شاید آغاز آشنایی اکثر کاربران ایرانی با مجموعهی عظیم نشنال جئوگرافیک (National Geographic) از طریق تماشای مستندهای فوقالعاده جذاب و منحصربهفرد این تشکیلات از شبکههای تلویزیونی بوده باشد. مسابقهی عکاس مسافر نشنال جئوگرافیک نیز یکی دیگر از درهای آشنایی مردم با این مجموعهی جذاب است.
در این مسابقات که همه ساله بهطور مرتب توسط موسسهی نشنال جئوگرافیک برگزار میشود، هزاران عکاس که در زمینهی عکاسی از طبیعت، بافتهای شهری و آثار باستانی فعالیت میکنند، آثار خود را در وبسایت نشنال جئوگرافیک ارسال میکنند تا داوران مطرح با بررسی تمام آثار ارسالی راه یافته به مرحلهی نهایی مسابقه، برترین عکس سال و برترین عکاس حیات وحش و طبیعت سال را انتخاب کرده و آثارشان را در مجلهی نشنال جئوگرافیک منتشر کنند.
علاوه بر جذابیتی که شرکت در این مسابقه و انتخاب بهعنوان عکاس برتر سال طبیعت برای شرکتکنندگان به همراه دارد، جایزهی دیگری نیز برای برترینها در نظر گرفته میشود که جایزهی بزرگ نفر اول نشنال جئوگرافیک در مسابقهی امسال، یک تور طبیعت گردی ۷ روزه با تمام امکانات در لوژ Heritage در رودخانهی Wild-Seal شهر مانیتوبای (Manitoba) کانادا است.
این جایزه وقتی جذابتر میشود که بدانید در طی این تور، برندگان خوششانس قادر خواهند بود در طبیعت بکر و جذاب منطقه گردش کنند و البته از یک ملاقات جذاب با یکی از گونههای بسیار هیجانانگیز و البته کمیاب طبیعت یعنی «خرسهای قطبی» نیز لذت ببرند! تمام هزینهها شامل هزینهی پرواز، اقامت و گردش نیز توسط مسئولان موسسه به برندگان خوششانس مسابقهی عکاسی نشنال جئوگرافیک مسافر در سال ۲۰۱۶ پرداخت میشود.
البته ثبت آثار برای شرکت در این مسابقه تا حدود بیست روز دیگر و تا تاریخ بیست و هفتم ماه می (هفتم خرداد ماه) نیز ادامه دارد و اگر شما هم تصاویری دارید که با قوانین مسابقهی عکاسی نشنال جئوگرافیک همخوانی دارد، میتوانید به آدرس وبسایت این موسسه که در قسمت منابع انتهای مطلب آمده است مراجعه کنید و عکس خود را در مسابقهی امسال نشنال جئوگرافیک ثبت کنید؛ چه بهتر از اینکه یکی از برندگان این رویداد برتر دنیای عکاسی، یک عکاس چیرهدست و خوشذوق ایرانی باشد؟
در این مطلب برایتان منتخبی از تصاویری که تا به الان در مسابقهی سال ۲۰۱۶ ثبت شدهاند را آماده کردهایم که تماشای آن برای تمام علاقهمندان به دنیای عکاسی، گردشگران و عاشقان حیات وحش، بسیار لذتبخش خواهد بود.
منتخب تصاویر مسابقهی عکاسی نشنال جئوگرافیک در سال ۲۰۱۶
۱- طوفان جوناس و ساختمان سمبولیک Flatiron – شهر نیویورک در کشور آمریکا
در این تصویر یکی از مشهورترین ساختمانهای تمام ایالات متحده را مشاهده میکنید که در طوفان اخیر این کشور، در برف پوشیده شده است و نمایی آخرالزمانی را پدید آورده است.
۲- هیولا – شهر داکوتای جنوبی در کشور آمریکا
شاید تنها یک کلمه در وصف این حجم عظیم از ابرها بر سر این ساختمان وجود داشته باشد که آنهم همان عنوان تصویر است. کافی است لحظهای خود را در آنجا تصور کنید تا ترس در سراسر وجودتان رخنه کند!
۳- هرجا که بروی دنبالت میآیم – کشور ژاپن
در این تصویر یک کادربندی فوقالعاده مینی مالیستیک از عکاس باعث شده است که همه چیز به غیر از جنب و جوش دو روباه حنایی زیبا در حاشیه قرار بگیرد و یکی از زیباترین تصاویر سال رقم بخورد.
۴- طلوع طلایی – شهر توسکانی در کشور ایتالیا
یک نمای منحصربهفرد از لحظهی طلوع آفتاب در این شهر توریستی که نمونهی بارز این جمله است که آفتاب در زمان طلوع خود، ذرات طلاییاش را بر سر شهر میپاشد!
۵- طوفان در کوهستان – کشور سوئیس
تصویری که بیشتر به یک نقاشی شبیه است تا به یک عکس واقعی و در آن مشاهده میکنید که چگونه رنگبندی بدنهی قرمز قطار و رنگ سفید ذرات برف با هم ترکیب شده و نمایی سورئال را خلق کرده است.
۶- کلبهی رمزآلود – کشور فنلاند
دست بردارید! مگر میشود که یک تصویر به این میزان رمزآلود و جادویی باشد؟ کلبهی چوبی که در زیر خروارها برف مدفون شده، ستونهای ماورایی از برف که بر روی درختان تشکیل شدهاند و شفق قطبی؛ گویا به یکی از آثار فانتزی جرج آر.آر مارتین سفر کردهایم!
۷- صحرای نامیبیا – کشور نامیبیا
یک پرسپکتیو عجیب و هنرمندانه که تصویر را به حالتی درآورده است که گویا در یکی از سیارات خارج از زمین قرار داریم و آن سطح قرمز رنگ در قسمت پشتی، بر روی هوا بالا رفته است!
۸- جادهی کوهستانی Trollstigen – کشور نروژ
نمونهی واضحی از دست بردن انسان در طبیعت؛ اینگونه به نظر میرسد که این جادهی رنگارنگ، آرامش کوهستان را بر هم زده است و انرژی غیر عادی و عجیبی را وارد این محیط کرده است!
۹- روستای Terraces در مه – کشور چین
این روستا در حالت عادی هم به دلیل نوع خاصی از شخم زدن که کشاورزان آن برای حفظ آب انجام میدهند، عجیب و دیدنی است و این مه هم تنها باعث بالا رفتن درجهی جذابیت آن شده است؛ اگر زیادی به تصویر خیره شوید حتی ممکن است جهت زمین و آسمان را هم با یکدیگر اشتباه بگیرید!
۱۰- رقاص باله – کشور ژاپن
یکی از تصاویر مورد علاقهی من. برای اینکه عنوان انتخابی برای این تصویر را بهتر درک کنید کافی است که به آن سه درخت در قسمت انتهای سمت راست تصویر دقت کنید؛ درختان یخزده هم میتوانند یک رقاص باله باشند، اینطور نیست؟
۱۱- روابط خانوادگی – کشور ژاپن
اوج آرامش حیات وحش را در این تصویر بین این مادر و فرزند مشاهده میکنید. درحالی که ممکن است یک دقیقهی دیگر، این میمون و فرزندش هر دو توسط یک موجود بزرگتر خورده شوند، اما آنها به جای نگرانی ترجیح میدهند که از موهبت زندگیشان در آن لحظه استفاده کنند و از یک چشمهی آب داغ لذت ببرند!
۱۲- سلفی گرفته شده توسط پهپاد – شهر نیوهمپشایر در کشور آمریکا
یک نمای بسیار زیبا از ارتفاع چند ده متری که بیشتر آن را در ابتدا یا انتهای فیلمهای سینمایی دیدهایم. با اینکه برای گرفتن تصویر کاملا از تکنولوژیهای جدید استفاده شده است، اما این موضوع هیچ خدشهای به اصالت عکس وارد نکرده است.
۱۳- کودکی – کشور چین
تصویری که رنگها حرف اول را در آن میزنند و نشان میدهد که با ذرهای خلاقیت و ذوق هنری، مکانهایی نظیر مجتمعهای چند صد واحدی هم میتوانند نمای زیبای دنیای رنگارنگ کودکان را داشته باشند.
۱۴- دهکدهی Comoro Lawang در مه – کشور اندونزی
یک شکار فوقالعاده از نمایی که در حالت عادی هم زیباست اما به لطف این مه عجیب و سایهی درختان سوزنی، زیبایی آن دوچندان شده است و ساختمانهای دهکده را در بستر طبیعت هضم کرده است.
۱۵- افسونگر – کشور ژاپن
در این تصویر شکوفههای صورتی را بر روی یک درخت پوشیده شده از رنگ سبز مشاهده میکنید که یکی از نمادهای مردم ژاپن و فرهنگ اصیل این کشور است؛ در آثار ون گوگ نیز چنین نماهایی زیاد به کار رفته است.
۱۶- هاوانا – کشور کوبا
تصویری از شهری که بر اثر جنگهای داخلی و نظامیگریهای افراد شرور، از آن فریبندگی اولیهاش فاصله گرفته است اما هنوز هم بارقههایی از رنگ و شادی در آن باقی مانده است.
۱۷- بهشت آبی – کشور ژاپن
نمونهای مشابه دشت لالهها در کشور عزیز خودمان که با فرشی از گلهای زیبا به رنگ آبی منقوش شده است. شاید اگر آن انسانها در پسزمینه وجود نداشتند، این فرش آبی تا آسمان ادامه پیدا میکرد.
۱۸- کشاورزی بر روی آب دریا – کشور چین
برای تامین غذای مورد نیاز چند میلیارد انسان لازم است که مردم چین از تمام ظرفیتهای خدادادی سرزمینشان استفاده کنند؛ کشاورزی علاوه بر روی زمین، بر روی دریا هم صحنههای بدیعی را خلق میکند.
19- جادههای مارپیچ – کشور مراکش
یکی از هوشمندانهترین نوع کادربندیها در مسابقات امسال نشنال جئوگرافیک توسط عکاس چیرهدست این تصویر انجام شده است؛ وقتی انتهای این جادههای آسفالتی آبی رنگ را دنبال میکنید، در انتها این جادهها به طرز مرموزی ناپدید میشوند و اینطور به نظر میرسد که جادهها در پایان مسیر خود با رودخانهی سمت راستی یکی شدهاند!
۲۰- خیابان Lombard – شهر سانفرانسیسکو در کشور آمریکا
یک طراحی جذاب برای این خیابان که برای به تصویر کشیدن آن، بهترین نمای ممکن انتخاب شده است؛ خیابانی که مانند یک مار عظیم الجثه، ساکنان این شهر پر جنب و جوش را در داخل شکم خود جابجا میکند!
۲۱- سفینهی فضایی – قطب جنوب
برای عکاسی از قطب جنوب تنها به یک دوربین و البته لباس گرم احتیاج دارید؛ خداوند تمام افکتهای بینظیر و سوژههای عکاسی ماورایی در این قطعهی فراموش شده از زمین را از قبل فراهم کرده است!
۲۲- طلوع آفتاب بر فراز شهر باگان – کشور میانمار
یک مه افسونگر که مانند یک طلسم جادویی قدرتمند، تمام ساختمانهای این شهر باستانی را فرا گرفته است و احتمالا بعد از اتمام افسون، تمام ساکنان گذشتهاش به زندگی جدیدی فراخوانده میشوند!
۲۳- ناهار بدون زمان – کشور چین
تصویری که دارای دو وجههی متفاوت است که در اولی، آرامش حاصل از دهها سال زندگی مشترک را مشاهده میکنید که هنوز هم هر لحظهاش مانند سالهای اول آشنایی باقی مانده است؛ دومی تصویر زوجی است که زیر فشار غم فراوان ناشی از فقر و ترک کردن فرزندانشان هستند و سعی میکنند که از این زمان کوتاه برای استراحت ذهنشان بهره ببرند.
۲۴- آماده باش – کشور اندونزی
حجم عظیمی از خاکسترهای آتشفشانی وارد هوا میشود و احتمالا فاجعهی ناگواری برای زندگی مردم منطقه در راه است؛ شما میتوانید بهوضوح ترس و هیجان ناشی از این اتفاق را در چهرهی سوار و اسب مشاهده کنید.
۲۵- من سوپرمن نیستم – کشور اندونزی
یک تصویر فعال و پر از حرکت از یک مسابقهی سنتی که بهطور سالیانه در اندونزی برگزار میشود؛ فرد شرکتکننده در مسابقه احتمالا با خود در حال فکر کردن است که چرا تن به شرکت در این رقابت عجیب داده است؟!
۲۶- صخرهی متعادل – ایالت یوتا در کشور آمریکا
در این تصویر با استفاده از مفهوم تصاویر سیاه وسفید سعی شده است که بر روی آرامش شب و البته زیبایی صحرا در زیر آسمان پرستاره مانور داده شود؛ کاری که عکاس ماهر بهدرستی از پس آن برآمده است.
۲۷- تاثیرگذاری کوهستان – شهر یوکان در کشور کانادا
با انتخاب چنین نامی، عکاس در حال مطرح کردن این موضوع است که کوهستان دارای صلابت و قدرت خاصی در نظام طبیعت است و با شکستن پرتوهای خورشید تابان، قدرت خود را ثابت کرده است.
۲۸- جنگل شهری – شهر هنگ کنگ در کشور چین
یکی از زیباترین عکسهای این دوره از مسابقات که شاید الهام گرفتن دقیق انسانها از طبیعت را معنی کرده است. به بلندی و حالت ساختمانهای آسمانخراش دقت کنید و حالا درختان سوزنیشکل جنگلهای انبوه را در ذهن خود مجسم کنید؛ شباهت عجیبی دارند، اینطور نیست؟
۲۹- آتش فشان La Fournaise – جزیرهی Réunion در کشور فرانسه
زیبایی بیحد و اندازهی این تصویر، به دلیل نورپردازی خارقالعادهی طبیعت است که به این عکاس کمک کرده است تا با ترکیب نور نارنجی مواد مذاب پرتاب شده به بیرون و رنگ سورمهای خنک آسمان شب، نمای جذابی را رقم بزند.
۳۰- قلعهی یمنی – وادی Doan در کشور یمن
در این تصویر یکی از جاذبههای تاریخی و البته عرفانی کشور یمن به تصویر کشیده شده است و به لطف پرتوهایی نوری که احتمالا از پشت کوهستانهای اطراف بر روی قسمت بالایی یکی از برجها تابیده شده است، زیبایی آن دوچندان شده است.
۳۱- زیر برج ایفل – کشور فرانسه
یک نمای کمتر دیده شده از قسمت زیرین برج ایفل که نشان میدهد در زمان ساخت این شاهکار مهندسی اروپا، چه هارمونی و نظمی در کنار هم قرار دادن بخشهای مختلف آن رعایت شده است.
۳۲- صاعقهی قدرتمند – صحرای اولورو در کشور استرالیا
عکسی که از جنبههای مختلفی قابل بررسی است و علاوه بر زیبایی هنرمندانهای که عکاس در انتخاب کادر به کار برده است، فرصتطلبی و شکار چنین سوژهای نیز صبر و تلاش زیادی میطلبد.
۳۴- فلوت زن ابلق کوهستان لاداخ – کشور هند
سادگی و یکدستی در این تصویر حرف اول را میزند؛ بخشهای طبیعی برجسته شدهاند و تنها فعالیت انسانی که همان چوپان هندی است، در پسزمینه قرار گرفته تا ابهت طبیعت آسیبی نبیند.
۳۵- لحظهی اصابت – پارک کالاگادی در کشور آفریقای جنوبی
تصویری خالص از حیات وحش که هنگام رخ دادن یکی از مراحل مهم در رشد شیرهای جوان شکار شده است؛ لحظهای که آنها کم کم آمادهی ورود به وادی بزرگسالی میشوند و برای اثبات قدرت خودشان، مدام با برادرها و خواهرهایشان مبارزات دوستانهای برگزار میکنند.
۳۶- قایق من کجاست – کشور مراکش
در این عکس هارمونیک، به زیبایی از جذابیت و تکرار رنگ آبی استفاده شده است و چندین قایق ماهیگیری با شکل و اندازهی یکسان را در کنار هم مشاهده میکنید؛ واقعا هم پیدا کردن قایق خودی از میان این همه نمونهی مشابه، کار سختی است!
در آیندهی نزدیک و با انتخاب برندگان و تصاویر برگزیدهی مسابقهی عکاسی نشنال جئوگرافیک در سال ۲۰۱۶ توسط داوران این موسسه، آنها را از طریق وبسایت و کانال تلگرام رسمی گجت نیوز به اطلاع شما عزیزان خواهیم رساند.