چند وقتی است که شایعات زیادی مبنی بر ساخت و عرضهی سیستم عامل اختصاصی هواوی به گوش میرسد و گفته میشود که با توجه به تیره و تار شدن روابط بین مدیران کمپانی هواوی و گوگل، عرضهی این سیستم عامل در آیندهای نسبتا نزدیک و برای تمام محصولات این برند چینی اتفاق خواهد افتاد.
هواوی (Huawei) یکی از آن کمپانیهایی است که در حال تبدیل شدن به یک غول جدید در پازل قدرت کمپانیهای جهان تکنولوژی است و عرضهی سیستم عامل اختصاصی و فراگیر شدن آن در بین دیگر کمپانیهای ریز و درشت نیز میتواند به اهداف این کمپانی چینی نظیر تبدیل شدن به سومین فروشنده و تولیدکنندهی بزرگ اسمارت فون در جهان تبدیل شد.
آیا جدا شدن هواوی از سیستم عامل اندروید میتواند به گوگل ضربه بزند؟
مدیر عامل هواوی، آقای ریچارد یو ساعاتی پیش و طی اظهار نظری که بهصورت رسمی بر روی اکانت خود در شبکهی اجتماعی چینی ویبو منتشر کرد، اعلام کرده است که این کمپانی تا زمانی به استفاده از سیستم عامل اندروید ادامه خواهد داد که گوگل تصمیم داشته باشد آن را بهصورت متنباز و بدون محدودیتهای نرم افزاری ارائه کند و اگر این رویه توسط گوگل تغییر داده شود (که احتمالا هم طی چند سال آینده میشود)، هواوی نیز دیگر به سراغ این سیستم عامل نخواهد رفت.
بنابراین و با توجه به این اظهار نظر و دیگر گزارشهایی که در منابع خبری مختلف منتشر شده است، به نظر میرسد که سیستم عامل اختصاصی این کمپانی بهصورت مخفی در حال توسعه است تا اگر هر زمانی و بنا به هر دلیلی هواوی نتوانست استفاده از اندروید را بهعنوان سیستم عامل اختصاصی دیوایسهای تولیدی خود ادامه ندهد، روند موفقیت آنها متوقف نشود.
البته این اقدام هواوی نمیتواند بهعنوان یک کار انقلابی و یک تغییر عجیب محسوب شود زیرا دیگر کمپانیهایی که از سیستم عامل اندروید برای ساخت پلتفرم نرم افزاری دیوایسهای خود استفاده میکنند هم اقدامات مشابهی در این زمینه انجام دادهاند که میتوانیم از سامسونگ و سیستم عامل تایزن (Tizen) که بر روی تعدادی از محصولات این کمپانی قرار گرفته است، بهعنوان نمونه یاد کنیم.
گفتنی است که استفاده از سیستم عامل اندروید برای تولیدکنندگان اسمارت فون و تبلتهای اندرویدی تقریبا رایگان تمام میشود، اما دریافت تاییدیههای لازم برای نصب اپلیکیشنهای گوگل نظیر جیمیل و گوگل مپس و دیگر سرویسهای نرم افزاری برای آنها هزینههایی در بر دارد زیرا این تاییدیهها باید از طرف شرکتهای شخص ثالث صادر شوند و این کار تنها با پرداخت هزینههای نسبتا بالا ممکن است.
گوگل از طریق تبلیغات و گرفتن یک حق کوچک از سود حاصل از فروش نرم افزارهای اندرویدی درآمد کسب میکند و از این راه، سود خود را از سیستم عامل اندروید تامین میکند. بنابراین هنوز هم استفاده از این پلتفرم برای تولیدکنندگان محصولات سخت افزاری، کمهزینهترین راه ممکن بهحساب میآید و کمپانیهایی نظیر هواوی تنها زمانی به سراغ استفاده از سیستم عامل اختصاصی خود خواهند رفت که علاوه بر کاهش هزینههای لازم برای دریافت تاییدیهها، بتوانند درآمدی را نیز از طریق روشهای مختلف کسب کنند.