قطعی اینترنت

وعده مبهم مجلس درباره رفع محدودیت اینترنت: زمان دقیق مشخص نیست!

پرونده پرحاشیه رفع محدودیت اینترنت و بازگشت شرایط عادی به شبکه ارتباطی کشور، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و با وجود وعده‌های تازه، هنوز تاریخ دقیقی برای آن تعیین نشده است.

در روزهایی که اکوسیستم فناوری و کسب‌وکارهای دیجیتال زیر فشار سنگین اختلالات شبکه نفس می‌کشند، چشم امید میلیون‌ها کاربر به اخبار بهارستان و پاستور دوخته شده است. با این حال، اظهارنظرهای ضدونقیض مسئولان نشان می‌دهد که ظاهراً هنوز اجماع نهایی یا زمان‌بندی مشخصی برای پایان دادن به وضعیت فعلی وجود ندارد و کلاف سردرگم فیلترینگ و محدودیت‌ها، پیچیده‌تر از آن است که با یک دستور ساده باز شود.

پارادوکس «به‌زودی» در اظهارات نمایندگان

مصطفی طاهری، رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در جدیدترین گفت‌وگوی رسانه‌ای خود آب پاکی را روی دست منتظران ریخت. او با بیان اینکه «زمان بازگشایی‌ها مشخص نیست»، عملاً تایید کرد که کاربران نباید منتظر یک تاریخ تقویمی دقیق باشند. با این حال، او کورسوی امیدی را روشن نگه داشت و اعلام کرد که در پیگیری‌های مجلس از نهادهای ذی‌ربط، وعده داده شده که رفع محدودیت اینترنت «به‌زودی» اعمال خواهد شد.

بیشتر بخوانید

این واژه «به‌زودی» در ادبیات مسئولان، کلیدواژه‌ای است که همواره با تردید از سوی افکار عمومی نگریسته می‌شود. تحلیلگران حوزه فناوری معتقدند که عدم شفافیت در اعلام زمان‌بندی، بیشترین ضربه را به اعتماد عمومی و برنامه‌ریزی شرکت‌های دانش‌بنیان وارد می‌کند؛ شرکت‌هایی که حیاتشان به پایداری شبکه وابسته است.

ورود رئیس‌جمهور به ماجرای رفع محدودیت اینترنت

در سوی دیگر میدان، قوه مجریه نیز سیگنال‌های مثبتی ارسال کرده است. رئیس‌جمهور در جلسه اخیر هیئت دولت، با اشاره به نشست‌های تخصصی خود با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، بر ضرورت تسهیل فضای کسب‌وکارهای آنلاین تأکید کرد.

مرتبط با موضوع:

طبق اخبار منتشر شده، رئیس‌جمهور دستور داده است تا موانع موجود بر سر راه ارتباطات با سرعت بیشتری برداشته شوند. توصیه اکید ایشان به آقای لاریجانی برای تسریع در روند رفع محدودیت اینترنت، نشان‌دهنده درک سطوح بالای مدیریتی از زیان‌های هنگفت اقتصادی ناشی از وضعیت فعلی است. حال باید دید آیا این توصیه‌ها و پیگیری‌های پارلمانی، در عمل به بازگشایی دروازه‌های اینترنت جهانی منتهی خواهد شد یا خیر.