میشود گفت که فناوری جوهر الکترونیکی هنوز آنطور که باید و شاید، پخته نشده است و گجتهایی که از این فناوری برخوردار هستند، تنوع چندان مناسبی در بازار ندارند. نمایشگر Paperlike که توسط یک برند چینی طراحی شده است، یکی از معدود گزینههایی است که استفادهی مناسبی از این فناوری کرده است.
نمایشگر Paperlike برای اولین بار در رویداد CES سال ۲۰۱۵ معرفی شد. این مانیتور که بهجای پنلهای ال سی دی و ال ای دی معمولی، از فناوری جوهر الکترونیکی برخوردار است، بهترین گزینه برای افرادی است که قصد دارند یک مانیتور جانبی دیگر در کنار نمایشگر اصلی خود داشته باشند و بر روی آن مانیتور دوم، اطلاعات متنی و جداول پر از جزییات ریز و درشت را مرور کنند.
کمپانی چینی داسانگ (Dasung) که صاحب امتیاز و طراح نمایشگر Paperlike محسوب میشود، مدتی است که این پروژه را بر روی سایت جمعآوری سرمایهی ایندی گو گو (indiegogo) قرار داده است و استقبال بینظیر کاربران از این پروژه باعث شده است که سایتهای بزرگ دنیا در زمینهی اخبار فناوری اطلاعات و تکنولوژی با پوششی گسترده به بررسی آن بپردازند.
پروژهی نمایشگر Paperlike با این که هنوز ۲۰ درصد از فرصت جمعآوری سرمایه برای آن باقی مانده است، موفق شده است که سرمایهای معادل بیش از ۵ برابر سقف هدف تعیین شده را به خود جذب کند و این میتواند کار مدیران داسانگ را برای عرضهی هرچه زودتر محصول نهایی آسان کند؛ در ابتدا هدف آنها این بود که بتوانند ۱۰ هزار دلار سرمایه را برای این مانیتور جالب جذب کنند اما در کمال تعجب و طی مدت زمان کوتاهی [تا زمان نوشتن این مطلب] کاربران این سایت بیش از ۵۱ هزار دلار بر روی آن سرمایهگذاری کردهاند و این رقم توانسته است حدود ۵۱۳ درصد از هدف مدیران داسانگ را برآورده کند!
نمایشگر Paperlike آمده که از چشمانتان محافظت کند
بیشترین حوزهای که از فناوری جوهر الکترونیکی در این سالها استفاده شده است، حوزهی ساخت کتابخوانهای دیجیتالی بوده است. به سبب خاصیتی که نمایشگرهای جوهر الکترونیکی در زمینهی منعکس نکردن نور محیط دارند، صفحهی آنها از شفافیت آزاردهندهی رایج در دیگر مانیتورها برخوردار نیست و کاربران ایبوک ریدرها با بهره بردن از این قابلیت میتوانند ساعتها و بدون اینکه چشمشان خسته شود، به مطالعهی کتابها و مجلات الکترونیکی مورد علاقهی خود بپردازند و از یک مطالعهی مدرن در فضایی متعلق به نسل جدید لذت ببرند.
نمایشگر Paperlike نیز دارای همین قابلیت است و علاوه بر آن، تمام مشخصاتی که یک مانیتور معمولی باید داشته باشد را در خود جمع کرده است. بنابراین کاربران میتوانند از آن بهعنوان یک نمایشگر اضافه در کنار مانیتور اصلی خود و شاید هم حتی بهعنوان نمایشگر اصلی استفاده کنند؛ این نمایشگر بهخصوص برای آن دسته از کاربرانی که بیشتر با اسناد متنی و جداول پر از اعداد و ارقام سر و کار دارند، بسیار مناسب و کاربردی است.
کاربران قادر خواهند بود که رزولوشن این نمایشگر را بر روی ۱۴ حالت مختلف تنظیم کنند و حداکثر رزولوشن آنهم ۱۶۰۰ در ۱۲۰۰ پیکسل است. از آنجا که ریت ریفرش شدن صفحه در این نوع نمایشگرها بالا نیست، اهمیت زیادی دارد که رزولوشن را با توجه به نوع محتوای در حال پخش، بر روی رقم مناسبی تنظیم کنید.
البته نمایشگر Paperlike قادر است که علاوه بر متن و عکس، تصاویر ویدیویی را هم پخش کند و در تصویر متحرک زیر میتوانید نمونهای از این قابلیت را مشاهده کنید:
اگر شما عزیزان گجت نیوزی هم میخواهید قبل از عرضهی عمومی و با قیمت پایینتری از این مانیتور کاربردی برخوردار شوید، میتوانید با مراجعه به این لینک در سایت ایندی گو گو در پروژهی ساخت نمایشگر Paperlike سرمایهگذاری کنید؛ حداقل رقم مورد نیاز برای دریافت این مانیتور، ۷۹۹ دلار است و کاربرانی که این رقم را سرمایهگذاری کنند، علاوه بر دریافت یک مانیتور نمایشگر Paperlike، یک کابل میکرو یو اس بی و یک پایهی قابل حمل نیز برخوردار میشوند. این نوع سرمایهگذاری علاوه بر ارسال رایگان، باعث میشود که حدود ۲۰۰ دلار نیز به نفعتان شود زیرا قیمت خرید در زمان عرضهی عمومی معادل ۹۹۵ دلار خواهد بود.