بر اساس گفتههای تحلیلگران، گویا گوشیهای هوشمند ارزان قیمت از محبوبیت بیشتری در نزد کاربران برخوردار شدهاند. امروزه گوشیهای هوشمند موجود در بازار را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد. گوشیهای هوشمند ارزان قیمت که بیشتر برای استفاده عمومی خریداری شده و بیشتر پلاستیکی هستند و گوشیهای هوشمندی که در کلاس بالاتری قرار گرفته که با مشخصات سختافزاری قویتر و بهتری وارد بازار میشوند. در ساخت این محصولات معمولا از مواد با کیفیتتری استفاده میشود.
اگرچه در سالهای اخیر، فاصلهی بین این دستهبندیها کمتر و کمتر شده است. اکنون بهراحتی میتوان گوشیهای هوشمندی را در بازار یافت که با مشخصات سختافزاری نسبتا خوبی از پسِ کارهای سنگین پردازشی روزانه برآمده و جالب آنکه قیمتی در حدود 300 دلار دارند. کمپانیهای نوظهور این عرصه نیز برای بهدست آوردن سهم بیشتری از بازار بهسختی با یکدیگر در حال رقابت بوده و بخش بزرگی از درآمد خود را برای ساخت هرچه بهتر گوشیهای پائین رده اختصاص دادهاند. اینگونه استراتژیهای کسب و کار باعث شده تا کمپانیهای بزرگی همچون سامسونگ نیز به فکر ساخت گوشیهای ارزان قیمت بیفتند. گوشیهای بدنه فلزی سری A گلکسی سامسونگ یک نمونه واضح از توسعه گوشیهای مقرون بهصرفه توسط این غول کرهای است.
فروش گوشیهای هوشمند ارزان قیمت از رشد قابل توجهی برخوردار شدهاند
بر اساس تحقیقات اخیر شرکت Counterpoint Research، تولیدکنندگان اصلی گوشیهای هوشمند و بازیگران اصلی این صنعت، بر اساس افزایش رو به رشد تقاضا برای گوشیهای هوشمند ارزان قیمت، در سبد محصولات تولیدی خود از گوشیهای مقرون بهصرفه بیشتری استفاده میکنند. در این گزارش آمده است که گوشیهای هوشمند زیر 300 دلاری سامسونگ در سال 2014 حدود 40 درصد از فروش گوشیهای تولیدی این کمپانی را تشکیل داده بود؛ اما این آمار در کوارتر اول امسال به 54 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که آمار فروش گوشیهای زیر 200 دلار این کمپانی از 10 درصد از کل فروش در سال 2014 به 41 درصد در ماه مه امسال، افزایش چشمگیری را نشان میدهد.
آمار منتشر شده از کمپانی الجی نیز کمابیش چنین چیزی را بازگو میکند. فروش گوشیهای هوشمند زیر 300 دلاری این کمپانی 65 درصد از فروش را تشکیل میدهد. از سوی دیگر، اپل هم گفته میشود که امسال بهطور قابل توجهی به عرضه گوشیهای هوشمند ارزان قیمت روی آورده است. البته در مورد اپل کارشناسان معتقدند که گوشیهای زیر 500 دلار این کمپانی در رنج گوشیهای هوشمند مقرون بهصرفه قرار میگیرند (خوب اپل است دیگر، غول کوپرتینو کمی خاص به نظر میرسد).
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، سال گذشته 10 درصد از فروش گوشیهای اپل در زیر این قیمت انجام گرفته، درصورتیکه امسال پیش بینی میشود که 30 درصد از فروش کمپانی اپل به گوشیهای هوشمند ارزان قیمت این کمپانی مربوط شود. البته این آمار نیز به لطف فروش گوشی iPhone SE صورت میگیرد که در دو نسخه 16 و 64 گیگابایتی به ترتیب با قیمت 399 دلار و 499 دلار به فروش میرسد (همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، ارزان قیمت برای اپل گوشیهای زیر 500 دلار است).
درحالیکه نمودار رشد فروش جهانی گوشیهای هوشمند در سه ماهه اول امسال خط تقریبا ثابتی را نشان داده و از رشد چندانی برخوردار نبوده است؛ اما تقریبا هر کمپانی سازندهای با کاهش عرضه سالیانه مواجه شده است. به نظر میرسد که تغییرات قابل ملاحظهای در بازار گوشیهای هوشمند در حال وقوع است. کاربران گوشیهای هوشمند در بازار کشورهای در حال توسعه هنوز چندان قادر به خرید گوشیهای هوشمند بالا رده نبوده و کاربران غربی نیز متوجه شدهاند که برای پاسخ به نیازهای روزمره خود نیاز به هزینه کردن زیاد نداشته و میتوانند از گوشیهای مقرون بهصرفه خوبی که در بازار وجود دارد، استفاده کنند.
البته این اصلا به آن معنا نخواهد بود که گوشیهای هوشمند بالا رده کارایی خود را از دست دادهاند. چند روز قبل سامسونگ گزارش مالی کوارتر دوم خود را منتشر کرد و با توجه به این آمار، کارشناسان معتقدند که این کمپانی بهترین کوارتر مالی خود در دو سال گذشته را تجربه کرده است و این امر حاصل نشده جز به لطف فروش موفق گوشیهای گلکسی اس 7 و اس 7 اج. در هر صورت فروش گوشیهای ارزان قیمت و مقرون بهصرفه رو به افزایش است و این موضوع را غولهای بزرگ تکنولوژی جهان بهخوبی میدانند. باید دید آینده این بازار چگونه رقم خواهد خورد.