گوگل آمار و ارقام قابل توجهی را در شروع کنفرانس سالیانۀ خود، Google I/O، اعلام کرده است. یکی از ارقامی که توسط این شرکت اعلام شده، تعداد دانلودهای صورت گرفته از گوگل پلی در سال گذشته است. تنها در طول 12 ماه، کاربران این سرویس 65 میلیارد برنامۀ مختلف اندروید را از طریق آن دریافت کردهاند.
البته گوگل در مورد جزئیات صحبتی نکرده است. اما هیچ شکی نیست که برنامههای شبکههای اجتماعی همچون WhasApp، Facebook Messenger و Hangouts نقش عمدهای را در رسیدن به این تعداد دانلود داشتند. هرکدام از این برنامهها به تنهایی بیش از یک میلیارد بار دانلود شدهاند.
آمار سال 2014 حاکی از آن بود که در طول یک سال 50 میلیارد برنامۀ مختلف از طریق سرویس گوگل پلی دریافت شده است. با یک مقایسه ساده، متوجه میشویم که گوگل پلی در سال 2015 شاهد یک افزایش 30 درصدی در دانلود برنامه بوده است که واقعاً درصد قابل توجهی است.
گوگل همچنین در مورد تعداد دستگاههای اندرویدی فعال نیز ارقامی را در کنفرانس خود ارائه داد، اما چندان وارد جزئیات نشد. ظاهراً در پاییز سال پیش این سیستم عامل توسط 1.4 میلیارد دستگاه مختلف در جهان مورد استفاده بوده است. طبیعتاً این آمار ناقص باعث شد در محافل اینترنتی این احتمال مطرح شود که نرخ فروش دستگاههای اندرویدی کاهش یافته است و به همین دلیل گوگل اطلاعات زیادی در این مورد منتشر نکرده است.
البته گوگل خبرهای خوبی هم برای کاربران داشت. نائب رئیس بخش مهندسی اندروید گوگل، دیو برک (Dave Burke)، در طی صحبتهای خود، علاوه بر معرفی پلتفرم واقعیت مجازی جدید گوگل به نام Daydream، ارقام جالبی را در مورد سرویسهای مختلف اندروید اعلام کرد. برک با افتخار اعلام کرد که تا به امروز که مصرفکنندگان تا به امروز میلیونها دستگاه تلویزیون اندرویدی (Android TV) را خریداری و تولیدکنندگان مختلف تا به حال صدها مدل از ضبطهای ماشین اندرویدی را تولید کردهاند. و البته گوگل انتظار دارد صدها مدل دیگر از این ضبطها نیز تا آخر امسال به بازار عرضه شوند.
درنهایت نیز، برک اعلام کرد که سیستم عامل ساعت هوشمند این شرکت تا به حال توسط بیش از 12 برند مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و این شامل برندهای لوکسی هم میشود که از بین آنها میتوان به Tag Heuer اشاره کرد که بهتازگی یک ساعت 1500 دلاری به نام Tag Heuer Connected را عرضه کرده است.
علاوه بر موارد بالا، گوگل همچنین اعلام کرد که در حال حاضر Play Store میزبان بیش از یک میلیارد کاربر در ماه است و بنابراین بزرگترین پلتفرم پخش برنامه در جهان بهحساب میآید. البته گوگل به این راضی نیست و همچنان به دنبال آن است که تعداد کاربران این سرویس را بیشتر هم کند. در همین راستا این شرکت ورود قابلیتهای جدیدی را به Play Store اعلام کرده است.
از این پس قرار است برنامههای آزمایشی و بتا نیز در جستجوها نمایش داده شوند، بهزودی کاربران میتوانند به یک نسخۀ اولیه از برنامههایی که از نظر گوگل شانسی دارند دسترسی داشته باشند و نقدهای نوشته شده برای برنامهها نیز دارای جزئیات بیشتری خواهند بود. باید تا سال دیگر صبر کنیم و ببینیم این تغییرات چه تاثیری بروی آمار و ارقام Play Store خواهد گذاشت.