محققین با انجام آزمایشهای فراوان پی به وجود لایه دوم اطلاعاتی از مولکول DNA بردند که این اکتشاف میتواند دروازهای جدید بهسوی جهشهای ژنتیکی کنترلشده باز کند. این لایه اطلاعاتی حاوی خواص مکانیکی سلول است که ارتباطی تنگاتنگ با نحوه جایگیری مولکول DNA در سلول دارد.
مولکول DNA مخفف عبارت Deoxyribonucleic Acid است.مولکول DNA مولکولهایی از خانواده نوکلئیک اسیدها هستند که اولین بار توسط فردریش میشر سوئیسی در سال 1868 کشف شدند. مولکولهای مولکول DNA حاوی اطلاعات مهم و ارزشمندی از قبیل ژنتیک، وراثت، جنسیت و… هستند که در حالت کلی میتوان گفت هویت هر سلول با مولکولهای مولکول DNA آن مشخص میگردد. این مولکولهای حیاتی از دو رشته بسیار طولانی یکی از جنس فسفات و دیگری از جنس قند تشکیل شدهاند که حامل 4 نوع مولکول دیگر هستند. آدنین (Adenine)، تیمین (Thymine)، سیتوزین (Cytosine)، گوانین (Guanine) که توسط مولکول DNA حمل میشوند چگونگی تولید پروتئین در بدن موجودات چند سلولی همانند ما انسانها را تشریح میکنند و اخیرا محققین به از طریق آزمایشهای گوناگون خود به این مهم پی بردهاند که لایه دومی از اطلاعات روی مولکول مولکول DNA وجود دارد که علاوه بر اطلاعات ژنتیکی حاوی خواص مکانیکی مولکول DNA نیز هستند. چهار مولکول نام برده شده اغلب که بهعنوان کدهای ژنتیکی A,T,G و C شناخته میشوند در تمامی مولکولهای اعضا مختلف بدن ما وجود دارند که این موضوع نشان دهنده اهمیت این مولکولها در ساختار سلولی هستند.
دانشمندان و محققان از سال 1980 به دنبال کشف لایه دومی در مولکول مولکول DNA هستند که مشخص کننده نحوه تولید پروتئین و کدهای ژنتیکی است. جالب است بدانید که مولکولهای دی ان آ بسیار بزرگتر از سلولهای حامل خود هستند و طول رشتههای دی ان آ موجود در هر سلول به بیش از 2 متر میرسد که توسط سیستمی فوق هوشمند فشردهسازی شده و درون سلولها جای گرفتهاند.
بررسی لایه دوم دی ان آ مشخص میکند که چگونه این رشتههای عظیم حاوی خواص مکانیکی، درون سلول گنجانده شدهاند. تیم علمی دانشگاه لیدن به سرپرستی Helmut Schiessel طی بیانیهای اعلام کردند که موفق به شبیه سازی مولکول دی ان آ شده و از طریق پی به ارتباط خاصیت مکانیکی مولکول مخمر نان با نحوه فشردگی آن بردهاند. به لطف آزمایشهای زیادی که برای پی بردن به لایه دوم اطلاعاتی دی ان آ صورت گرفته دانشمندان اعلام کردند که میتوان علاوه بر تغییر میزان تولید پروتئین توسط سلول تغییراتی اساسی را در نحوه فشردگی دی ان آ ایجاد کرد که این امر موجب ایجاد جهشهای ژنتیکی کنترل شده میگردد.