موسسهی دانش بنیان فناوری در شهر ماساچوست آمریکا که به اختصار دانشگاه MIT نامیده میشود، بهتازگی کمپین جاهطلبانهای را شروع کرده است که با عملی کردن اهدافی که برای آن در نظر گرفته شده است، قصد دارد جهان را به مکانی بهتر از قبل برای زندگی انسانها تبدیل کند.
این طرح با شعار «کمپینی برای جهان بهتر» (Campaign for a Better World) معرفی شده است و قرار است در سطحی وسیع، تغییرات عمدهای را در سطح زندگی آیندهی بشریت ایجاد کند. البته مطمئنا چنین طرح عظیمی با این شعار بسیار سنگین، نیاز به بودجهی وسیعی نیز دارد و از همین رو دانشگاه MIT در حال جمعآوری سرمایههای مردمی و دولتی برای آن است.
کمپین یک جهان بهتر دانشگاه MIT در مرحلهی جمعآوری سرمایه قرار دارد
سقف هدف این بودجه ۵ میلیارد دلار تعیین شده است و با اینکه شاید این رقم کمی بزرگ و دست نیافتنی به نظر برسد، اما با توجه به اعتمادی که مردم به دانشمندان دانشگاه MIT و نقش مهم آنها در رشد سطح علم جهان دارند تا به حال حدود ۲.۶ میلیارد دلار آن تامین شده است و انتظار میرود که تا حدود یک ماه و نیم آینده، ۲.۴ میلیارد دلار باقی مانده از این مبلغ نیز جمعآوری شود و آغاز کمپین جهان بهتر کلید بخورد.
اما هدف اصلی دانشگاه MIT از اجرای این کمپین گسترده چیست؟ محققان، دانشمندان و فارغالتحصیلان این دانشگاه قصد دارند در این کمپین، به مهمترین چالشهایی که در زندگی بشر وجود دارند بپردازند و بهطورجدی برای رفع موانع وجود بر سر راه رفع آنها تلاش کنند. در این کمپین ۶ سطح از اهمیت تعریف شده است و قرار است با دستیابی به آنها مشکلاتی در بخشهای مختلف زندگی انسانها برطرف شوند.
این اهمیتها شامل جنبههای مختلفی میشوند: اهمیت اول که درواقع همان بخش تحقیقات تئوری است و قرار است بهطور گسترده بر روی موارد مهمی نظیر فعل و انفعالات پروتئینی در بدن انسان، نحوهی بالا رفتن سن و پیر شدن مغز و محیط سیارات خارج از منظومهی شمسی مطالعات تخصصی انجام بگیرد.
اهمیت دوم شامل تحقیقات محیطی بر روی کرهی زمین میشود و مواردی نظیر بهدست آوردن الگوی مصرفی پایدار و جلوگیری از گرمایش کرهی زمین و پدیدههای مخرب زیست محیطی در آن مورد بررسی قرار خواهند گرفت. موارد بعدی شامل طرحهایی برای بهبود وضعیت سلامت جسمی انسانها نظیر تغییرات ژنتیکی از طریق دستکاری بر روی CRISPR-Cas9، بررسی حلقههای بیولوژیک و آزمایشات درمانی برای بیماری سرطان میشود.
البته دانشگاه MIT اعلام کرده است که قسمتی از این سرمایه نیز بر روی توسعهی روشهای آموزشی جدید برای نسل آینده، احداث مراکز تحقیقاتی جدید در زمینههای گوناگون، تهیهی امکانات برای استارتآپهای علمی نوظهور و افزایش منابع برای کمکهای اقتصادی مشابه خرج خواهد شد.
لئو رافائل ریف (L. Rafael Reif) مدیر اصالتا ونزوئلایی دانشگاه MIT دربارهی کمپین جهان بهتر، توضیح میدهد:
زندگی بشری امروزه با چالشهای زیادی مواجه است. چالشهایی که برای پیدا کردن راه حل آنها به ترکیب تکنولوژیهای پیشرفته با قابلیتهای علمی گسترده نیاز است؛ دانش علمی بالایی که درک عمیقی از شرایط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جوامع جهانی داشته باشد.
ما کمپین یک جهان بهتر را راهاندازی کردهایم تا به سمت حل کردن آن چالشها حرکت کنیم و سرعت تغییرات مثبت در جهان را بالا ببریم. ما برای دستیابی به این اهداف، نیاز به مشارکت افراد مشتاقی داریم که احساس رسالت ما را درک میکنند؛ افرادی که اعضای گروه فارغالتحصیلان این دانشگاه که هر روز اقدامات فوق العادهای را برای نشان دادن قابلیتهای MIT در سطح جهان انجام میدهند هم در بین آنها قرار میگیرند.
در این کمپین همگی در کنار هم تلاش خواهیم کرد تا به دستها و ذهنهای خلاق MIT این امکان را بدهیم که با تمرکز کامل و بدون هیچ دغدغهای بر روی انجام یک پیشرفت الهام بخش، تلاش کنند.
گفتنی است که جمعآوری سرمایه برای کمپین یک جهان برتر دانشگاه MIT هنوز هم ادامه دارد و تمام علاقهمندان به این کمپین و اهداف آن میتوانند با مراجعه به این لینک در سایت رسمی این دانشگاه، هر مبلغی که مایل هستند را به این طرح اهدا کنند؛ البته این امکان نیز وجود دارد که کمک خود را تنها در یکی از بخشهای بهخصوص این طرح که به آن علاقهمند هستید، انجام دهید.