Excoino
شهر گمشده مصر

شهر گمشده مصر باستان پس از هزاران سال در دلتای نیل کشف شد

راز شهر گمشده «ایمت» در مصر فاش شد. از برج‌خانه‌های منحصر به فرد تا معابد باستانی، با یکی از بزرگترین اکتشافات باستان‌شناسی اخیر همراه شوید.

در قلب دلتای شرقی نیل، باستان‌شناسان پرده از رازی هزاران ساله برداشتند و یک شهر گمشده در مصر باستان به نام ایمت (Imet) را کشف کردند. این اکتشاف شگفت‌انگیز که در منطقه «تل الفرعین» صورت گرفته، نه تنها اطلاعاتی بی‌نظیر از شهرنشینی و معماری پیش از دوران روم ارائه می‌دهد، بلکه جزئیات جذابی از پرستش ایزدبانوی کبری، واجت (Wadjet) را نیز آشکار می‌سازد.

برج‌خانه‌های شگفت‌انگیز در دل یک کلان‌شهر باستانی

یکی از برجسته‌ترین یافته‌های این کاوش، کشف سازه‌هایی منحصر به فرد معروف به «برج‌خانه‌ها» است. به گفته نیکی نیلسن از دانشگاه منچستر این ساختمان‌های چند طبقه که بر روی دیوارهای فونداسیون بسیار ضخیم بنا شده‌اند، نشان‌دهنده یک زیرساخت شهری پیچیده و متراکم در قرن چهارم پیش از میلاد هستند.

وجود این برج‌خانه‌ها که در دیگر نقاط مصر کمیاب‌اند، ثابت می‌کند که ایمت شهری پر رونق و پیشرفته بوده است. این خانه‌های بلند برای اسکان جمعیت زیادی طراحی شده بودند و نمادی از شهرنشینی متمرکز در دلتای نیل محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید

باستان‌شناسان با استفاده از فناوری سنجش از دور و تصاویر ماهواره‌ای با وضوح بالا، توانستند توده‌هایی از خشت‌های گلی باستانی را شناسایی کرده و به محل دقیق این شهر گمشده مصر دست یابند.

مرکز اقتصادی و کانون پرستش ایزدبانو واجت

کاوش‌ها فراتر از سازه‌های مسکونی رفت و یک مرکز فرآوری غلات را به همراه محوطه‌های سنگ‌فرش شده و حصارهایی برای حیوانات آشکار کرد. این یافته‌ها نشان می‌دهد که ایمت در دوران پادشاهی نوین (بین ۱۵۵۰ تا ۱۰۶۹ پیش از میلاد) به لطف قرارگیری در مسیرهای تجاری یک مرکز اقتصادی مهم بوده است.

این شهر همچنین کانون اصلی پرستش واجت بود و زائران و بازرگانان زیادی را به خود جذب می‌کرد. با این حال شواهد نشان می‌دهد که با گذر زمان چشم‌انداز مذهبی شهر دستخوش تغییر شده است.

کشف یک سازه بزرگ متعلق به دوره بطلمیوسی (حدود ۲۰۰ پیش از میلاد) که درست روی جاده‌ای تشریفاتی منتهی به معبد واجت ساخته شده، حاکی از کاهش نفوذ و پرستش این ایزدبانو در آن دوران است.

آثاری که داستان‌های گذشته را روایت می‌کنند

در کنار معماری شهری، مجموعه‌ای از آثار باستانی نفیس نیز در این کاوش به دست آمده است که به درک ما از زندگی روزمره و معنویات مردم ایمت کمک می‌کند. از جمله این یافته‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. یک اوشابتی (مجسمه تدفینی سرامیکی) از جنس فیروزه سبز مربوط به دودمان بیست و ششم.
  2. یک سنگ یادبود (استلا) که هارپوکراتس (نام یونانی برای هوروس کودک) را در حال ایستادن بر روی دو تمساح و در دست گرفتن یک مار نشان می‌دهد.
  3. یک سیستروم (ساز موسیقی برنزی) که با دو سر «حاثور»، ایزدبانوی موسیقی و شادی، تزئین شده است.

به گفته محققان کشف شهر ایمت درهای جدیدی را برای بازنگری در باستان‌شناسی اواخر دوره مصر باستان گشوده است. این شهر گمشده مصر اکنون به عنوان یک پایگاه کلیدی برای فهم بهتر شهرسازی، اقتصاد و تحولات مذهبی در یکی از مهم‌ترین تمدن‌های تاریخ بشر شناخته می‌شود.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*