سرویس Instant Apps اندروید که بهتازگی در رویداد I/O ۲۰۱۶ توسط گوگل معرفی شده، قرار است کاری کند که در آیندهی نزدیک، به اشتراک گذاشتن یک متن، ویدیو یا تصویر خاص از داخل یک اپلیکیشن (rich app content) هم مانند به اشتراک گذاری یک آدرس اینترنتی برای کاربران آسان شود.
فرض کنید که دوست شما میخواهد برایتان یک ویدیوی خاص از داخل یک اپلیکیشن اندرویدی را نشان دهد. بهطور مثال این ویدیو در اپلیکیشن ایکس وجود دارد و شما هم برای اینکه بتوانید آن را تماشا کنید، باید به فروشگاه گوگل پلی بروید و ابتدا اپلیکیشن را دانلود و نصب کنید و سپس ویدیوی مورد نظر را تماشا کنید؛ حالا فرض کنید که این اپلیکیشن دارای حجم زیادی هم باشد، در آن صورت است که روند انجام این کار، طولانی و سخت به نظر میآید.
حالا گوگل با معرفی سرویس Instant Apps اندروید قرار است که این روند طولانی را بسیار خلاصه کند. با استفاده از این سرویس، اپلیکیشنهای مختلف به چند ماژول تقسیم میشوند و بهطور مثال آن اپلیکیشن ایکس، به بخش سرگرمی، پخش ویدیو، تصاویر و بخش ویرایش ویدیو تقسیم میشود. در این حالت جدید وقتیکه میخواهید آن ویدیو را تماشا کنید، سرویس Instant Apps اندروید وارد میدان میشود و اجازه میدهد که تنها آن قسمت مربوط به پخش ویدیو را از داخل اپلیکیشن جدا کنید و بر روی دستگاهتان نصب کنید؛ جالب به نظر میرسد، اینطور نیست؟
بنابراین کاربران اندروید قادر خواهند بود که انواع تصاویر، ویدیوها، متون، ابزارها و حتی بخشهای متحرک نظیر یک مرحله از بازیها را برای دوستان خود ارسال کنند و آنها هم برای مشاهدهی آن محتوای دریافتی، تنها لازم باشد که بخش خاصی از اپلیکیشن را دانلود و نصب کنند و دیگر نیازی به نصب کامل اپلیکیشن نیست؛ البته سرویس Instant Apps اندروید اجازه میدهد که در صورت علاقه پیدا کردن به آن اپ، بتوانید نسخهی کاملش را دریافت و جایگزین آن قسمت قبلی کنید.
سرویس Instant Apps اندروید جایگزین استریم اپها خواهد شد
اگر از کاربران کمی پیگیرتر اندروید باشید، احتمالا با سرویس استریم اپلیکیشنهای این سیستم عامل آشنا هستید. گوگل قبل از معرفی سرویس Instant Apps اندروید هم به کاربران اجازه میداد که بر روی لینک محتوای به اشتراک گذاشته شده از داخل یک اپلیکیشن تپ کنند و آن نرم افزار را بهصورت استریم شده در مرورگر خود اجرا کنند؛ درست مانند وقتیکه یک ویدیو را بهصورت استریم تماشا میکنید: ویدیو را بر روی دیوایس خود ندارید اما پخش آنلاین آن هیچ تفاوتی با نسخهی آفلاینش ندارد.
البته این سرویس جدید که جایگزین آن استریم شدن قبلی خواهد شد، بسیار کاملتر عمل خواهد کرد و به سبب اینکه آن قسمت مورد نیاز در دیوایس کاربر نصب میشود، سرعت انجام کار بالاتر میرود و سرعت پایین اینترنت نمیتواند مانع انجام عملکرد آن نرم افزار شود. در تصویر متحرک زیر میتوانید یک دموی کوتاه از معرفی عملکرد این سرویس جدید توسط گوگل را مشاهده کنید:
گفتنی است که یکی از نقاط قوت سرویس Instant Apps اندروید این است که نیازی به سیستم عامل اندروید N ندارد و حتی دیوایسهایی با اندروید آبنبات ژلهای (JellyBean) هم میتوانند از آن پشتیبانی کنند. البته گوگل اعلام کرده است که این سرویس نیازمند زمان بیشتری برای سازگار شدن با اپلیکیشنهای محبوب است و درواقع این خود توسعهدهندگان هستند که باید برای سازگاری اپلیکیشنهایشان با ماژولهای مختلف، تلاش کنند.
در حال حاضر چند اپلیکیشن بهصورت آزمایشی و با همکاری گوگل در حال انجام این کار هستند و بهزودی کاربران قادر خواهند بود که از این سرویس در عمل استفاده کنند و از نصب و اجرای یک قسمت خاص از یک اپلیکیشن حجیم بر روی دیوایسشان لذت ببرند.
در تصاویر زیر میتوانید یک مثال عملی از کارکرد قابلیتهای سرویس Instant Apps اندروید را در یک نرم افزار به اشتراک گذاری ویدیو مشاهده کنید. عملیات به اشتراک گذاری از ارسال یک لینک برای کاربر شروع میشود و با نصب آن قسمت مخصوص از اپلیکیشنِ حاوی ویدیوها، به پایان میرسد: