اسمارت فون وان پلاس ۳ (OnePlus 3) جزو اولین موج از تلفنهای همراه هوشمند بازار است که دارای حافظهی رم ۶ گیگابایتی هستند و نسل پرچمدار بازار فعلی که ۴ گیگابایت رم دارند را کنار زدهاند. هرچند که این مقدار بسیار عالی است، اما کاربران وان پلاس ۳ گویا نمیتوانند از ظرفیت کامل آن بهره ببرند.
مطمئنا حافظهی رم دیوایسها در زمان اجرای نرم افزارها مختلف، باز کردن صفحات وب، سرگرم شدن در بازیهای گرافیکی سنگین و دیگر کاربردهای نیازمند به پردازش و ذخیره، نقش بسیار مهمی را بازی میکنند و افزایش مقدار حافظهی رم در اکثر اوقات منجر به افزایش سرعت کلی اسمارت فون و یا تبلت کاربران میشود. بنابراین این حافظهی رم ۶ گیگابایتی در اسمارت فون وان پلاس ۳ با اینکه برای خیلی از کاربران که حتی با رم ۲ گیگابایتی هم کارشان راه میافتد، بسیار زیادی به نظر میرسد، اما در عمل و هنگام اجرای وظایف مختلف مطمئنا از وجود آن استفاده خواهند کرد.
با اینکه کمپانی وان پلاس تبلیغ فراوانی بر روی این قابلیت کرده است و آن را به عنوان یکی از برگهای برندهی اصلی پرچمدار جدید خود معرفی کرده است، اما گزارشهایی در این چند روزه از سوی کاربران منتشر شده است که جوی از شک و دودلی را بین خریداران احتمالی اسمارت فون وان پلاس در آینده به راه انداخته است. این کاربران مدعی شدهاند که دیوایس آنها با اینکه رم ۶ گیگابایتی دارد، اما در برخی از قسمتها عملکرد ضعیفی از خود نشان میدهد و این مشکل به خصوص در هنگام باز کردن اپلیکیشنهای متعدد، خودش را بیشتر نشان میدهد.
گویا پلتفرم اسمارت فون وان پلاس ۳ بهگونهای برنامه ریزی شده است که نسبت به باز کردن همزمان اپلیکیشنهای مختلف واکنش نشان میدهد و عکس العمل حافظهی رم در چنین مواقعی این است که به اکثر این اپلیکیشنها دستور، توقف، بارگذاری مجدد و یا حتی بسته شدن کامل یا همان فورس کلوز میدهد.
به دلیل این که این موضوع از سوی تعداد زیادی از کاربران تایید شده است، تقریبا میتوانیم مطمئن باشیم که این مشکل برای همهی کاربران اسمارت فون وان پلاس ۳ رخ میدهد و مربوط به عدهی محدودی نمیشود. اگر شما هم این محصول را خریداری کردهاید و به این مشکل برخوردهاید، بهتازگی راه حلی منتشر شده است که این مشکل را کاملا برطرف میکند.
البته این راه حل به هیچ به کاربران عادی توصیه نمیشود و اگر میخواهید از آن استفاده کنید، ابتدا کاملا تحقیق کنید و مطمئن شوید که انجام آن به نفع شماست. در این روش به دلیل اینکه تغییراتی در بدنهی اصلی کدهای دیوایس اعمال میشود، ممکن است پیامدهایی نظیر افزایش مصرف باتری و یا رفتارهای عجیب در هنگام باز و بسته کردن اپلیکیشنها در قسمت مالتی تسکینگ دیده شود، به همین دلیل اجرای آن به کاربران تازهکار توصیه نمیشود.
با این ترفند، کارایی رم اسمارت فون وان پلاس ۳ را افزایش دهید
اما روش کار چگونه است؟ شما در این روش باید به فایل build.prop که دارای هزاران خط کد در زمینهی اجرای صحیح تمام عملکردهای سخت افزاری و نرم افزار دیوایس است، مراجعه کنید. بعد از پیدا کردن این فایل از هر روشی که بلد هستید (نظیر استفاده از نرم افزارهای فایل منیجر و جستجو در فایلهای سیستمی یا استفاده از دیوایس منیجر بر روی کامپیوتر)، آن خط کدی که شامل متن ro.sys.fw.bg_apps_limit=20 است را پیدا کنید.
این خط در واقع آن تعداد نرم افزاری که در پس زمینهی دیوایس و بهصورت فعال در قسمت مالتی تسکینگ باز هستند را تعیین میکند و محدودیت این تعداد توسط همین مقدار کنترل میشوند. بنابراین میتوانید با تغییر رقم ۲۰ در انتهای این کد و تعیین ارقامی نظیر ۳۶ و یا ۴۲ برای آن، تعداد نرم افزارهایی که بهصورت مالتی تسکینگ و همزمان با هم میتوانند باز شوند را در اسمارت فون وان پلاس ۳ بالا ببرید و به عبارت دیگر بتوانید از حافظهی رم ۶ گیگابایتی دیوایس خود بهصورت موثرتری استفاده کنید؛ البته توجه داشته باشید که همانطور که در بالا گفتیم، یکی از پیامدهای مهم انجام چنین روشی میتوانید افزایش مصرف باتری به دلیل تغییر در پارامترهای پیشفرض فایلهای عامل دیوایس باشد.
آقای کارل پی (Carl Pei) موسس کمپانی وان پلاس در این باره میگوید که آنها به همراه تمام مهندسان داخل این کمپانی نهایت تلاششان را کردهاند که با فراهم آوردن یک سیستم ترکیبی از مصرف بهینهی باتری و قدرت بالای حافظهی رم، بهترین تجربهی کاربری برای خریداران اسمارت فون وان پلاس ۳ را فراهم آورند؛ البته تمام افراد حاضر در وان پلاس به تصمیم کاربرانی که علاقه دارند تنظیمات دیوایس خود را مطابق خواست و نیاز خود تغییر دهند، احترام میگذارند و از کاربرانی که بتوانند رامهای تغییر یافته با کارایی بهتر و عملکرد موثرتر برای این اسمارت فون تولید کنند، استقبال خواهند کرد.
با اینکه این توضیحات آقای پی به نظر قانعکننده میآید، اما برای خیلی از کاربران وان پلاس در سراسر کشورهای جهان راضیکننده نبوده است و آنها معتقدند که پرچمدار جدید این کمپانی با ۶ گیگابایت حافظهی رم باید بسیار بهتر از این ها عمل میکرد؛ نظر شما چیست؟