شاید برایتان جالب باشد که بدانید اگر سیارهی مشتری در منظومهی شمسی حضور نداشت، چه اتفاقی رخ میداد. آیا حیات بر روی کرهی زمین به وجود میآمد یا خیر؟ برای دانستن این موضوع با ما در گجت نیوز همراه باشید.
منظومهی شمسی ما به معنای واقعی کلمه پر از شگفتی است. نه به این خاطر که در آنیک سیارهی کوچک آبیرنگ به نام زمین وجود دارد، بلکه اکثر منظومههای خورشیدی دارای سیارههای بزرگی مانند سیارهی مشتری هستند که در فاصلهی بسیار نزدیکتری با ستارهی آن منظومه قرار دارند؛ اما این سؤال پیش میآید که چرا بزرگترین سیارهی منظومهی شمسی یعنی سیارهی مشتری اینگونه نیست؟ واقعاً چرا؟
بهتازگی کانال یوتیوب Life Noggin انیمیشنی را تولید کرده است که سعی دارد به این سؤال پاسخ دهد. دانشمندان بهطورقطع نمیدانند که دلیل دور بودن سیارهی مشتری از خورشید چیست، اما آنها برای توجیه این اتفاق فرضیاتی را بیان کردهاند که این اتفاق نادر را توضیح دهند. آنها توضیح میدهند که در اوایل دوران کودکی منظومهی شمسی چند سیارهی سنگی به دور خورشید در حال چرخیدن بودند؛ اما درست پس از ورود سیارهی مشتری نظم آن سیارات به هم ریخت و آنها سرانجام با یکدیگر برخورد کردند و سیاراتی دیگر مانند ونوس، عطارد، مریخ و البته کرهی زمین را پدید آوردند.
برخی از آن ذرات نیز به داخل خورشید کشیده شدند. باید بگوییم طبق این نظریه که البته طرفداران زیادی هم دارد، اگر سیارهی مشتری به منظومه ما نمیآمد، من و شما هرگز به وجود نمیآمدیم، چراکه زمینی در کار نبود. پس باید قدردان سیارهی مشتری باشیم. از طرفی جاذبهی بسیار زیاد سیارهی مشتری خود به شکلی دیگر ما را از شر انواع و اقسام شهابسنگهای خطرناک خلاص میکند. شهابسنگهای سرگردان به دلیل جاذبهی بالای سیاره مشتری از کنار ما گذشته و به مشتری برخورد میکنند.
در ادامه انیمیشن مربوط به شرایط منظومهی شمسی بدون حضور سیاره مشتری را تماشا کنید:
نظر شما کاربران گرامی در این خصوص چیست؟ دیدگاه خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.