مت دیمون که در واقع بازیگر فیلم “مارتین” است در سخنرانی جشن فارغ التحصیلی در دانشگاه MIT گفت، تکنولوژی محدودیتهای خود را دارد. در درهی سیلیکون، برخی بر این باورند که میتوانند هر مشکلی را حل کنند. در واقع مشکلاتی مانند بیماری، مرگ و سیاست هستند که باید راه حلی مناسب برای آنها پیدا کنیم.
برخی میتوانند ماشینهایی تولید کنند که خودران باشند و برخی دیگر، انسانها را به رباتهای نانو تجهیز میکنند که بتوانند برای رئیسهایشان جکهای بهتری بگویند. حالا یک قهرمان در دنیای علم از نوابغ جدید میخواهد کمی مکث کنیم و همه جوانب را در نظر بگیریم.
مت دیمون بازیگر فیلم مارتین و دیگر سری فیلمهای این مجموعه بر این باور است که علم محدودیتهایی دارد. وی که در روز جمعه در جشن فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه MIT سخنرانی داشت، گفت:
راستش را بخواهید، ما نمیتوانیم برای همه مشکلات راه حل علمی پیدا کنیم.
دیمون در ادامه به نوابغ تازه کار گفت:
اگر کسی این حق را داشته باشد که فکر کند میتواند با تکیه بر تکنولوژی روز مشکلات را حل کند، این شمایید.
ممکن است فکر کنید اگر روزی بتوان کاری کرد که سوپ را با چنگال بخورید، پس هر مشکل دیگری را هم میتوانید حل کنید. ولی دیمون تفکر دیگری دارد. او میگوید:
برای همه چیز نمیتوان یک اپلیکیشن ساخت.
او مثال کمبود آب را زد که نمیتوان در آب کثیف یک قرص انداخت و ناگهان آب برای نوشیدن تسویه شده باشد. در عوض او گفت میتوان در سیاستهای عمومی و یا مدلهای مالی که برخی آنها بزرگترین مشکل میدانند از تکنولوژی استفاده کرد.
به نظر میرسد دیمون که از دانشگاه هاروارد انصراف داد که بازیگر شود، نمیتواند به مسائل روز فکر نکند برای مثال در مورد نظریه شبیه سازی. این هفته ایلان ماسک اصرار داشت که انسانها هرکدام کاراکتری در بازیهای ویدیویی هستند. این مسئله دیمون را حسابی مجذوب خود کرد. او در سخنرانی گفت:
اگر همه چیز شبیه سازی باشد چه؟ منظورم این است که دیوانه کننده است ولی اگر درست باشد چه؟
چه کسی میداند ما از چه چیز الهام گرفته شدهایم؟ این روشن است که هیچ دانشمندی نمیتواند ببیند که این موضوع به کجا ختم میشود.