بررسی سونی اکسپریا ایکس

بررسی سونی اکسپریا ایکس Sony Xperia X (اختصاصی گجت نیوز)

سونی اکسپریا ایکس یکی از محصولات جذاب خانواده ایکس سونی است که تا چندی دیگر شاهد عرضه رسمی آن در ایران هستیم. گجت نیوز در این مقاله با نگاه نزدیک به این محصول و همچنین بررسی کامل آن سعی دارد تا کاربران محترم را با این گوشی بیتشر آشنا کند.

مقدمه

سونی اکسپریا ایکس یکی از سه دستگاه جدید خانواده گوشی‌های هوشمند سونی با همین نام است. این سری برای نخستین بار در کنگره جهانی موبایل بارسلونا معرفی شدند. با نزدیک شدن به عرضه این محصول در بازار ایران، گجت نیوز قصد دارد تا بررسی کاملی را از این محصول در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد. به‌طور کلی این محصول را می‌توان نسخه‌ی ارزان قیمت اکسپریا ایکس پرفورمنس دانست. هرچند که شما می‌توانید انتظارات زیادی را از این محصول میان‌رده با کیفیت داشته باشید.

اگر قصد دارید تا یک گوشی میان‌رده با کیفیت ساخت بالا و با عملکردی قابل قبول را خریداری کنید، سونی اکسپریا ایکس (Sony Xperia X) می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای تابستان پیش رو باشد. هرچند که این محصول رقبای سرسختی نظیر هواوی 9 لایت، موتو جی، شیائومی می مکس و غیره را نیز پیش روی خود می‌بیند. به نظر می‌رسد که تابستان 95 شاهد رقابت سرسختی بین محصولات میان‌رده بازار باشیم.

جعبه گشایی سونی اکسپریا ایکس

سونی اکسپریا ایکس

در جعبه‌ی این محصول به صورت استاندارد یک هدفون سیمی با برند سونی، یک آداپتور که نام سونی بر روی آن هک شده ، کابل میکرو USB و همچنین دفترچه راهنما وجود دارد. بر روی خود محصول نیز لیبلی از جنس طلق قرار گرفته است تا صفحه نمایش گوشی در جابه‌جایی‌های قبل از رسیدن به دست مشتری در سلامت کامل باشد.

بر روی جهبه این گوشی عبارت اکسپریا درج شده و در زیر آن نیز شما می‌توانید نام کامل گوشی هوشمند Xperia X را مشاهده کنید.

مشخصات سونی اکسپریا ایکس (Sony Xperia X)

ابعاد و وزن142.7 در 69.4 در 7.9 میلی‌متر – 153 گرم
باتری2,620 میلی‌آمپری
صفحه نمایش5 اینچی فول اچ‌دی
رزولوشن1,080 در 1,920 پیکسل – تراکم پیکسلی 441ppi
تراشهکوالکام MSM8956 اسنپدراگون 650
پردازنده گرافیکیآدرنو 510
سیستم‌عاملاندروید 6.0.1 مارشمالو
ظرفیت رم3 گیگابایت
حافظه32/64 گیگابایت قابل ارتقاء تا 200 گیگابایت از طریق کارت میکروSD
امکانات ارتباطیوای-فای، وای-فای دایرکت، DLNA، هات اسپات، بلوتوث، NFC، درگاه میکروUSB نسخه 2.0
دوربین اصلی23 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0، مجهز به فوکوس خودکار تشخیص فاز و فلش LED
دوربین فرعی13 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0، فیلم‌برداری HDR
رنگ‌بندیسفید، مشکی، طلایی
اضافیاسکنر اثر انگشت. دو سیم کارت هم‌زمان

طراحی و کیفیت ساخت

سونی اکسپریا ایکس

طراحی خانواده سونی اکسپریا ایکس از سایر مدل‌های اکسپریا تبعیت می‌کند. این گوشی هوشمند نیز از قاب پشتی صیقلی، لبه‌های آلومینیومی و طراحی فلزی بهره می‌برد که می‌توانیم در محصولات دیگر سونی مشابه آن را ببینیم. سنسور اسکنر اثر انگشت، کلید شاتر و کلیدهای کنترل‌کننده ولوم همگی در لبه‌ها قرار رفته‌اند و شاهد یک اسلات مخصوص کارت‌های میکروSD نیز هستیم.

این گوشی هوشمند همراه با یک صفحه نمایش 5 اینچی و بدنه‌ای مستحکم بسیار زیبا به نظر می‌رسد. اگر شما به دنبال یک گوشی هوشمند زیبا و مستحکم هستید و پردازنده‌ی بسیار قوی برای شما از اهمیت کمی برخوردار است بدون شک سونی اکسپریا ایکس یکی از اصلی‌ترین گزینه‌ها است.

سونی اکسپریا ایکس

کلید پاور دارای ظرافت خاصی است. این کلید به نحوی طراحی شده است که اگر به صورت اتفاقی انگشت شما بر روی آن رفت، سریعاً عمل نکند. این در حالی است که سونی توجه ویژه‌ای بر روی این قضیه داشته تا لبه‌های اکسپریا ایکس صیقلی شده و نرم باشند. باید گفت که این محصول کاملاً خوش دست است و در استفاده از آن هیچ مشکلی نخواهید داشت.علاوه بر آن جنس آلومینیومی بدنه این هندست نیز طوری طراحی شده که گوشی از دست شما لیز نخورد. در قسمت راست این محصول علاوه بر کلید پاور شاهد حضور دو کلید همگام جهت تنظیمات ولوم صدا هستیم که زیر آن‌ها نیز کلید شاتر تعبیه شده است. فاصله مناسب بین این کلید‌ها موجب شده تا شما مشکلی در استفاده از آن‌ها نداشته باشید. علاوه بر آن باید اشاره کرد که کلید‌ها عملکرد خوبی را از خود ارائه می‌دهند و نیازی به وارد کردن قدرت زیادی جهت استفاده ازآن‌ها نخواهید داشت.

سونی اکسپریا ایکس

در طرف دیگر گوشی تنها شاهد حضور یک اسلات هیبریدی کارت میکروSD و سیم‌کارت هستیم. توجه داشته باشید هنگام خارج کردن این اسلات، گوشی شما به صورت خودکار ریست خواهد شد تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود. این در حالی است که محصولاتی مانند گلکسی اس 7 و اس 7 اج که از چنین اسلات هیبریدی بهره می‌برند اختیار این کار را به مصرف کننده داده‌اند. شاید بهتر بود حداقل کلید‌های مربوط به تنظیم ولوم صدا در سمت چپ قرار می‌گرفتند تا از ازدیاد کلیدها در سمت راست گوشی جلوگیری شود.

سونی اکسپریا ایکس

در قسمت زیرین این محصول یک درگاه یو اس بی تعبیه شده است و در سمت بالا نیز جک 3.5 میلی‌متری هدفون قرار گرفته تا پرونده‌ی درگاه‌های ورودی و خروجی سونی اکسپریا ایکس همینجا بسته شود.

در قسمت اتصال صفحه نمایش به بدنه نیز شاهد طراحی اصولی از سوی سونی هستیم که موجب شده شما به صورت تک دستی نیز مشکلی برای استفاده از این محصول نداشته باشید. در مجموع شاید نتوان اکسپریا ایکس را حاوی زبان طراحی خیلی متفاوتی نسبت به محصولات قبلی سونی دانست؛ اما بدون شک این محصول میان‌رده پس از ورود به بازار مشتریان خاص خودش را پیدا خواهد کرد.

سونی در واقع برای متعادل کردن قیمت این محصول ویژگی ضد آب بودن را در آن حذف کرده و به جای آن بخش‌های دیگر نظیر دوربین، باتری و نرم افزار را تقویت کرده است. هرچند که برخی از تحلیلگران معتقدند سری ایکس سونی تا حدودی قابلیت‌های ضد آب را در خود حفظ کرده است. با در نظر گرفتن میان‌رده بودن این محصول می‌توان امتیاز مثبتی را به طراحی اکسپریا ایکس داد؛ اما شاید هنوز هم بسیاری از کاربران تنها به دلیل ضد آب بودن محصولات سونی در کنار قیمت مناسب آن‌ها است که این محصولات را خریداری می‌کنند. بنابراین بهتر بود این غول ژاپنی محصولات سری ایکس خودش را از این ویژگی محروم نمی‌ساخت.

نگاه نزدیک گجت نیوز به سونی اکسپریا ایکس

صفحه نمایش

سونی اکسپریا ایکس

صفحه نمایش این محصول یکی از جذاب‌ترین بخش‌های آن است. سونی اکسپریا ایکس از یک صفحه نمایش 5 اینچی فول اچ‌دی با تراکم پیکسلی 441ppi بهره می‌برد که به تکنولوژی تریلومینوس مجهز شده تا شما از آن لذت برید. با این حال سونی می‌توانست از یک صفحه نمایش با رزولوشن بالاتر در این گوشی استفاده کند. سونی کمی قبل‌تر تکنولوژی تریلومینوس را در صفحه نمایش اکسپریا زد 5 آزموده بود. این تکنولوژی باعث شده تا کنتراست و دقت رنگ مشکی در صفحه نمایش تا حد زیادی بالا رفته و در مجموع تصاویر زنده به نظر برسند. تولید رنگ‌ها رضایت بخش است اما تصاویر کمی دور از حد انتظار ظاهر شده‌اند. هرچند که بسته به شرایط نور محیط می‌تواند این کیفیت متغیر باشد. البته باید این موضوع را نیز در نظر داشت که شما با یک گوشی میان‌رده طرف هستید بنابراین نمی‌توان انتظار کیفیت و شفافیت صفحه نمایش یک پرچم‌دار را از سونی اکسپریا ایکس (Sony Xperia X) داشت.

علاوه بر ویژگی فوق سونی از موتور X-Reality نیز در این محصول تازه‌وارد استفاده کرده است که در کنار تریلومینوس عملکرد قابل قبولی را ارائه می‌دهد. این موتور ساخت خود سونی بوده و چندین سال است در محصولات این شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد. بی‌تردید سونی همیشه در زمینه صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند کاملاً قدرتمند ظاهر شده است.

سونی اکسپریا ایکس

نسبت اندازه صفحه نمایش سونی اکسپریا ایکس به بدنه 69.6 درصد است و بر روی آن نیز از تکنولوژی‌های محافظتی شیشه ضد خش Scratch-Resistant و پوشش Oleophobic استفاده شده است. صفحه نمایش این محصول دارای طراحی لبه-به-لبه نیست. بنابراین اگر حاشیه‌های صفحه نمایش برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است، صفحه نمایش اکسپریا ایکس رضایت شما را جلب نخواهد کرد. هرچند که این میزان نبستاً کم است.

نرم افزار

سونی اکسپریا ایکس

سونی اکسپریا ایکس به سیستم‌عامل اندروید 6.0.1 مارشمالو مجهز است. رابط کاربری این گوشی هوشمند نیز نقاط تشابه زیادی با سایر محصولات سونی دارد. شاید یکی از مهم‌ترین قسمت‌های این رابط کاربری ساعت بزرگ و زیبایی است که در لاک اسکرین شما می‌توانید آن را مشاهده کنید. هرچند که این ساعت بر روی صفحه اصلی محصول نیز قرار گرفته است. نکته جالب توجه نصب صفحه کلید SwiftKey به صورت پیشفرض بر روی این محصول است. سونی از صفحه کلید گوگل برای خانواده ایکس خود استفاده نکرده است. البته در صورتی که قصد استفاده از آن را داشته باشید می‌توانید از بخش تنظیمات صفحه کلید گوگل را انتخاب کنید.

سونی اکسپریا ایکس

رابط کاربری سونی اکسپریا ایکس را می‌توان متعهد به اندروید خام دانست. در نخستین نگاه از نحوه طراحی آیکون‌ها کاملاً مشخص است که سونی نبض سلیقه مخاطبان گوشی‌های هوشمند را به دست گرفته است. آیکون‌ها دارای طراحی گردی هستند که با ظرافت خاصی المان‌های مورد نظر بر روی آن‌ها قرار گرفته است. به عنوان مثال می‌توان به آیکون دوربین اشاره کرد که لنز آن بزرگ‌تر از بدنه دستگاه است که در واقع مفهوم دوربین را خیلی زیبا‌تر از گذشته به کاربر می‌رساند. و یا می‌توان به آیکون دفترچه تلفن اشاره کرد. این آیکون همانند یک کتابچه تلفن است که از وسط تا شده است.

یکی دیگر از نکات مثبت موجود در این رابط کاربری قابلیت جستجوی آسان بین اپلیکیشن‌ها است. شما با ورود به صفحه موسوم به Apps می‌توانید به راحتی توسط مستطیل تعبیه شده در قسمت بالایی صفحه، بین اپلیکیشن‌ها به جستجو بپردازید تا اگر از کاربران پرمصرف اندروید هستید زمان خود را برای پیدا کردن یک برنامه خاص در بین صدها اپلیکیشن مختلف از دست ندهید.

گالری گوشی یکی از پرکاربردترین اپلیکیشن‌هایی است که هر کاربری شاید روزانه بیش از ده‌ها بار از آن استفاده می‌کند. گالری سونی نسبت به سال‌های گذشته دچار تغییرات بسیار زیادی شده است و اینک می‌توانیم کامل‌ترین تغییرات را در سونی اکسپریا ایکس مشاهده کنیم. کاربران قادر خواهند بود تا بر روی تصاویر مختلف موجود در گالری دستگاه خود از تگ‌های مختلفی استفاده کنند تا دسترسی به آن‌ها راحت‌تر باشد. در کنار آن شما می‌توانید از طریق فولدرسازی، زمان و همچنین تصاویر محبوب نیز اقدام به مرتب سازی تصاویر خود کنید.

سونی اکسپریا ایکس

دفترچه تلفن سونی نیز طی 2 سال اخیر دستخوش تغییراتی شده است. شما در این دفترچه شاهد سه تب مخاطبین (Contacts)، علاقه‌مندی‌ها (Favorites) و گروه‌ها (Groups) خواهید بود. با این تقسیم بندی شما می‌توانید خیلی راحت‌تر از گذشته به مخاطبین خود دسترسی داشته باشید. اگر شما هم جزو افرادی هستید که استفاده زیادی از دفترچه تلفن گوشی خود دارند، سونی می‌تواند به خوبی نیازهای شما را برای استفاده هرچه بهتر از این بخش برآورده کند.

سونی اکسپریا ایکس

در استفاده از اپلیکیشن‌ها و وبگردی نیز این محصول انعطاف خوبی را از خود نشان می‌دهد. به نحوی که شما هیچ لگ و یا هنگی در حین کار کردن با آن تجربه نخواهید کرد. این می‌تواند یک مزیت بزرگ برای میان‌رده جدید سونی به‌حساب آید. در مجموع باید امتیاز خوبی به رابط کاربری سونی اکسپریا ایکس داد.

قدرت و عمر باتری

سونی اکسپریا ایکس

عضو نخست خانواده سری ایکس سونی دارای ابعاد 142.7 در 69.4 در 7.9 میلی‌متر و وزن 153 گرم است. این محصول از یک تراشه اسنپدراگون 650، پردازنده گرافیکی آدرنو 510، 3 گیگابایت ظرفیت رم، حافظه داخلی 32/64 گیگابایتی قابل ارتقاء تا 200 گیگابایت از طریق کارت میکروSD و یک باتری 2,620 میلی‌آمپری بهره می‌برد. پردازنده‌ی این محصول متشکل از دو هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A72 و چهار هسته 1.4 گیگاهرتزی Cortex-A53 است. عملکرد این پردازنده درون چیپ‌ست میان‌رده و البته مدرن اسنپدراگون 650 موجب شده تا شما مشکلی در خصوص اجرای اپلیکیشن‌های مختلف نداشته باشید.

سونی اکسپریا ایکس (Sony Xperia X) از یک باتری با حجم 2,620 میلی‌آمپر بهره می‌برد که به قابلیت‌های شارژ سریع مجهز شده است. هرچند که این محصول همچنان حاوی یک درگاه میکرو USB قدیمی است و هیچ انعطافی از سوی سونی در خصوص استفاده از درگاه‌های مدرن نوع C دیده نمی‌شود. حجم کمتر از 3,000 میلی‌آمپر مقدار زیادی برای یک باتری یک گوشی امروزی نیست اما سونی ادعا می‌کند که خالی شدن کامل شارژ باتری پر شما حدود 2 روز به طول خواهد انجامید. بسیاری از تولیدکنندگان ادعاهای این‌چنینی را در قبال محصولات خود دارند؛ اما هنوز محصولی ارائه نشده که بتواند از نظر باتری تمام و کمال باشد. در تست‌های انجام گرفته شده توسط گجت نیوز طی استفاده مدام از این گوشی با انجام کارهای مختلفی مانند وبگردی، عکاسی و اجرای اپلیکیشن‌ها این محصول دوامی کمتر از یک روز و نصفی را در پی داشته است که می‌تواند آمار بسیار خوبی برای یک گوشی میان‌رده باشد.

سونی اکسپریا ایکس

سونی اکسپریا ایکس به بلندگوی استریو مجهز شده است. در تست‌های انجام شده این محصول به خوبی از پس اجرای موسیقی باکیفیت برآمد. بلندگوهای اکسپریا ایکس از نظر باس و تریبل نیز امتیاز مناسبی را دریافت می‌کنند. این هندست قادر است تا فرمت‌های MP3/eAAC+/WAV/Flac/Xvid/Mp4/H.265 را پخش کند. البته نباید توقع یک بلندگوی حرفه‌ای را از این دستگاه داشته باشید. با هدفون نیز قادر خواهید بود تا به موسیقی‌هایی در رنک 192kHz و نرخ 24-bit گوش دهید.

سونی اکسپریا ایکس

به طور کلی می‌توان وضعیت اکسپریا ایکس را از نظر سخت‌افزاری مناسب دانست. در واقع شما با یک محصول میان‌رده رو به بالا روبه‌رو هستید که قدرت کافی را برای انجام کاهای روزانه شما و در کنار آن اجرای ساعت‌ها بازی‌های سرگرم کننده خواهد داشت.

بنچمارک‌های اکسپریا ایکس

سونی اکسپریا ایکس

با توجه به نتایج به دست آمده در بنچمارک‌های مختلف می‌توان گفت که اکسپریا ایکس موفق شده تا عملکرد قابل قبولی را ارائه دهد. این محصول موفق شده در بنچمارک آنتوتو مدل اکسپریا زد 5 را پشت سر بگذارد و در سایر بنچمارک‌ها نیز رقابت نزدیکی را پشت سر بگذارد. این در حالی است که سونی اکسپریا ایکس سونی یک محصول میان‌رده بوده و زد 5 پرچم‌دار گذشته محصولات این کمپانی است.

دوربین

سونی اکسپریا ایکس

یکی از مهم‌ترین بخش‌های گوشی‌های هوشمند دوربین است. در حال حاضر اکثر پرچم‌داران حاوی دوربین‌های قدرتمندی هستند که می‌توانند از نظر کیفیت با دوربین‌های حرفه‌ای DSLR رقابت کنند. یکی از مهم‌ترین اهداف سونی در عرضه این میان‌رده نیز جذب مخاطبین بازار گوشی‌های در این سطح با قدرت بالای دوربین خود است.

دوربین پشتی این محصول از یک سنسور 23 مگاپیکسلی و 24 میلی‌متری با دیافراگم f/2.0 بهره می‌برد. این سنسور به فوکوس خودکار تشخیص فاز مجهز است. دوربین سلفی این محصول نیز از یک سنسور 13 مگاپیکسلی 22 میلی‌متری با دیافراگم F/2.0 با قابلیت فیلم‌برداری HDR بهره می‌برد. بر روی کاغذ دوربین‌های این محصول بسیار درخشان ظاهر شده‌اند اما در عمل شاید دوربین 23 مگاپیکسلی سونی اکسپریا ایکس قدرتی معادل یک دوربین 16 مگاپیکسلی دارد. تصاویر گرفته شده که در زیر نیز می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید در چند حالت نوری مختلف گرفته شده‌اند. شاید جذاب‌ترین قسمت این دوربین مربوط به کلید شاتر آن باشد که در سمت راست این محصول و در زیر کلید پاور تعبیه شده است. این کلید برای نخستین بار از طریق سونی اکسپریا ایکس توسط گوشی‌های این کمپانی عرضه شده است و می‌تواند برای هر شخصی کاربردی باشد.

سونی اکسپریا ایکس

عکاسی با این محصول در شرایط نوری روشن می‌تواند رضایت بخش باشد؛ اما نباید انتظار داشته باشید که در محیط‌های کم نور به خصوص در شب تصاویر واضح با نویز کمی را تولید کنید.

نمونه عکس‌های گرفته شده با اکسپریا ایکس

جمع بندی

سونی اکسپریا ایکس

بدون شک گزینه‌های خرید در بین گوشی‌های میان‌رده زیاد است. سونی با عرضه محصولات سری ایکس خود سعی بر آن دارد تا بتواند تحول جدیدی را در بین دوربین گوشی‌های میان‌رده به وجود آورد. می‌توان گفت تا حدودی سونی اکسپریا ایکس توانسته انتظارات را در این بخش برآورده کند. اگر به دنبال یک گوشی با دوربین مناسب و بدون داشتن سخت افزاری در حد پرچم‌داران هستید، این عضو از خانواده سونی اکسپریا ایکس می‌تواند جوابگوی پاسخ‌های شما باشد.

مزایا

← ارزش خرید بالا

← دوربین 23 مگاپیکسلی اصلی

←  دوربین 13 مگاپیکسلی سلفی

← صفحه نمایش با کیفیت

معایب

← اسکنر اثر انگشت با سرعت کم

← وزن نسبتاً زیاد

loading…!