بااینکه هدستهای واقعیت مجازی (Virtual Reality Headsets) هنوز به پیشرفت و محبوبیت کنسولها نرسیدهاند، اما تولیدکنندگان و کارشناسان تکنولوژی آینده درخشانی را برای آنها در بازار مصرف کنندگان پیش بینی میکنند. هدست وایو اچ تی سی (HTC Vive) و اوکولوس فیسبوک (Oculus) تاکنون بهعنوان شاخصترین محصولات این بخش به شمار میآمدند. اما حالا نوبت به غول تکنولوژی ژاپنی، کمپانی سونی، رسیده است تا با معرفی واقعیت مجازی پلی استیشن خود، به رقابت با این محصولات بپردازد. هدست واقعیت مجازی پلی استیشن احتمالا طی ماههای پیش رو معرفی خواهد شد.
تاکنون 100 هزار هدست وایو اچ تی سی به فروش رسیده است
بااینکه هنوز مدت زیادی از عرضه هدست وایو اچ تی سی و اوکولوس ریفت به بازار مصرف کنندگان نگذشته است، اما آمار فروش این دو محصول خبر از تقاضای نسبتا مناسب مشتریان در بازار محصولات واقعیت مجازی را میدهد.
بااینکه تولیدکنندگان اوکولوس و هدست وایو اچ تی سی در زمینه فروش گسترده هدستهای خود برنامه خاصی در مقطع کنونی نداشتند، اما طبق اطلاعات منتشر شده در سرویس SteamSpy، تاکنون حدود 100 هزار هدست وایو اچ تی سی توسط این کمپانی تایوانی به فروش رسیده است. SteamSpy سرویس مخصوص بازیهای ویدیویی است که به کمک دیتای جمع آوری شده از میلیونها کاربر در جهان، میزان فروش عناوین نرم افزاری در هر پلتفرم را تخمین میزدند.
طبق اطلاعات منتشر شده در این سرویس، یکی از بازیهای منتشر شده برای هدست وایو اچ تی سی با نام Tilt Brush، هم اکنون نزدیک به 95 هزار کاربر دارد. از آنجایی که این بازی در مقطع کنونی تنها برای هدفون اچ تی سی منتشر شده، میتوان نتیجه گرفت که در حال حاضر تعداد دارندگان هدست وایو اچ تی سی تا این مقطع چیزی حدود 86698 الی 103124 نفر است.
البته از دیتای جمع آوری شده از سایر عناوین هدست وایو اچ تی سی نظیر Job Simulator و Fantastic Contraption با ثبت حدود 73 هزار نفر در SteamSpy، نمیتوان نتیجهگیری مشابهی کرد. بااینکه چنین اختلاف عددی بین این بازیها را میتوان به سلیقه و انتخاب کاربران ربط داد اما بازهم مشاهده چنین اختلاف قابل توجهی در نوع خود عجیب است. یکی از نکات جالب توجه در گزارش این سرویس، ثبت آمار چند هزار نفری برای کیتهای آزمایشی و اولیه وایو اچ تی سی نظیر وایو پری (Vive Pre) و ٰVive DK1 بود که هیچوقت در دسترس عموم قرار نگرفته بودند؛ بنابراین فروش کلی هدست وایو اچ تی سی در مجموع به نسبت آمار ثبت شده در SteamSpy تا حدی کمتر است.
به هر حال فروش حدود 100 هزار هدست واقعیت مجازی در عرض سه ماه از هر نظر غافلگیرکننده به نظر میرسد. در این بین حتی اگر اچ تی سی بازهم در زمینه مالی با مشکل مواجه باشند، گروه مدیریت این کمپانی، کارمندان و سهامداران باید از استقبال مناسب خریداران بخش واقعیت مجازی بسیار خوشحال باشند.