 845، مزایای کوئیک شارژ 4 پلاس برای دستگاههای مجهز به این تراشه موبایل را عنوان کرد. پس از حالا میتوان فهمید وضعیت شارژ مجدد پرچمداران سال آینده چگونه خواهد بود. مشخصات یک گوشی، باید طبق سه مورد زیر به روز باشد تا بتوان تاییدیه کوئیک شارژ 4 پلاس را برای آن صادر کرد. از همه مهمتر، باید برای بهره بردن از این تکنولوژی، شارژر مخصوص آن درون جعبه گوشی وجود داشته باشد.
ملزومات استفاده از کوئیک شارژ 4 پلاس
- شارژر دوگانه (Dual Charge): این قابلیت در نسخه پیشین یک گزینه دلخواه بود، اما اکنون نقش بسیار پرنگتری دارد. Dual Charge از یک آیسی مدیریت انرژی ثانویه در دستگاه تشکیل میشود. شارژ کردن یک دستگاه از طریق Dual Charge سبب تقسیم جریان میشود تا به این وسیله، اتلاف حرارتی کاهش یافته و باتری سریعتر شارژ شود.
- تعادل حرارتی هوشمند (Intelligent Thermal Balancing): این قابلیت در واقع توسعه بیش از پیش قابلیت Dual Charge است. به لطف مهندسی پیچیده این ویژگی، جریان به طور خودکار به خنکترین مسیر منتقل میشود تا با از بین بردن نقاط داغ، انتقال انرژی بهینه شود.
- ویژگیهای پیشرفته ایمنی (Advanced Safety Features): در کوئیک شارژ 4، پروتکلهای ایمنی سرسختانهای رعایت شد، اما کوئیک شارژ 4 پلاس در این زمینه یک قدم نیز فراتر رفته است. این تکنولوژی به طور ویژهای برای مانیتور همزمان درجه حرارت کیس و کانکتور طراحی شده است. این لایه امنیتی اضافی از بروز حوادثی همچون اتصال کوتاه و افزایش دمای بیش از حد جلوگیری میکند.
رعایت شدن این ملزومات در یک گوشی سبب میشود شارژ شدن دستگاه در مقایسه با قبل 30 درصد بهینهتر و 15 درصد سریعتر شود. این تغییر در کوئیک شارژ 4 پلاس در مقایسه با کوئیک شارژ 4 فوقالعاده است، مخصوصا اگر بدانیم بهینه شدن و افزایش سرعت، به جای افزایش دما، همراه با کاهش دمای فرآیند شارژ شدن خواهد بود. در نتیجه احتمال بروز حوادث ناشی از داغ شدن بیش از حد کاهش پیدا میکند.
اولین گوشی مجهز به کوئیک شارژ 4 پلاس
نخستین گوشی هوشمندی که برای فروش به عنوان محصولی تجاری، اجازه استفاده از کوئیک شارژ 4 پلاس را دریافت کرده، زد تی ای نوبیا زد 17 است. از آنجایی که این گوشی به تراشه اسنپدراگون 835 مجهز شده است، میتوان نتیجه گرفت برای استفاده از تکنولوژی کوئیک شارژ 4 پلاس اجباری به استفاده از جدیدترین تراشه پرچمدار کوالکام وجود ندارد. نکته جالبتر اینکه کوالکام، تکنولوژی شارژ سریع جدید خود را بعد از رونمایی اسنپدراگون 835 معرفی کرد که یادآور میشود این فناوری آنچنان جدید نیست.
با این حال، در کمتر پرچمدار مجهز به اسنپدراگون 835 شاهد استفاده از کوئیک شارژ 4 پلاس بودیم، اما انتظار میرود این تکنولوژی، در اغلب مدلهای تجهیز شده به اسنپدراگون 845 به کار برود. پس در بهترین گوشی های اندرویدی سال آینده، زمان شارژ کاهش پیدا کرده و کمتر شاهد افزایش نامتعادل دما خواهیم بود.
بهترین پرچمداران کنونی، طی یک ساعت و نیم الی دو ساعت از صفر تا 100 درصد شارژ میشوند. پیشبینی میشود در سال 2018 این زمان در برخی محصولات به یک ساعت کاهش پیدا کند. اگر زمان شارژ شدن در کنار افزایش ظرفیت باتریها مجددا به همان یک ساعت و نیم نیز افزایش پیدا کند، باز هم کاربران خوشحال خواهند شد. در تصویر زیر، زمان شارژ شدن گوشی های کنونی با استفاده از شارژرهای مخصوص را مشاهده میکنید.