پس از موفقیت کمپانی گوگل در انتشار رسمی سیستم هشدار زلزله اندروید، کارشناسان این ابزار مفید و کاربردی را تایید کردند.
کمپانی گوگل قریب به پنج سال پیش از ویژگی جدیدی برای گوشی های اندرویدی رونمایی کرد. این ابزار به کاربران اجازه میداد تا زمین لرزه را پیش از وقوع آن شناسایی کنند. این سیستم هشدار زلزله اندروید به مرور گسترش یافت و تا سال 2024 به اغلب ایالتهای آمریکا گسترش پیدا کرد. مدتی بعد، قابلیت کاربردی گوگل به ساعتهای هوشمند دارای سیستمعامل Wear OS اضافه شد تا کاربران بیشتری امکان استفاده از آن را داشته باشند.
سیستم هشدار زلزله اندروید تایید شد
عملکرد سیستم هشدار زلزله گوگل در حال حاضر مورد بررسی کارشناسان علمی قرار گرفته و تأییدیه رسمی آنها را دریافت کرده است. تأیید توسط کارشناسان نشان میدهد که کارایی این فناوری بالا است و میتواند نقش مؤثری در واکنش سریع افراد هنگام وقوع زلزله داشته باشد. اهمیت دریافت سریع هشدار در ثانیههای اول، به ویژه برای حفظ ایمنی افراد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این فناوری پیشرفته، شتاب سنج موجود در تلفن همراه به حسگری دقیق برای شناسایی لرزشهای زمین تبدیل شده است. با عنایت به گزارشهایی که از منبع Science.org منتشر شده، میتوان اعتراف کرد که سیستم هشدار زمین لرزه اندروید در چهار سال گذشته موفق به شناسایی بیش از 18 هزار مورد زلزله شده است. 100 کشور دنیا در چهار سال گذشته موفق به دریافت هشدارها شدهاند و این موضوع نشان میدهد که گوگل توانسته عملکرد مثبت و مفیدی داشته باشد.
- ابزار حیرتانگیزی که ۱۸ قرن پیش زلزله را ثبت میکرد!
- 100 زلزله و صفر خسارت؛ سیستم پیشرفتهای که ساختمانها را در برابر تکانهای شدید ایمن میکند
نحوه عملکرد سیستم هشدار زلزله اندروید
خبر خوب اینکه تمام گوشیهای اندرویدی که امروزه به فروش میرسند، مجهز به سنسور شتاب سنج هستند. از این ابزار به منظور شناسایی حرکت موبایل، مثلا چرخش خودکار صفحه استفاده میشود و حالا گوگل با کار بر روی آن و صرف زمانی نسبتا طولانی، موفق شده شتاب سنج را تبدیل به یک حسگر تشخیص زمین لرزه کند.
سیستم هشدار زلزله گوگل به محض اینکه دادههای خطرناک را دریافت میکند، آنها را به همراه موقعیت تقریبی کاربر به سرورهای این شرکت ارسال میکند. پس از اینکه دادههای کافی از وقوع یک زمین لرزه در یک منطقه مشخص جمع آوری میشود، هشدار برای کاربران آن منطقه ارسال میگردد. هشدارها به دو دسته زیر تقسیم شدهاند:
- آگاه باشید یا BeAware: برای لرزشهای خفیف
- اقدام کنید یا TakeAction: برای لرزشهای شدید (در این مرحله هشدارهای ایمنی به صورت تمام صفحه برای کاربران به نمایش در میآید)
براساس اعلام کمپانی گوگل، تا به امروز برای بیش از 2000 زلزله، هشدار صادر شده که جمعا برای 790 میلیون کاربر فرستاده شده است. تعداد افرادی که موفق به دریافت هشدارها میشوند، از 250 میلیون نفر در سال 2019 به بیش از 2.5 میلیارد نفر در سال 2025 رسیدهاند. نمونه عینی ارسال هشدار، زلزله 6.7 ریشتری فیلیپین بوده که در سال 2023 به وقوع پیوسته است.
نخستین هشدار برای زمین لرزه فوق، تنها 18.3 ثانیه پس از شروع اولین لرزش برای کاربران ارسال شده و 2.5 میلیون نفر از مردمان این کشور قبل از آغاز زمین لرزه توانستند هشدارهای لازم را دریافت کنند. نپال و ترکیه نیز مدتی پیش درگیر زلزلههای مشابهی شدند و سیستم ارسال هشدار گوگل با موفقیت توانست تمام هشدارهای لازم را برای کاربران اندرویدی ارسال کند.