توضیحات گوگل درباره‌ی پروژه‌ی آرا باعث ناامیدی بسیاری از کاربران شده است

توضیحات گوگل درباره‌ی پروژه‌ی آرا باعث ناامیدی بسیاری از کاربران شده است

پروژه‌ی آرا (Project Ara) یک طرح علمی بسیار جذاب است که چندین سال پیش توسط گوگل مطرح شد. هدف نهایی این پروژه این است که هر کاربری بتواند گجت‌های الکترونیکی مورد علاقه‌اش را بر اساس نیازهای شخصی خود تولید کند و برای شروع قرار است اسمارت فون ماژولار آرا توسط گوگل ساخته شود.

تا پیش از این و بر مبنای گزارش‌هایی که در رویداد I/O امسال و سال‌های گذشته منتشر شده بودند، خیلی از کاربران فکر می‌کردند که این اسمارت فون به‌صورت کاملا ماژولار تولید خواهد شد و آن‌ها امکان این را دارند که تمام قطعات سخت افزاری گوشی هوشمند پروژه‌ی آرا را خودشان تعیین کرده و بر روی آن سوار کنند.

اما به‌تازگی مصاحبه‌ای از سوی مدیران گوگل با نشریه‌ی ورج (The Verge) منتشر شده است که تقریبا بخش عظیمی از این تصورات قبلی را نابود می‌کند! مسلما کاربرانی که نیازهای متوسطی دارند و فعالیتشان هم در نصب بازی و برنامه خلاصه می‌شود، چندان از این اخبار جدید ناراحت نمی‌شوند اما کاربران به اصطلاح گیک و با سطح کارایی پیشرفته‌تر، قطعا از ابعاد جدیدی که درباره‌ی پروژه‌ی آرا روشن شده است، ناامید خواهند شد.

توضیحات گوگل درباره‌ی پروژه‌ی آرا باعث ناامیدی بسیاری از کاربران شده است

اولین موضوع این است که گوشی هوشمند ماژولار گوگل دارای طراحی کاملا ماژولار نخواهد بود و قسمت‌های اصلی آن به‌صورت ثابت و با قطعات پیش‌فرض پر خواهند شد! طبق صحبت مدیران گوگل، پردازنده، نمایشگر و حافظه‌ی رم این گوشی ثابت هستند و کاربران نمی‌توانند آن‌ها را تغییر دهند؛ بنابراین صحبتی که چندی پیش مطرح شده بود و ادعا می‌کرد که اسمارت فون پروژه‌ی آرا در برابر تغییرات نسل‌های مختلف مقاوم است و اصطلاحا «مقاوم در برابر آینده است»، صحت ندارد!

هرچند که همان‌طور که قبلا گفتیم، این ویژگی برای کاربران عادی چندان بد به نظر نمی‌رسد و آن‌ها معمولا قصدی برای تغییر دادن نمایشگر، پردازنده و حافظه‌ی رم نداشته و نخواهند داشت؛ اما برای آن دسته از کاربرانی که در حال رویاپردازی برای استفاده از پردازنده‌های قدرتمند در کنار حافظه‌ی رم مورد علاقه‌شان بودند، این موضوع ناراحت‌کننده به نظر می‌رسد.

محدودیت‌های بیشتر در طراحی ماژول‌های پروژه‌ی آرا

در بخش دیگر این مصاحبه‌عنوان شده است که گوگل قصد دارد در پروژه‌ی آرا و تولید گوشی هوشمند ماژولار، کمی انحصاری عمل کند و نظارت کاملی بر روی تولید ماژول‌ها داشته باشد. درواقع گوگل سعی دارد که این گوشی هوشمند، به «اسمارت فون گوگل» تبدیل شود و رفته رفته جای نکسوزهای نه‌چندان محبوب این برند را بگیرد.

از این رو تمام ماژول‌هایی که توسط کمپانی‌های سازنده‌ی شخص ثالث برای گوشی ماژولار گوگل ساخته می‌شوند، باید توسط مهندسان این کمپانی تایید شوند تا بتوانند به بازار راه پیدا کنند. گوگل همچنین قصد دارد که این ماژول‌ها را از طریق منابع فروش خودش به بازار عرضه کند و سهم کوچکی از فروش هر قطعه را نیز در اختیار بگیرد؛ در بعد نرم افزاری نیز این قطعات باید از کدهای مورد نظر گوگل برخوردار باشند تا بتوانند با گوشی هوشمند پروژه‌ی آرا ارتباط برقرار کرده و کار کنند.

توضیحات گوگل درباره‌ی پروژه‌ی آرا باعث ناامیدی بسیاری از کاربران شده است

علاوه بر تمام این‌ها، گوگل همچنان هم از تولیدکنندگان ماژول برای این اسمارت فون پشتیبانی خواهد کرد و حمایت نرم افزاری و سخت افزاری گوگل، شامل حال آن‌ها خواهد شد. پروژه‌ی آرا هنوز هم به‌عنوان یک پلتفرم باز و آزاد در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد داشت و گوگل امیدوار است که بتواند طرح‌های خلاقانه و ماژول‌های نوآورانه‌ای را از سوی تولیدکنندگان و توسعه‌دهندگان دریافت کند.

جالب است بدانید که اسمارت فون، تنها بخشی از اهداف گوگل برای پروژه‌ی آرا است و این طرح ماژولار در آینده قرار است برای لوازم‌ هوشمند خانه، وسایل نقلیه و تمام گجت‌های الکترونیکی هوشمند گسترش پیدا کند. همچنین طبق گفته‌های مدیران، اسمارت فون ماژولار آرا، دارای نسل‌های بعدی هم خواهد بود و قابلیت‌های گسترده‌تر به همراه امکانات سفارشی‌سازی بیشتری در نسل‌های بعدی به آن اضافه خواهد شد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

یک دیدگاه

  1. بعد چندماه گوشی برای آدم تکراری میشه وهر روزامکانات جدیدتری میاد پروژه آرا اتلاف وقته!!!