کمپانی سامسونگ مدتی است که به تولید تراشههای اگزینوس (Exynos) میپردازد و حال توانسته چهارمین تولیدکننده بزرگ تراشههای دنیا شود. این تولیدکننده کرهای قصد دارد تا با افزایش سرمایهگذاریهای خود در این زمینه رقیب جدی برای پرچمدار تراشههای سال 2016 اسنپدراگون 820 را تولید کند. آنها در گلکسی اس 7 و اس 7 اج از تراشه اگزینوس 8890 ساخت خود استفاده کردهاند که بسیار قدرتمند است.
گلکسی اس 6 سامسونگ سال گذشته معرفی شد و به خاطر چند دلیل توانست جذابیت خوبی را کسب کند. یکی از دلایل این جذابیت علیرغم عدم استفاده از اسلات میکروSD و همچنین باتری جدانشدنی، حرکت محصولات سری گلکسی اس به سمت استفاده از طراحی تمام فلزی بود.
اگزینوس ؛ فرزند نوپای صنعت تراشهها
سامسونگ به همراه گوشی هوشمند گلکسی اس 6 (Galaxy S6) تکنولوژیهای جدیدی نظیر شارژ سریع، شارژ بیسیم و تراشه اگزینوس 7420 (Exynos 7420) ساخت سامسونگ را نیز به کاربران اهدا کرد که منجر به موفقیت بسیار خوب این محصول در بازار گوشیهای هوشمند شد. قابل توجه است که این تراشه با معماری 14 نانومتری ساخته شده است و این در حالی است که شاهد تولید تراشههای استاندارد 20 و 28 نانومتری اگزینوس توسط سامسونگ نیز بودیم. این صنعت افول خاصی را تجربه کرده و دیگر شاهد پتانسیل همیشگی اینتل در ساخت تراشه برای تولیدکنندگان نیستیم. به همین جهت است که خود کمپانیها دست به کار شدند و معمولاً شاهد آن هستیم که گوشیهای هوشمند سامسونگ و هواوی با تراشههایی ساخت خودشان (اگزینوس سامسونگ و کرین هواوی) به بازار عرضه میشوند.
این تحولات و کاهش قدرت اینتل موجب شده تا سامسونگ نیز به حمایت بیشتری از تجارت ساخت تراشههای خود بپردازد. سال 2015 دو شرکت تحقیقاتی “IC Insights” و “Gartner” اعلام کردند که سامسونگ با تراشه اگزینوس بهعنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ تراشهها انتخاب شده است. این در حالی است که بزرگترین سازنده تراشهها همچنان کمپانی کوالکام باقی مانده است. رده دوم کمپانی TSMC و رده سوم نیز در اختیار مدیاتک قرار گرفته است.
در حالی که اغلب پرچمداران از تراشه اسنپدراگون 820 شرکت کوالکام بهره میبرند؛ سامسونگ در حرکتی جسورانه دو پرچمدار خود گلکسی اس 7 و اس 7 اج را با تراشههای هشت هستهای اگزینوس 8890 روانه بازار کرده است. این نشان دهنده عزم جدی غول کرهای دنیای فناوری در افزایش سرمایهگذاری بر روی تولید چیپستها است.