Excoino
سامانه ضد پهپاد مشترک روسیه و چین

روسیه و چین از سامانه ضد پهپاد مشترک خود رونمایی می‌کنند

روسیه و چین با همکاری مشترک، از سامانه جدید ضد پهپاد خود رونمایی می‌کنند. این همکاری نظامی بر توسعه و تولید انبوه سیستم‌های جنگ الکترونیک پیشرفته متمرکز است.

بر اساس نامه‌ای محرمانه از شرکت روسی TSK-Vektor به مدیرعامل روستک، سرگئی چمزوف، برنامه‌های گسترده‌ای برای مقابله با پهپادهای اوکراینی و شبکه‌های ماهواره‌ای غربی نظیر استارلینک در دست اجراست. این همکاری شامل توسعه و استفاده از سلاح ضد پهپاد پیشرفته با مشارکت شرکت‌های چینی است.

همکاری گسترده روسیه و چین در سامانه ضد پهپاد

نامه‌ای محرمانه که توسط هکتیویست‌ها فاش شد، از تلاش‌های مسکو برای توسعه و تولید انبوه سامانه‌های جنگ الکترونیک (EW) جدید با همکاری شرکت‌های چینی خبر می‌دهد. این سند، به تاریخ ۸ شهریور ۱۴۰۲، توسط مدیرعامل TSK-Vektor، آ. م. یامشچیکوف، امضا شده و طرحی را برای «توسعه، تولید و تأمین سامانه‌های جنگ الکترونیک به‌طور مشترک با گروهی از شرکت‌های جمهوری خلق چین» ارائه می‌دهد. این گروه چینی شامل یک مؤسسه تحقیقاتی توسعه‌دهنده سامانه‌های EW، یک شرکت تولیدی با قابلیت تولید انبوه، یک شرکت لجستیک و یک شرکت بیمه چینی است.

TSK-Vektor به روستک اعلام کرده که همکاری با شرکای چینی پیشتر تحت قراردادهایی از سوی وزارت دفاع روسیه برای آزمایش و استفاده رزمی از سیستم‌های ساخت چین «در شرایط عملیات نظامی ویژه» آغاز شده است. مهندسان روسی و چینی روی «دستگاه‌های شناسایی و انهدام پهپادهای کنترل‌شده از طریق شبکه‌های سلولی ۴G، و همچنین سامانه‌هایی برای مقابله با شبکه ماهواره‌ای استارلینک آمریکا» کار می‌کنند. این پروژه شامل توسعه مشترک ابزارهای شناسایی و موشک‌های ضد پهپاد کوچک، و همچنین سامانه‌های شبکه‌ای برای مقابله با پهپادهای کوچک و متوسط در محیط‌های شهری و کاربردهای دریایی و زیردریایی است.

جزئیات سامانه ضد پهپاد مشترک و ویژگی‌های فنی

در نمایشگاه نظامی Army-۲۰۲۳ که از ۲۳ تا ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ برگزار شد، TSK-Vektor نمونه اولیه یک سامانه جنگ الکترونیک را به درخواست وزارت دفاع روسیه معرفی کرد. این سامانه پیشنهادی شامل یک اسکنر تشخیص پهپاد با باند ۳۰۰–۶۰۰۰ مگاهرتز، یک رادار قادر به شناسایی پهپادهای کم‌سرعت و کم‌ارتفاع (زیر ۱۰ متر)، یک پارازیت‌انداز با توان ۵۰ وات در هر کانال برای مسدودسازی هم‌زمان چندین کانال ارتباطی، یک سیستم ردیابی اپتیکی با هدایت خودکار و برد ۳ کیلومتر در روز و ۱ کیلومتر در مادون قرمز، و یک دستگاه فریبنده برای اختلال در سیگنال GPS است.

بیشتر بخوانید

متخصصان روسی از MIPT، TsNIRTI و آکادم‌گورودوک نووسیبیرسک، فشردگی، پوشش فرکانسی گسترده و طراحی ماژولار این سامانه را ستودند. این سامانه جنگ الکترونیک متحرک بوده و قابلیت استقرار مجدد در عرض ۳۰ دقیقه را دارد که به گفته کارشناسان روسی، برای بقا در خط مقدم بسیار حیاتی است. TSK-Vektor همچنین سامانه‌های ضد پهپاد قابل حمل را نمایش داد که شامل تفنگ‌های ۸ کاناله با برد سرکوب تا ۱.۲ کیلومتر و خروجی ۱۵ وات، اسکنر دستی با برد تشخیص بیش از ۲ کیلومتر و پارازیت‌انداز دستی با توان ۳۰ وات است. این اقلام هم‌اکنون توسط ساختارهای وزارت دفاع روسیه در حال استفاده هستند.

سامانه ضد پهپاد مشترک روسیه و چین

آزمایش‌ها میدانی و چشم‌انداز توسعه آینده

بر اساس اعلام شرکت TSK-Vektor، این تجهیزات آزمایش‌های میدانی را در میدان آموزشی آلبینو با موفقیت پشت سر گذاشته و سپس در پایگاه هوایی شایکوفکا مستقر شدند. در این پایگاه، در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲، یک پهپاد در فاصله ۲ کیلومتری توسط واحد EW نیروی هوافضای وزارت دفاع شناسایی و سرکوب شد.

TSK-Vektor آمادگی خود را برای همکاری با شرکت‌های علمی و تولیدی روسی فعال در زمینه جنگ الکترونیک مانند TsNIRTI، MIPT، KRET و VVAUI ابراز داشته است. این شرکت وعده تولید و تحویل سریع سامانه‌های EW مطابق با مشخصات فنی مشتری را داده و تأکید کرده که سیستم‌هایش می‌توانند به‌سرعت برای مطابقت با نیازهای متغیر تجهیزات چینی اصلاح شوند. همچنین، این شرکت پیشنهاد مهندسی معکوس محصولات خارجی و بومی‌سازی نمونه‌های داخلی را مطرح کرده است. نامه با درخواست حمایت روستک برای هماهنگی در پیشبرد تولید و استقرار مشترک سامانه‌های EW روسیه و چین تحت نظارت وزارت دفاع، به پایان می‌رسد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*