Excoino
بمب‌های سنگرشکن آمریکا

ادعای دانشمندان چینی: بمب‌های سنگرشکن آمریکا در برابر پدافند هوایی آسیب‌ پذیر هستند

پژوهشگران چینی نقطه‌ضعف مرگباری را در بمب‌های سنگرشکن آمریکا کشف کرده‌اند. آیا قدرتمندترین سلاح پنتاگون آنطور که به نظر می‌رسد نفوذناپذیر نیست؟

دانشمندان نظامی چینی در یک پژوهش جدید ادعا کرده‌اند که یک نقطه ضعف حیاتی در طراحی بمب‌های سنگرشکن آمریکا وجود دارد که آن‌ها را در برابر آتش پدافند هوایی آسیب‌پذیر می‌کند. این یافته می‌تواند معادلات نظامی در تقابل با این سلاح‌های قدرتمند را تغییر دهد.

این مطالعه که در یک نشریه معتبر چینی منتشر شده، توسط تیمی به رهبری کویی شینگ‌یی از موسسه مهندسی مکانیک و الکترونیک شمال غرب چین انجام شده است. به گفته این محققان، در حالی که دماغه بمب GBU-57 به‌شدت تقویت شده، بدنه‌های فولادی آن تنها چند سانتی‌متر ضخامت دارند و همین موضوع پاشنه آشیل آن محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید

آیا بمب‌های سنگرشکن آمریکا واقعا آسیب‌پذیرند؟

محققان با استفاده از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری، توپ‌های سوئیسی Oerlikon GDF را که به‌طور گسترده در خاورمیانه و از جمله ایران استفاده می‌شود، آزمایش کردند. این توپ‌ها می‌توانند در دو ثانیه ۳۶ گلوله شلیک کنند و طبق شبیه‌سازی، احتمال انهدام هدف در فاصله ۱۲۰۰ متری به ۴۲ درصد می‌رسد.

این پژوهش توضیح می‌دهد که دماغه تخم‌مرغی شکل GBU-57 ضربات مستقیم از جلو را منحرف می‌کند، اما بدنه‌های آن یک ناحیه آسیب‌پذیر را آشکار می‌سازند. برای نفوذ یک گلوله، ضربه باید با زاویه‌ای کمتر از ۶۸ درجه برخورد کند در غیر این صورت کمانه خواهد کرد. آزمایش‌ها نشان می‌دهد که نفوذ در فاصله‌ای بیشتر از ۱۵۰۰ متر ناموفق است اما در محدوده ۱۲۰۰ متری، حرارت و ترکش‌ها می‌توانند مواد منفجره بمب را فعال کنند.

چالش‌های عملیاتی و محدودیت‌های تاکتیک جدید

این روش بر محاسبات پایه‌ای نفوذ در زره جنگ جهانی دوم متکی است. با این حال، یک چالش تاکتیکی وجود دارد. سامانه‌های پدافندی باید از قبل یک نقطه خاص در مسیر پرواز بمب را هدف بگیرند. محققان این استراتژی را تاکتیک کنترل آتش تک‌تیرانداز می‌نامند که نیازمند دقت بسیار بالایی است.

با این حال، تیم کویی هشدار می‌دهد که این راهکار نیازمند ردیابی راداری دقیق، استراتژی جنگ الکترونیک موثر و دفاع در برابر حملات احتمالی است. علاوه بر این، بمب‌های سنگرشکن آمریکا اغلب درست قبل از برخورد، مانورهای نهایی را انجام می‌دهند که مسیر پروازشان را غیرقابل پیش‌بینی می‌کند. این موضوع فرصت کوتاه چند دهم ثانیه‌ای برای هدف‌گیری در محدوده موثر را از بین می‌برد.

در نهایت، کارشناسان این مطالعه تاکید کردند که استراتژی‌های توسعه‌یافته برای سیستم‌های دفاعی چین ممکن است به دلیل تفاوت در زمین، محیط تهدید و فناوری‌های موجود در مناطق دیگر موثر نباشند. بنابراین، آسیب‌پذیری بمب‌های سنگرشکن آمریکا در تئوری مطرح شده است اما اثبات آن در میدان نبرد واقعی با چالش‌های فراوانی روبرو است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*