با مصوبه جدید دولت، پلتفرم های خرید و فروش آنلاین طلا زیر نظر بورس میروند. این تصمیم چه تاثیری بر آینده این کسبوکارها و سرمایهگذاران خواهد داشت؟
در تصمیمی جدید و بحثبرانگیز، دولت اعلام کرده است که پلتفرمهای بزرگ خرید و فروش آنلاین طلا باید فعالیت خود را زیر نظر مستقیم سازمان بورس ادامه دهند. این خبر در حالی منتشر میشود که رئیس اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی این اقدام را به منزله تضعیف کسبوکارهای آنلاین و نادیده گرفتن نظرات بخش خصوصی دانسته است.
روز گذشته، ۹ تیر ۱۴۰۴، جلسهای برای بررسی وضعیت و نحوه فعالیت این پلتفرمها برگزار شد. به گفته رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، این جلسه با قرائت مصوبهای آغاز شد که آینده پلتفرم های خرید و فروش آنلاین طلا را به شکلی جدی تغییر میدهد. این در حالی است که درگاه پرداخت این کسبوکارها از ۲۴ خرداد مسدود شده و هنوز بازگشایی نشده است.
- سامانه نظارت بر پلتفرم های فروش آنلاین طلا معرفی شد؛ پایان نگرانی خالیفروشی
- تاریخچه طلا: سفری بیپایان از مصر باستان تا بانکهای امروزی
آینده پلتفرم های خرید و فروش آنلاین طلا در هالهای از ابهام
رضا الفتنسب در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس، نتیجه جلسه را اینگونه خلاصه کرد: «پلتفرمهای بزرگ طلا باید بروند زیر نظر بورس!» او این تصمیم را در تضاد کامل با تمام تلاشهای صنفی و ضوابط تعیینشده قبلی دانست و تاکید کرد که نظرات بخش خصوصی و اتاق اصناف در این تصمیمگیری هیچ جایگاهی نداشته است.
این محدودیتها در شرایطی اعمال میشود که پس از برقراری آتشبس در کشور، سایر بازارهای مالی که در دوران جنگ متوقف شده بودند، فعالیت خود را از سر گرفتهاند. اما به نظر میرسد این بازگشایی شامل حال فعالان حوزه طلای دیجیتال نشده است.
انتقاد از نادیده گرفتن بخش خصوصی
رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی با انتقاد شدید از این رویه نوشت: «با بهانه جنگ، درگاهها را میبندند تا مردم را به زور به سمت صندوقها بفرستند. حتی صبر نمیکنند چند روز از جنگ بگذرد!» او افزود در حالی که قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، دولت را به مشورت با بخش خصوصی ملزم میکند، این قانون در عمل اجرا نمیشود.
این اتفاقات نگرانیهایی جدی در میان فعالان پلتفرم های خرید و فروش آنلاین طلا و کاربران آنها ایجاد کرده است. باید دید در روزهای آینده این تصمیم چه تاثیری بر بازار خواهد گذاشت و آیا راهی برای تعامل سازندهتر میان دولت و کسبوکارهای دیجیتال پیدا خواهد شد یا خیر.