هرساله گوگل با همکاری Udacity مسابقهای برگزار میکند تا فرصتی به علاقهمندان به برنامهنویسی اندروید داده شود که مهارتهای خود را بسنجند، البته مسابقه که بدون جایزه معنایی ندارد، دارد؟ جایزهی این مسابقه به 100 نفر اول تعلق میگیرد تا بتوانند برای گذراندن دورهی پیشرفتهی توسعهی اندروید، بورسیه شوند، بورسیهای که در حال حاضر آقای حامد جلیلیانی با کسب مقام سوم توانسته آن را تصاحب کند.
در گفتگوی کوتاهی که با آقای حامد جلیلیانی داشتم فرصتی شد تاکمی با ایشان آشنا شوم و از زبان هموطنانمان بابت موفقیتی که کسب کردهاند به ایشان تبریک بگویم. ابتدا باید ذکر کنم که حامد عزیز بسیار فرد خوشاخلاقی هستند و به پرسشهای بنده با صبوری پاسخ دادند.
حامد جلیلیانی ، فردی تحصیلکرده و دارای چندین مدرک بینالمللی در حیطه کامپیوتر و فناوری اطلاعات از دانشگاههایی مانند استنفورد انگلستان، Devry و کلرادو آمریکا است و علاقهی بیحدی به حوزهی تکنولوژی دارد. وی در مورد مسابقه گفت که این مسابقه بهصورت سالانه برگزار میشود و حامد باوجوداینکه علاقهی زیادی به شرکت در مسابقه داشته، اما نتوانسته در دورههای پیشین شرکت کند و پسازاینکه مسابقهی جدید توسط گوگل اعلام میشود حامد سریعاً اقدام به شرکت در این مسابقه میکند.
وقتی در مورد شرایط شرکت در مسابقه از حامد جلیلیانی پرسیدم گفت:
ابتدا باید بدانید که شرکت در مسابقه برای عموم آزاد است و به همین دلیل هزاران نفر از سراسر دنیا شرکت میکنند. مسابقه بهصورت شبانهروزی بود و برای شرکت در آن مبلغی معادل 2 میلیون تومان هزینه کردم؛ البته برای انجام این کار مجبور شدم مستر کارت تهیه کنم چون نمیتوانستم با ریال مبلغ را پرداخت کنم. در درجه بعدی نیاز به تسلط زبان انگلیسی، چیزی بود که در طول مسابقه حس کردم؛ زیرا تمام مسابقه به زبان انگلیسی بوده و برای مکاتبه با داوران نیازمند به نوشتن سوالات و جوابهای خود به انگلیسی داشتم.
البته حامد جلیلیانی از این لحاظ مشکلی نداشت زیرا توانسته مدرک IELTS را در یکی از موسسات انگلستان دریافت کند و بهراحتی بتواند پاسخ سوالات را داده و پرسشهای خود را مطرح کند. وی خاطرنشان شد که این مسابقه برنامهنویسی موبایل مختص سیستمعامل Android بوده و با زبان Java برگزار شده است.
نابغهی جوان ما که در کوهدشت لرستان بزرگ شده گفت که مسابقه یک هفته به طول انجامیده و حامد روزهایی را پشت سر گذاشته که تنها توانسته 2 ساعت بخوابد؛ اما این بیخوابیها نتیجه داشته و در آخر به مقام سومی رسیده است.
جالب است بدانید گوگل در ابتدا قصد داشته تنها 50 نفر را بورسیه کند که به دلیل درخواستها و تعداد زیاد شرکتکنندگان به 100 نفر افزایش یافته و به سه نفر اول نیز اعلام شده که هزینهی ثبتنام در این مسابقه به آنها هدیه داده خواهد شد.
گپی خودمانی با حامد جلیلیانی
در میان صحبتهایم از حامد جلیلیانی پرسیدم که چگونه به دنیای برنامهنویسی راه پیدا کرد:
خب رشته کامپیوتر را در هنرستان خواندم و به برنامهنویسی و از همان اول ورود به این رشته به خلق برنامههای جدید علاقهمند شدم؛ بنابراین شروع کردم به برنامهنویسی. بعد از مدتی علاقهمند شدم به کارهای امنیتی و نوشتن ویروس و آنتیویروسها و توانستم ویروسهایی بنویسم که معتبرترین آنتیویروسها را از کار بیندازد که فیلمهای بعضیهایشان در کانال آپاراتم هست و در ادامه، در اواخر فارغالتحصیلی، در دانشگاه تهران در حیطه برنامهنویسی مشغول به کار شدم.
وقتی از حامد در مورد سوابقش پرسیدم به بنده گفت که سه سال پیش توانسته ویروسی بنویسد که بهراحتی آنتیویروسهایی مانند نود 32 و پاندا را از کار بیندازد که ویدیوی آن را برای شما قرار دادهایم تا تماشا کنید:
شایانذکر است که حامد جلیلیانی مدیر فناوری اطلاعات پروژه بینالمللی برای سازمان ملل متحد و مدیر IT و برنامهنویس در چندین پروژه ملی و همکاری در پروژههای بینالمللی دیگر را در سوابق خود ثبت کرده است.
در آخر از حامد جلیلیانی عزیز پرسیدم که آیا سخنی با جوانان دارید که وی پاسخ داد:
بله اینکه حرف هیچکس رو گوش نکنند و بزرگ فکر کنند. خودتان رو باور کنید. همه آدمها میتوانند کارهای بزرگ انجام بدهند. فقط کافیست بزرگ فکر کنید. من کلمهای به اسم نمیتوانم را نمیشناسم!
زیرا اگر کانال آپاراتم را ببینید شوخی شوخی و سر لج کردن با دوستانم که میگفتند هیچکسی نمیتواند آنتیویروسها را از کار بیندازد! شروع کردم به ویروس نوشتن و از کار انداختن آنتیویروسهای بزرگ دنیا.
در آخر از سایت خوب گجت نیوز متشکرم به خاطر لطفی که به بنده داشتند.
ما هم از طرف تیم گجت نیوز از حامد عزیز تشکر میکنیم بابت زمانی که در اختیار ما قرار دادند و آرزوی موفقیت برای تک تک جوانان ایرانی داریم.